Deze methode wordt in tegenstelling tot diverse andere behandelingen door de verzekeraars helaas (nog) niet vergoed. Omdat miraDry echter blijvend resultaat geeft en ook niet-operatief is, kan het op den duur toch zeker voordeliger zijn en je de mogelijke littekens van een operatie besparen.
MiraDry nadelen:
Het enige nadeel aan de miraDry behandeling zijn de kosten, de eerste behandeling kost € 1.495. Een vervolgbehandeling kost € 995. - Een miraDry behandeling wordt niet vergoed.
Uw vergoeding voor hyperhidrosis: belangrijk om te weten
Wordt u in een door Menzis gecontracteerd ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) behandeld voor overmatig zweten? Dan wordt de behandeling helemaal vergoed uit de Basisverzekering.
De miraDry is een eenvoudige, veilige en weinig ingrijpende behandeling. Er komt namelijk geen operatie aan te pas; de miraDry biedt daarnaast dé oplossing voor iedereen die last heeft van overmatige transpiratie van de oksels.
De meeste mensen ervaren geen pijn tijdens de uitvoering en zijn hierna snel weer actief. Plaatselijke verdoving in de oksel zorgt er voor dat u geen ongemak ervaart tijdens de behandeling. De meeste personen keren direct weer terug naar hun dagelijkse activiteiten, zoals werk.
Om definitief van overmatige transpiratie af te komen, is de miraDry methode de meest effectieve niet-operatieve behandeling die bovendien een blijvend effect heeft. Deze methode wordt in tegenstelling tot diverse andere behandelingen door de verzekeraars helaas (nog) niet vergoed.
Aluminiumchloride. Als u last heeft van overmatig zweten, begint de behandeling bij de huisarts. Hij kan u een oplossing van aluminiumchloride voorschrijven die goed kan helpen bij het verminderen van het overmatig zweten aan de handen, voeten en in de oksels.
Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Het betekent dat u meer zweet dan eigenlijk nodig is om uw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Zweten is normaal bij warmte, inspanning, spanning en emotie.
Tijdens de miraDry behandeling wordt er gedoseerd warmte afgegeven op de oksels. De warmte dringt tot diep door in de zweetklieren waardoor deze worden uitgeschakeld. Tegelijkertijd wordt de huid beschermd tegen oververhitting met een watergekoeld koelsysteem in het apparaat.
Botox werkt goed als behandeling bij overmatig zweten (hyperhidrosis). Botox blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren. Na 4 tot 6 weken is het effect van Botox weg.
Botox krijgt u pas vergoed als het medisch echt nodig is. En als alle andere behandelingen niet hielpen. Een behandeling met Botox is dus eigenlijk een 'laatste redmiddel'. Uw behandelaar beoordeelt of u recht heeft op een vergoeding.
Het aanbrengen van botox wordt vergoed als de medisch specialist de diagnose hyperhidrosis (overmatig zweten van de oksels) heeft gesteld en de behandeling met botox medisch noodzakelijk is voor u. De behandeling wordt vanuit de basisverzekering vergoed en valt onder het eigen risico voor verzekerden vanaf 18 jaar.
Een cosmetische behandeling met botox wordt door zorgverzekeraars nooit vergoed.
Waarom zweet je onder je oksels? Je zweet om je lichaamstemperatuur te reguleren. Je lichaamstemperatuur is in het gunstigste geval tussen de 36 en 38 graden. Wanneer je je inspant, wordt je lichaam warmer en je hersenen zorgen er dan voor dat je gaat zweten zodat je lichaamstemperatuur daalt.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.
Als je echt last hebt van overmatig zweten, is het beter om te kiezen voor een anti-transpirant. Dit type product moet, in tegenstelling tot de traditionele deodorant, 's avonds aangebracht worden omdat het enkele uren nodig heeft om in te werken. Bovendien moet het niet iedere dag aangebracht worden.
"Er zijn soms ook medische oorzaken waardoor je meer gaat transpireren. Zo kun je extra zweten door bepaalde medicijnen. Ook diabeten, vrouwen in de overgang of mensen met overgewicht zweten vaker of meer." "Daarnaast zie je ook vaak dat mensen die stoppen met drugs of alcohol meer zweten.
“Zweten is een passief proces, het kost weinig energie. En daarom zul je niet veel extra calorieën verbranden.” “Bovendien is zweet geen vet, maar simpelweg water”, vertelt fitnessexpert Karen Austin in Women's Health.
Medicatie Oxybutynine
Oxybutynine is een medicijn dat voorgeschreven wordt door een dermatoloog wanneer een patiënt overmatig transpireert over zijn gehele lichaam. Oxybutynine is het enige medicijn dat een oplossing biedt wanneer overmatig transpireren op grote gedeelten van het lichaam voorkomt.
Nachtzweten kan dus verschillende oorzaken hebben, zoals een te warme omgeving of nachtkledij, lichamelijke inspanning, voeding, medicijnen, hormoonschommelingen of en onderliggende ziekte. Hoewel de meeste onschuldig zijn, is het toch belangrijk om bij aanhoudende klachten contact op te nemen met je huisarts.
Oorzaken zweetaanvallen
In veel gevallen is er geen medische oorzaak, maar in andere gevallen is zweten wel een gevolg van een medische aandoening of ziekte. Dit zijn veelvoorkomende gevallen als het gaat om zweetaanvallen: Bij hitte en hoge temperaturen. Tijdens of na lichamelijke inspanning.
Laserepilatie (laserontharing) wordt helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar een aantal zorgverzekeraars dekt de kosten wel vanuit een aanvullende zorgverzekering.
Laserontharing wordt eigenlijk alleen door een aanvullende verzekering gedekt en niet door de basisverzekering. Wil je gebruik maken van een vergoeding, houd dan rekening met aanvullende voorwaarden van de verzekeraar.