Uw laptop wordt heet – Wat is de oorzaak? Een veel voorkomende oorzaak is dat er stof in uw laptop komt. Een laag stof vormt een ongewenst isolatiemiddel van de laptop en zorgt dat de warmte niet meer goed weg kan. Dat er stof in uw laptop komt is onvermijdbaar, maar kan wel worden verholpen met een interne reiniging.
Het is normaal dat de processor en videokaart van je computer warm worden als je de computer gebruikt. Zeker als je zware toepassingen draait -zoals videobewerking- of als je aan het gamen bent. De ventilators gaan bij zwaar gebruik ook harder draaien om de warmte goed af te kunnen voeren.
De meeste computers worden na een tijdje warm. Dat komt door de manier waarop de pc zichzelf koelt. Maar soms kan de temperatuur van de processor extreem oplopen.Hierdoor kan de pc vertragen, crashen en op lange termijn is het mogelijk dat de processor zichzelf letterlijk kapotwerkt.
U kunt oververhitting voorkomen door de ventilatieopeningen regelmatig te reinigen, de computer in een koele omgeving te gebruiken en het BIOS up-to-date te houden.
Rond de 90°C bereikt de processor zijn limiet, voordat hij zichzelf automatisch uitschakelt om onherstelbare schade te voorkomen. Een computerkast met een temperatuur van 35°C en een processor die niet hoger klimt dan 50°C is de ideale wereld.
Een blazende laptop komt doordat de ventilatoren in je apparaat hard aan het werk zijn. De laptop wordt warm en de ventilatoren werken dus ter verkoeling.
De beste manier is om de laptop uit elkaar te halen en vervolgens de ventilator unit even los te schroeven.Dan kunt u veilig het mondstuk van de stofzuiger erop zetten om de stof ertussenuit te zuigen. Zet het mondstuk niet op het kwetsbare moederbord en al helemaal niet op volle zuigkracht van de stofzuiger.
Onder gewone omstandigheden wilt u, zelfs bij veeleisende taken als het spelen van een moderne videogame, temperaturen zien tussen de 40 en 65 graden Celsius. Alles binnen dat bereik is normaal en prima. Afhankelijk van het apparaat en type CPU kan dat bereik verschillen.
Hoe check ik mijn temperaturen? Om je temperaturen te checken kun je verschillende programma's gebruiken zoals HWMonitor, HWinfo64 of Core Temp. Binnen deze programma's kun je vrijwel alle sensoren van je computer uitlezen. Je kan de temperaturen meestal ook checken via de software van de fabrikant van componenten.
Het vastlopen of bevriezen van een computer is wanneer een computer niet meer reageert. Door een of ander probleem kan het computersysteem niet meer reageren op de invoer, waardoor de machine niet normaal functioneert.
Extreme kou heeft negatieve invloed op de accu van de notebook. Zo kan de accu volledig leegraken als de laptop een paar uur in een extreem koude omgeving staat. Als het apparaat in slaapstand staat, is er risico op dataverlies.
De laptop koeler werkt heel eenvoudig: het is namelijk plug and play. Sluit de laptophouder aan op je laptop via USB en de ventilatoren beginnen vanzelf te draaien. Wanneer je de laptopstandaard niet gebruikt heb je geen last van de kabel, door de geïntegreerde opbergruimte aan de onderkant.
Gebruik een laptopstand. Bij een laptop wordt veel van de warmte afgegeven aan de onderkant. Staat je laptop de hele dag plat op een tafel of bureau, dan kan de warmte moeilijk weg, waardoor de laptop niet afkoelt. Het kan al enorm helpen door je laptop op een laptopstandaard te zetten.
Gemiddeld verbruikt een desktopcomputer tussen de 60 en 300 watt per uur, terwijl een laptop tussen de 15 en 60 watt per uur verbruikt.
U mag per jaar maximaal 20% van de aanschafprijs afschrijven. Voor uw laptop is dat 20/100*€ 1.000 = € 200. Dat past mooi in 5 jaar.
Wanneer een computerventilator gedurende lange tijd hard draait, is er mogelijk een probleem met een ventilator of is de computer oververhit. Pas de energie-instellingen aan, maak de ventilatieopeningen schoon, controleer op verdachte processen en werk het BIOS bij om de interne temperatuur te reduceren.
Een desktop computer wordt op een vaste plek gebruikt en kan dus niet overal worden gebruikt.Een laptop kan altijd en overal gebruikt worden. De gemiddelde prijs van een desktop ligt lager dan die van een laptop met vergelijkbare specificaties. Deze prijs is vaak wel exclusief een monitor, een toetsenbord en een muis.
Ga naar het zoekscherm van Windows en vul Systeeminfo in. Nadat je op enter hebt gedrukt, verschijnt er een scherm met informatie over je laptop. Als het goed is staat er een datum in de rij van BIOS-versie/datum. Deze datum komt als het goed is redelijk overeen met de leeftijd van je laptop.