Doe 1 deel wodka en 3 delen water in een sprayflacon en spuit het goedje over je kleding. Wodka haalt de vieze geurtjes uit je kleding, omdat het bacteriën, die de geur veroorzaken, worden gedood. Wel uitkijken met donkere of felle kleuren en op leer.
Om kots-, poep- en urinevlekken voor te behandelen bedek je de aangetaste plek met Persil gel en laat je dat 10-30 minuten intrekken. Je kunt het textiel ook voorbehandelen door het in een emmer met koud water met een half kopje baking soda te laten weken.
Echter kan je eenvoudig zelf een desinfecterende handgel of spray maken op basis van Wodka. Alcohol doodt namelijk bacteriën, echter moet deze van een hoog alcohol% zijn, liefst boven de 60%, dus hoe hoger het alcohol% hoe effectiever uiteraard.
Als je winterkleding gaat wassen, kun je een kopje azijn toevoegen in de wasmachine. Azijn neutraliseert geuren, en meestal gaat die muffe lucht er dan al direct uit. Daarna kun je de kleren nogmaals wassen, dit keer met gewoon wasmiddel, om je kleren weer lekker fris te laten ruiken.
Wees gerust, dit komt niet door jou was kunsten! Maar doordat zwarte was op een lagere temperatuur gewassen dient te worden blijven er wasmiddel restjes achter. Als je dan ook nog wasverzachter gebruikt, krijg je opgebouwde viezigheid in de wasmachine die gaat schimmelen. En dat veroorzaakt die vieze geur.
Te veel wasmiddel kan de kleding aantasten. De zeep wordt niet goed uit de kleding gespoeld, daardoor gaan de kledingstukken stinken. Daarnaast is het gebruik van te veel wasmiddel niet goed voor de wasmachine. Er kan 'vetluis' ontstaan, waardoor de kleding ook gaat stinken.
Zoals ooit spiritus het goedkope redmiddel was voor arme alcoholisten, is nu mondwater ontdekt door 'probleemdrinkers'. In Engeland. Mondwater kan een fors percentage alcohol bevatten. Dat geldt ook voor sommige vanille-extracten.
Stelling 1: een wond moet je ontsmetten met alcohol of waterstofperoxide. Niet waar. Dit kan het wondweefsel beschadigen en het herstel juist vertragen. Maak kleine wonden schoon met koud stromend water en milde zeep.
Om te desinfecteren worden desinfectiemiddelen zoals alcohol, bleek of chloor gebruikt. Tenslotte kan je een oppervlak ook nog steriliseren. Hierbij worden microben volledig uitgeroeid. Dit zijn dus niet alleen bacteriën, maar ook virussen, schimmels en bacteriële sporen.
Veel zwarte broeken ruiken zo. Het komt door de verf. Het wordt met veel wassen wel minder, maar het gaat nooit echt helemaal weg.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water.
De geur van een nieuwe broek
Tijdens het productieproces, of soms pas wanneer de broeken richting de winkels gaan, wordt er aan de broeken een chemisch (soms zelfs licht giftige) stof toegevoegd. Het doel van het toevoegen van deze middelen aan broeken is om schimmel, bacteriën, vocht, vlekken en kreuken tegen te gaan.
Week uw kledingstuk in een emmer met azijn voordat u het wast. Zorg dat het kledingstuk hierbij helemaal is ondergedompeld in de azijn en laat het minimaal een uurtje intrekken (de hele nacht is nog beter) en doe het vervolgens in de wasmachine.
Waarom stinken pas gewassen kleren naar zweet? Dat heeft te maken met de melkzuurbacteriën die na het wassen zijn achtergebleven op je kleding. Uit de was vandaan ruiken je kleren nog lekker fris, maar als je het even aan hebt, of je gaat het strijken, komt die vieze geur van oud zweet je tegemoet.
Maar als je de was binnen droogt is het aan te raden om ruimte te laten tussen de kledingstukken. En hang spijkerbroeken onderste boven op en doe dit ook met shirts met een capuchon. Anders zijn de de volgende dag nog niet helemaal droog en dat kan dan weer gaan stinken. Zorg dus dat alles goed uit elkaar hangt.
Methylalcohol of methanol (CH3 OH) is zo'n andere soort alcohol. Het ziet er hetzelfde uit als ethylalcohol maar is veel giftiger. Het zit onder anderen in spiritus. Methylalcohol is giftig voor de zenuwen.
Belangrijk is in dat het alcoholgehalte minimaal 80% moet zijn. Wanneer desinfecterende handgel minstens 60% alcohol bevat, kan de gel al effectief zijn maar hoe hoger het percentage des te effectiever de handgel werkt. Mits je je handen goed insmeert of wast, kunnen ze dan alle ziektekiemen en bacteriën doden.
Je kan door de grote hoeveelheid alcohol je slokdarm en maag beschadigen omdat het het slijmvlies aantast. Verder kan je er een alcoholvergiftiging door krijgen. Pure alcohol is voor ontsmetting van wonden of om schoon te maken en niet voor inwendig gebruik.
Volgens de fabrikant vormt CB12 mondwater een goede aanvulling op de dagelijkse mondverzorging. CB12 zorgt voor een goede adem, een gezond gebit en een bestrijding van schadelijke bacteriën in de mond. In iedere mond zijn talloze bacteriën aanwezig die in een natuurlijke balans leven.
Spoel dit langs de tanden en het tandvlees gedurende 30 seconden. Daarna is het belangrijk dat u het mondwater niet inslikt, maar uitspuugt in de wasbak. Het inslikken van mondwater kan namelijk wel schadelijk zijn, aangezien het als spoelmiddel bedoeld is.
Té zure mondwaters kunnen zorgen voor tanderosie. Er wordt gesproken over een ph waarde van 5 of lager. In Listerine zit onder andere het conserveermiddel benzoëzuur dat alleen zijn werk kan doen in een ph waarde van 5 of lager. Alles met een PH waarde onder de 5,5 lost tandglazuur op.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Door deze zeepbacterie ruikt het wasgoed niet fris, muf en schoon als het uit de wasmachine komt. Ook ontstaan vaak grijze vlekken, omdat in de rubbers van de deur een grijze drab blijft zitten. Veel problemen met de wasmachine komen voort uit vetluis.
Je gebruikt te weinig wasmiddel. Door te weinig wasmiddel te gebruiken zal je kleding niet schoon worden en dat kan de reden zijn dat het niet fris ruikt. Je wasmachine is niet schoon. Na verloop van tijd vervuilt je wasmachine.