Met deze krachtige luchtstroom blaas je het water uit de vacht van de hond na het wassen of (onbedoeld) zwemmen. Behalve water kan je er ook viezigheid zoals zand en modder eruit blazen. Daarnaast is een waterblazer ideaal om loszittende haren en onderwol op een vachtvriendelijke manier te verwijderen.
“Wanneer en hoe vaak gebruik ik de waterblazer? Bij regen, zon, in de herfst, na een wandeling, op vakantie, na een strandbezoek, na het zwemmen, in de winter; kortom het hele jaar door! Als de vacht nat is om de vacht droog te blazen. Dat is het meest voor de hand liggend.
Zet je hond op de trimtafel (als hij daaraan gewend is) en borstel hem. De waterblazer staat nog niet in de buurt van de tafel, maar ergens anders in de ruimte. Laat iemand de waterblazer aanzetten (op de laagste stand) terwijl jij bezig bent met je hond. Beloon je hond regelmatig als hij met jou bezig is.
Wanneer je hond is nat geregend of is gaan zwemmen blaas je de vacht snel weer droog. Dat voorkomt een stinkende vacht, een vieze vloer én klitten! Ook als je labradoodle in het zand op het strand of in de bladeren in het bos heeft gespeeld is het een aanrader om een waterblazer te gebruiken.
Na een heftige regenbui krijg je hond snel en eenvoudig droom met de Buxibo hondenföhn. Het is hiermee ook mogelijk om vuil uit de vacht van je hond te blazen. De hondenföhn heeft een dubbele motor, waardoor je extra blaaskracht krijgt. Zo kan je extra snel een hond met lange haren droogföhnen.
Behalve water kan je er ook viezigheid zoals zand en modder eruit blazen. Daarnaast is een waterblazer ideaal om loszittende haren en onderwol op een vachtvriendelijke manier te verwijderen. De waterblazer is dus ideaal voor het goed onderhouden van de hondenvacht! Waarom is een waterblazer beter dan een föhn?
De waterblazer is een apparaat (vaak ter grootte van een miniprullenbak) waarmee je als baasje zelf gemakkelijk je hond droog kunt blazen. Het heeft veel meer kracht dan een normale handföhn waardoor je makkelijk tot op de huid van (dikke) Doodle vachten kunt blazen.
HOE VAAK NAAR DE TRIMSALON ? Dit komt voor veel Doodle-eigenaren als verrassing; Vanaf 6 maanden is het een must iedere 8-10 weken de vacht in de trimsalon te laten behandelen. Om de vacht klitvrij en op praktische, maar toch zeer aaibare lengte te houden is het echt raadzaam uw Doodle op tijd te laten trimmen.
IMPAQT hondenfohn: goede prijs-kwaliteit verhouding
De IMPAQT waterblazer is gemakkelijk in gebruik maar toch krachtig, deze waterblazer komt met drie verschillende blaasmonden. Ook bij dit apparaat kun je de blaaskracht zelf instellen, zo kan deze waterblazer gebruikt worden voor grote en kleine honden.
Waterblazers kunnen honden makkelijk drogen als hij thuiskomt na een wandeling in de regen of een duik in het water. Een waterblazer kan je zien als een fohn, maar dan veilig voor honden. Buxibo en Tools-2-groom zijn merken die verschillende soorten aanbieden.
Waterblazer Super Cyclone (SHD-2600P – Shernbao)
Uitermate geschikt voor honden met een ruwharige, korte en halflange vacht, zoals; Boomers, Labradors, Engelse Setters, Cairn terriërs, Spaniels, Golden retrievers, Mechelse herder.
Je doodle heeft het te warm of is zelfs oververhit. Zorg ervoor dat je hond zo snel mogelijk kan afkoelen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door hem mee te nemen naar een koele schuur of keuken met tegelvloer. Hier kan hij geleidelijk maar efficiënt afkoelen naar zijn normale temperatuur van 38 tot 39 graden.
Voor Labradoodles raden wij een waterblazer aan die van hoge kwaliteit is, en beschikt over een hoge blaaskracht. Je wil geen power te kort komen voor het openblazen van de dikke vacht van je Labradoodle. De kwaliteit van de blazer is belangrijk omdat je vrij vaak de waterblazer zal gaan gebruiken.
Blaas op een lage stand even door de vacht van een grote afstand om nog losse haartjes uit de vacht te halen. Door de waterblazer vanaf een verre afstand op de vacht te blazen wordt de vacht open geblazen. De huid is zichtbaar. Zo kun je de vacht/huid controleren op teken.
Een Labradoodle is een mix van verschillende rassen. De meeste fokkers gaan erg zorgvuldig te werk, daarom kost een Labradoodle zo'n € 1.700,- tot € 2.500,-. Denk naast de aanschafkosten van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus.
Sterker nog: de labradoodle blijkt meer allergie-opwekkende stoffen aan te maken dan bijvoorbeeld de labrador! Hoewel veel mensen aangeven dat zij van een labradoodle minder of geen klachten hebben, is daarvoor geen oorzaak aan te wijzen.
De Labradoodle is over he algemeen een gezond ras met een gemiddeld risico op ziekte. Er zijn wel een aantal aandoeningen waar de hond een verhoogd risico voor heeft, vooral op oudere leeftijd: Huidallergieën (atopie) Oogproblemen, zoals progressieve retinal atrophy.
Haaruitval is heel normaal bij honden. Er zijn twee manieren van verharen, namelijk de blokrui en mozaïekverharing. Bij een blokrui vallen er tegelijkertijd veel haren uit, deze rui komt meestal voor in het voorjaar en in het najaar. Een ruiperiode duurt ongeveer 6 tot 10 weken als je het op een natuurlijk beloop laat.
Als je Doodle voornamelijk binnen blijft, hoef je hem misschien maar eens in de paar weken te borstelen. Als de hond echter vaak buiten speelt, kun je hem maar beter minimaal twee keer per week borstelen. Omdat de Labradoodle golvend of krullend haar heeft, kan de vacht gemakkelijk klitten.
Scheid de vacht voorzichtig met je handen, zodat je de huid kunt zien en het hele lichaam kunt borstelen met de flexibele slicker. We raden het gebruik van een niet-flexibele slicker af, omdat deze erg pijnlijk is voor jouw huisdier.
Het knippen van de poten is prettig omdat de Australian Labradoodle niet verhaart, maar wel vuil mee naar binnen neemt. Knip het overhangende haar van de poten weg, maar zorg dat de tenen niet zichtbaar zijn. Tussen de kussentjes kan je met een klein schaartje het haar lekker kort houden.