Fijne nootjes met een amandelsmaak.
Brésilienne, dat zijn eigenlijk gehakte hazelnootjes die werden gekarameliseerd. Heerlijk bij een flantaart, maar ook een dankbaar product voor het afwerken van bvb een mokkataart. Wij gebruiken het ook graag in een praline met gianduja.
Brésiliënne is precies hetzelfde als nougatine: Gehakte hazelnoten die eerst gekarameliseerd zijn. Deze term wordt echter iets meer in België gebruikt dan in Nederland, maar het gaat dus om hetzelfde product.
1) Smelt de erythritol met een beetje water in een pannetje op het vuur en breng zachtjes aan de kook. 2) Roer de hazelnoten door de karamel tot ze er helemaal mee bedekt zijn en de karamel is ingekookt. 3) Stort uit op een bakpapier, laat afkoelen. 4) Hak met een mes of in de blender tot kleine stukjes.
AH Nougatine bestellen | ah.nl.
Nougatine is een gekaramelliseerde vorm van suiker en gebrande hazelnoten. Het is een harde variant van noga of nougat.
In de loop der jaren is de dyonaisetaart uitgegroeid tot de specialiteit van Patisserie Speekenbrink. De dyonaisetaart bestaat uit: 2 schuimplakken, gevuld met verse luchtige slagroom, met een garnituur van vers gebrande hazelnoten en eigen gebrande nougat.
Wisten jullie dat schuimgebak glutenvrij is? Hieronder een paar voorbeelden. Het hoofdbestanddeel is namelijk stijfgeklopt eiwit. Wel altijd even controleren of het schuimgebak ook wel echt zeker weten glutenvrij is.
Christoffeltaart is een taart die echt uit de regio Roermond komt. De taart is opgebouwd uit traditionele schuimplakken die geklopt zijn van vers eiwit en vervolgens 4 uur bakken in de oven. Na een nacht afkoeling worden de plakken ingestreken met pure chocolade-truffel.
Noga of nougat
Het lekkernij wordt gemaakt van honing, suiker en glucosestroop, opgeklopt eiwit en geroosterde noten of gedroogde vruchten. De suikers worden tot een gloeiend hete suikersiroop gekookt en die wordt toegevoegd aan het eiwit. Tot slot worden de noten of vruchten erdoor gemengd.
Suikernootjes, of nougatine word vaak gebruikt bij het versieren van een slagroomtaart of mokkataart. De suikernootjes worden dan aan de zijkant van de taart in de room geduwd. Het geeft naast een extra smaak boost ook een mooi gezicht aan je taart.
Voor een extra stevige slagroom kun je een zakje slagroomversteviger gebruiken. In de supermarkt vind je zakjes slagroomversteviger onder de naam Klopfix. Dit zorgt ervoor dat de slagroom minder snel terugloopt en dus zijn vorm en luchtigheid behoudt.
Cake en biscuit
Super fijn als je een stapeltaart wilt maken, maar geen tijd hebt om alles een dag van tevoren te maken. Cake en biscuit bewaar je buiten de koelkast. Verpak het goed in huishoudfolie, aluminiumfolie of in een trommel. Cake blijft zo wel een week goed.
Wat belangrijk is om te onthouden, is dat het ingrediënt waarmee je de taart afsmeert niet te vochtig mag zijn. Fondant en marsepein zijn suikerproducten die vocht aantrekken. Zodra ze vocht aantrekken zal het smelten. Slagroom en bavarois zijn daarom niet geschikt, dit bevat te veel vocht.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Vertaal noga van Nederlands naar Engels
nougat.
Het inverteren van de suiker komt door het toevoegen van suikers die een hoog percentage invertsuiker hebben. Dit kunnen honing of glucosestroop zijn. Het te veel toevoegen van deze suikersoorten zorgt ervoor dat de nougat te zacht wordt.
De nougat is standaard verpakt per reep van 100 gram. Alle smaken nougat zijn te koop voor € 6,95 per reep van 100 gram. Koop je er twee of meer, dan zijn ze € 6,50 per stuk.
Nougat bewaar je nooit in de koelkast en al helemaal niet in de vriezer, maar gewoon bij kamertemperatuur. Maar wel goed afgedekt, bij voorkeur in afgesloten zak of bijvoorbeeld in een koektrommel. De zoetigheid zal op zich niet zo snel bederven, maar ongedierte komt gegarandeerd op de geur af.
Knip nog een vel uit het eetbare papier dat precies over het nogamengsel past. Druk het zachtjes op de noga. Laat de noga ongeveer 2 uur afkoelen en snijd hem dan in blokjes van 2 cm.
De oorsprong van nougat is echter veel ouder. Oude recepten voor nougat zijn gevonden in een kookboek uit Bagdad, uit de 10e eeuw. De nougat werd nātif genoemd en had zijn oorsprong in het gebied tussen Turkije en Syrië. Waar noten en honing in overvloed aanwezig zijn!
Hagelslag/Nogatine op een baan van zilverfolie strooien. Bovenkant van de taart nog niet afsmeren. Pak de taart tussen je twee handen (een hand op de bovenkant andere op de onderkant) en rol hem zo over de hagelslag/nogatine. Het zit er dan mooi op.
Botercréme is van boter, melk en poedersuiker dat gebruik je om de taart mee af te smeren om er dan fondant of marsepein omheen te kunnen doen. Je kan het ook tussen je taart doen met of zonder smaakje. Ganache is van chocolade en slagroom en om over de taart te smeren.
Kort samengevat is een biscuit heel luchtig, maar heeft dat wel vullingen en toppings nodig om er een lekker geheel van te maken. Een cake is zwaarder en compacter en heeft van zichzelf al veel meer smaak. Bovendien is deze als basis ook makkelijker op smaak te brengen, iets wat bij een biscuit lastiger is.