Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met de fijngeknipte peterselie. Traditioneel wordt kippensoep met vermicelli geserveerd, kook op het laatst (na het zeven en met de groenten) de vermicelli mee met de soep. Vermicelli verhoogt natuurlijk wel het koolhydraatgehalte van de soep.
Soep van overgebleven pasta
Iedereen weet; vermicelli maakt je bouillon helemaal af. De kleine pastasliertjes zijn gewoonweg de perfecte vulling voor elke soep. Maar wist je dat je in plaats van vermicelli ook heel goed restjes pasta kunt gebruiken? Vooral de pastasoorten spaghetti en tortellini zijn hiervoor geschikt.
Zo maak je het: Gebruik per 1,5 liter soep circa 60 g vermicelli. 2. Voeg de Figuurvermicelli toe aan de kokende bouillon of soep.
Soms wordt het woord vermicelli gebruikt als synoniem voor spaghetti, maar meestal wordt een dunnere soort bedoeld. Vermicelli is een uitstekende pasta voor in de soep.
Door te roeren verstoor je de rust aan het oppervlak tussen lucht en soep. In rust krijg je lauwere soep en warmere lucht daar; door te roeren krijg je ook hete soep en koude lucht aan het oppervlak en in beter contact met elkaar, waardoor de warmteoverdracht beter is.
Is je soep te dik, doe er dan wat extra bouillon bij. Naast peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat en andere courante kruiden, kan je je soep upgraden met 'Out of the Box' kruiden voor een verrassend effect. Zo kan je bij pompoensoep komijn of saffraan toevoegen, of kardemom bij wortelsoep.
Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
De soorten met vermicelli of pasta, kunt u beter eerst zeven voor u het in de koelkast of vriezer zet. Deze nemen namelijk veel vocht op en worden op lange termijn erg korrelig. Na het opwarmen, kunt u beter nieuwe vermicelli toevoegen.
Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.
De runderschenkel heeft een ovale vorm en een duidelijk zichtbaar bot. Dit bot zit boordevol fantastische smaakmakers zoals been, merg, zenen en vlees. Dat maakt schenkel bij uitstek geschikt om een krachtige bouillon van te trekken of te laten stoven tot een sappige stoofschotel.
De vermicelli krijgt door het bakken een wat nootachtige smaak. Is het bruin dan haal je de pan van het vuur. Je kunt de vermicelli nu mengen met de rijst en tot hier kun je het vooraf klaarmaken. Vervolgens wat zout erbij en de vermicellirijst koken zoals je gewend bent.
Bereiding: Recept voor 4 personen: reken 50 gram vermicelli voor 4 personen (13 gram per persoon). 1. Bereid 1 liter soep per 50 gram vermicelli.
Chinese mie of eiermie zijn noedels waarbij het deeg verrijkt is met ei. Ze zijn wat geler en hebben een volle smaak. Een bijzondere noedel binnen deze categorie is de glasmie. En omdat deze ook wel 'glas vermicelli' wordt genoemd bestaat er verwarring met 'rijstvermicelli'.
Udon noedels worden vaak gebruikt in soepen en wokgerechten met typische Japanse smaakmakers, zoals bijvoorbeeld mirin en gember. Probeer maar eens deze simpele yaki udon noedels die in een handomdraai op tafel staan.
Trosgierst vermicelli is een belangrijk gezond alternatief voor rijst. In vergelijking met rijst heeft het een lage glycemische index, d.w.z. het verhoogt de bloedsuikerspiegel slechts geleidelijk na voedselinname. Het bevat veel koolhydraten, voedingsvezels, mineralen en ijzer.
Er zitten 354 kilocalorieën in 1 kopje (100 gram) vermicelli.
In 1 kopje (100 gram) vermicelli zit: 354 kcal energie. 2 gram vet. 0,3 gram verzadigd vet.
Pasta, rijst en vermicelli zwellen op in water. Voorkom dit door de soep voor het invriezen te zeven. Voeg vermicelli toe tijdens het opwarmen en speel creatief met ingrediënten. Soepballetjes, zelfgemaakte croutons en … je soep 2.0 is klaar.
Houdbare producten in blik of pot
Jaren na de THT-datum kun je groenten of fruit uit blik nog zonder risico voor de gezondheid eten. Ook groente of fruit uit een pot is nog goed eetbaar. Omdat de producten goed verhit zijn, zijn alle bacteriën gedood en bederven ze eigenlijk niet.
SOEP BEWAREN IN DE KOELKAST OF IN DE DIEPVRIES? Ga je de soep binnen enkele dagen opeten dan volstaat natuurlijk de koelkast. Wil je het voor langere tijd bewaren kies dan voor de vriezer en maak porties in bakjes van 600ml. Hierdoor kun je de meeste soepen makkelijk 3 maanden bewaren.
De bouillon mag niet koken, voor een heldere bouillon moet de temperatuur net onder het kookpunt blijven. Door koken wordt de bouillon troebel. Tijdens het trekken van de bouillon kan een schuimlaag ontstaan.
Ga voor bloem of maïszetmeel
Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
Gebruik een zeef
Wil je echt een supergladde soep, dan loont het om je gemixte soep nog eens door een zeef te laten passeren. Zo zijn die allerlaatste brokjes er zeker uit.