Als u een wand gaat plaatsen moet deze verankerd worden met aangrenzende wanden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht van de Cellenbeton muur. Zonder deze ankers zou de Cellenbeton wand los staan, waardoor de wand kan gaan scheuren of zelfs omvallen. Dit kunt u doen met Veerankers of wandankers dilaterend.
Cellenbeton is een perfect materiaal om scheidingswanden te maken. Cellenbetonblokken hebben goede thermische en akoestische eigenschappen zodat u warmte- en geluidsisolerende voordelen heeft. Ook kunnen cellenbetonwanden worden toegepast als woningscheidende wand of als brandwanden, want cellenbeton brandt niet.
Gebruik een veeranker
Als je niet met kunststof U-profielen werkt, gebruik dan een veeranker. Breng op elke derde laag een veeranker aan. Boor een gat in de muur en breng een plug aan. Schroef het veeranker aan de muur vast.
Cellenbetonschroef 8×110 mm kan direct in het cellenbeton-gasbeton geschroefd worden zonder voorboren en zonder plug. De cellenbetonschroef is corrosie bestendig door de speciale Alu-zink coating.
Met behulp van de verzinkte veerankers verstevigt u de constructie en realiseert u stabiele, rechte wanden. Wanden die brandwerend zijn en niet gevoelig voor rot, schimmel en vocht. U monteert de Cellenbetonveerankers snel en eenvoudig. U boort een gat in de muur en brengt een plug aan.
Als u een wand gaat plaatsen moet deze verankerd worden met aangrenzende wanden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht van de Cellenbeton muur. Zonder deze ankers zou de Cellenbeton wand los staan, waardoor de wand kan gaan scheuren of zelfs omvallen. Dit kunt u doen met Veerankers of wandankers dilaterend.
Wat te gebruiken om cellenbetonblokken te zagen? Het enige dat u nodig hebt om cellenbeton te zagen, is een handzaag met hooivork. Het eigenlijke snijden van het gasbeton is ook eenvoudig: na het opmeten markeer je het snijpunt met een potlood en knip je het overeenkomstige deel van het blok uit.
Cellenbeton (bijvoorbeeld YTONG) heeft een lage druksterkte en is erg poreus. Als je hier iets aan wil bevestigen, kun je het beste speciale pluggen, zoals de cellenbetonankers of de frame ankers gebruiken. Wandplaten, gipsplaten en gipsvezelplaten zijn dunwandige platen met een lage sterkte.
Ytong is synoniem voor cellenbeton en gasbeton en bestaat uit een serie bouwmaterialen, waaronder blokken (meest gebruikt), panelen, dakplaten en lateien, die bijzonder licht van gewicht en flexibel inzetbaar zijn. Cellenbeton of Ytong is een natuurlijk bouwmateriaal dat bestaat uit en mengsel van kalk, zand en water.
De blokken worden gebruikt voor zowel dragende als niet-dragende binnen- en buitenmuren (buitenmuren altijd isoleren aan buitenzijde en pleisteren; geen cellenbeton toepassen als buitenblad in een spouwmuur). Vuistregels dikte blokken cellenbeton: niet-dragende wanden >= 70 mm dik en dragende wanden >= 100 mm dik.
Als de juiste materialen aangeschaft zijn en de muur voorbehandeld is met stuc primer (droogtijd staat aangegeven op de verpakking, maar is ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid) dan kan de cellenbeton muur gestukd worden.
Cellenbetonblokken zijn zeer geschikt om een scheidingswand mee te vervaardigen. De blokken zijn licht, thermisch isolerend en handig te verwerken. Bovendien kan je cellenbetonblokken niet alleen aan elkaar metselen, maar ook verlijmen.
Kozijnanker is voor het vastzetten van een kozijn in de cellenbetonwand. Als het kozijn geplaatst is en u gaat beginnen met blokken te lijmen, monteer het eerste kozijnanker op de eerste laag cellenbetonblokken. Monteer vervolgens nog 3 kozijnankers per zijde, dus 4 ankers per kozijnstijl.
Door de eerste rij Ytong blokken in waterdichte mortel te leggen en de blokken later ook een waterdichte cement finishlaag te geven, zorgt u dat Ytong muren en andere objecten effectief worden beschermd tegen optrekkend en indringend water.
Gasbeton blokken wordt veel toegepast bij het plaatsen van binnenwanden of binnenspouwbladen. Maar het is ook goed mogelijk om cellenbeton buiten toe te passen. Het celbeton is namelijk waterbestendig, daarom hebben vocht en vorst geen invloed op gasbeton blokken.
De droogtijd bedraagt 12 à 14 uur, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.
Gasbetonschroeven hebben hun naam te danken aan het feit dat je ze gebruikt voor gasbeton, ook wel bekend als cellenbeton. Deze schroeven kun je zowel met als zonder voorboren monteren. Kies je ervoor om wel voor te boren, dan krijg je een spanningsvrije montage.
U kunt probleemloos op kalkzandsteen- en verlijmd cellenbetonblokken betegelen. We raden u aan om voor de plaatsing een kant-en-klare pasta te gebruiken indien het over een kleine ruimte gaat ; anders een hechtingsproduct aanbrengen zoals bijvoorbeeld D4-stijl en flexlijm gebruiken.
isoleren met cellenbeton.
Cellenbeton isolatieplaten bevatten miljoenen luchtbelletjes. Door deze poreuze structuur bieden ze ongekende thermische isolatiewaarden. Bovendien zorgt dit onbrandbare en ultralichte isolatiemateriaal voor een goede akoestische isolatie en geluidsabsorptie.
Voor een gipswand en een wand van gasbeton adviseren wij om een tv-beugel te kiezen die vlak tegen de wand wordt gemonteerd. Bij uittrekbare tv-beugels wordt de televisie namelijk verder van de wand getrokken, waardoor meer gewicht aan de wand komt te hangen.
Het is net zo stevig als beton, maar is lichter in gewicht en handiger in gebruik waardoor het voor veel klussen een oplossing is. Voor elke kleine of grote uitdaging koop je Ytong cellenbeton bij BMN Bouwmaterialen. Ytong cellenbeton is een natuurlijk, duurzaam bouwmateriaal vervaardigd uit kalk, zand en cement.
Welke pluggen voor gasbeton? U kunt het beste gasbetonpluggen gebruiken wanneer u met gasbeton werkt. Deze pluggen hebben een soort vleugeltjes die ervoor zorgen dat de pluggen beter blijven zitten. Houd wel rekening met de zachtheid van de muur.
De aankoopprijs van cellenbetonblokken is zeker duurder dan de aankoop van klassieke materialen. Er kan echter bespaard worden op isolatiematerialen en het rendement van de uitvoering is hoger, zodat de prijs van uitgevoerde werken op hetzelfde niveau van klassiek metselwerk kan liggen.
Met Cellenbetonnagels 2,3x60mm bevestigt u veerankers die cellenbetonblokken op hun plek houden. Hierdoor maakt u met behulp van de nagels en ankers stevige, vlakke wanden. Wanden die brandwerend zijn en niet gevoelig voor rot, schimmel en vocht. U monteert de Cellenbetonnagels snel en eenvoudig.