De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris.
Water met citroensap: Laat de beker met citroenwater een dag of de hele nacht staan. De citroensap verwijdert vieze luchtjes en doodt bacteriën. Voor nog meer effectiviteit kun je er een snufje zout aan toevoegen. Hierna goed omspoelen, desnoods met schoon water en een sopje.
Om de muffe geur écht te kunnen verwijderen was je je flesje eerst af met afwasmiddel. Er zijn speciale borstels die het schoonmaken van je fles makkelijker maken. Leg hem vervolgens (mits je fles dat aankan) een nachtje in de diepvries. Zo worden de bacteriën gedood en weet je zeker dat je flesje 100% bacterievrij is.
Geen afwasmachine? Dan is ook azijn een goede methode. Vul je drinkfles met dit goedje en laat ook dit een nacht weken. Goed afwassen daarna met heet water en wat afwasmiddel en jouw fles ruikt weer naar roosjes (of afwasmiddel natuurlijk).
Deze bacteriën zie je vaak niet in het water, maar je kunt ze wel ruiken. Dus ruikt het water in de fles muffig? Dan kun je het beter niet drinken. Het zit dan vol met bacteriën.
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet.
Wil je checken of je water nog goed is? Draai de dop dan van je flesje en ruik aan het water. Als het muf ruikt is het water hoogstwaarschijnlijk bedorven, aangezien bacteriën gassen uitscheiden waardoor het water een muffe geur krijgt.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
Vul je plastic bakje met (baking) soda en warm water en laat minimaal 30 minuten weken. Spoel het bakje eventueel nog na met (natuur) azijn en was daarna het bakje af of stop het in de afwasmachine. Voilà, je bakje ruikt weer als nieuw!
Je loopt een winkel in en denkt: 'wat ruikt het hier chemisch' of je koopt iets, vaak van plastic, en zodra je het uitpakt, stinkt het in de kamer en ruiken je handen er naar.
Reacties. Dopper is een duurzame waterfles, gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Het gebruik van de fles voor andere dranken is op eigen risico. Deze kunnen namelijk de Dopper aantasten, er kan bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak ontstaan.
Meng wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken. Spoel de fles daarna goed af. Driedubbel grondige reinigingsbeurt: vul de fles met wat water en azijn, voeg twee eetlepels baking soda toe en roer. Ook hier geldt: spoel de fles daarna grondig na voordat je hem weer gebruikt.
De oplossing is vrij simpel. Chloor er in. die je aan het water in de bidon toevoegd. Na een aantal uren is die vieze smaak en geur voor altijd weg.
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
De fles kan verticaal of horizontaal in de diepvries worden ingevroren. Eenmaal uit de diepvries, is het belangrijk de fles na enkele minuten te openen om lucht in de fles te laten en een zuigeffect te vermijden dat de fles zou kunnen vervormen.
Zo maak je je drinkfles schoon
De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten).
Alle onderdelen van een air up®-fles zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De fles is gemaakt van BPA-vrij Tritan™, dat ook wordt gebruikt voor babydrinkflessen. Het mondstuk is gemaakt van voedselveilig silicone, dat ook wordt gebruikt voor fopspenen.
Simpele methode
Vul de karaf met een flinke scheut azijn – zeker 1/3 van de fles. Vul de rest aan met water en laat de kristallen karaf daarna minimaal een uur weken. Na een uur zal de kalkaanslag zijn losgeweekt en kun je de karaf leeggieten in de gootsteen.
Mag mijn Sistema product in de magnetron? De meeste Sistema producten zijn geschikt voor gebruik in de magnetron.
Het antwoord zal je verbazen. Zelfs als het vies smaakt of oud is, blijft het veilig om te drinken. De meeste mensen vinden een glas water dat een nacht heeft gestaan nog wel veilig om van te drinken.
Ervaringen met stinkend water vanuit de kraan
Een vieze geur van water uit de kraan kan allerlei oorzaken hebben, maar de meeste zijn gelukkig niet schadelijk voor de gezondheid en vaak prima zelf op te lossen door te spoelen en de temperatuur hoog te zetten.
Volgens Discovery News verandert 'oud' water inderdaad van smaak, maar het is niet gevaarlijk om te drinken. De koolstofdioxide in de lucht lost op in het water, waardoor het koolzuur ontstaat.