De Something blue staat voor trouw en zuiverheid. Het is dus de bedoeling dat je een blauw accessoire bij je draagt. Dat kunnen blauwe schoenen zijn of blauwe bloemetjes in je bruidsboeket.
De betekenis van something blue
De betekenis luidt als volgt: iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws en een zilver muntje zouden de bruid geluk brengen in het huwelijk. De accessoires draag je op de bruiloft. Het meest bekende 'blauwe' voorbeeld is een kousenband om je been.
Bij something borrowed is het de bedoeling dat je een accessoire leent van iemand die al gelukkig getrouwd is. Dit kan bijvoorbeeld je moeder zijn, maar ook een zus of een vriendin. Something borrowed staat symbool voor de vrienden en familie in jullie leven.
Sommigen zeggen dat de kousenband symbool staat voor een bride to be die nog maagd is en dat het uitdoen van de kousenband door de bruid dus betekent dat zij afstand doet van haar maagdelijkheid, maar anderen zeggen weer dat het geluk zou brengen om na de ceremonie een stukje van de bruidsjurk te bemachtigen.
Kies dan voor een slipje wat jij lekker vindt zitten. Als je een nauwsluitende jurk gaat dragen (bijvoorbeeld een zeemeermin model) is het wel belangrijk dat je het juiste slipje eronder draagt. Dit omdat je het misschien door je jurk heen gaat zien. Ga voor een string of voor invisible slips.
Een kousenband wordt op een bruiloft meestal aan het rechterbeen gedragen, iets boven de knie. 's Avonds tijdens de bruiloft verwijdert uw echtgenoot de kousenband met zijn tanden van uw been.
Door het kousenbandje van je been te laten halen door je bruidegom geeft je dit aan hem. Vaak is een kousenband blauw van kleur. Dit komt doordat veel bruiden de traditie volgen van: “Something blue…” Waarbij deze bruidsaccessoire een goede gelegenheid is om wat blauw in je trouw outfit te krijgen.
Volgens deze traditie zou je als bruid iets ouds, iets nieuws, iets wat je hebt geleend en iets blauws moeten dragen op je trouwdag, dit zou namelijk geluk brengen.
Kousenband (suriname) in het Engels ± long bean, snake bean.
Over het algemeen zal de bruid een witte/ivoor kleurige trouwjurk dragen. Mocht de bruid een gekleurde jurk dragen, probeer ook uit te vinden in welke kleur/tint de bruidsjurk is. Dan kun je deze specifieke kleur ook uitsluiten.
Kousenband groeit aan een klimmende plant die gemakkelijk uitschiet tot 4 meter hoogte. De smaak is pittiger dan die van sperziebonen. Deze lange en gezonde peulen bevatten onder andere foliumzuur (vitamine B11), kalium en vitaminen B1 en B6.
Veel bruiden dragen een kousenband om hun been tijdens de bruiloft. Deze band is er niet alleen om er voor te zorgen dat je panty niet afzakt of omdat het zo leuk staat op de trouwfoto´s, er zit namelijk ook een eeuwenoude traditie aan verbonden.
De bruidegom is de man van de bruid of andere bruidegom. Het is de mannelijke vorm van het woord bruid. Bijzonder want het stamt uit een tijd dat de vrouw ondergeschikt was aan de man. Meestal is het net andersom, namelijk dat er een vrouwelijke vorm is van een mannelijk woord.
Kousenband (Vigna unguiculata subsp. sesquipedalis) of kowsbanti (Surinaams) is een lange peul, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. De kousenband wordt gekweekt in tropische, Aziatische gebieden en in Zuid-Amerika. Vermoedelijk komt hij oorspronkelijk uit tropisch Afrika.
sesquipedalis hebben de naam “Kouse(n)band” of “Aspergeboon”. Dit omdat de peulen van deze plant erg lang zijn. Deze peulvrucht kan enkele meters lang worden. Het wordt als groente gegeten en komt voornamelijk voor in Midden- en Zuid-Amerika.
Deze trouwdata in 2022 zijn al volgeboekt
Februari, wat normaal geen drukke trouwmaand is, heeft 3 mooie data: 02-02-2022, 20-02-2022 en 22-02-2022. De trouwdatum 22-02-2022 is natuurlijk bij uitstek het mooiste getal. Deze dag valt helaas wel op een dinsdag.
Je mag twee keer trouwen met dezelfde persoon.
Wat is ondertrouw precies? Simpel gezegd is in ondertrouw gaan het aangeven van jullie voorgenomen huwelijk bij de gemeente. In Nederland is dit verplicht, zonder ondertrouw kan er dus geen huwelijk plaatsvinden.
Net als sperziebonen en andere peulvruchten kun je kousenband niet rauw eten. In Suriname gebeurt het soms wel, maar het is niet verstandig. In peulvruchten komt de natuurlijke gifstof lectine voor.
Je kunt kouseband 1 tot 2 weken in de koelkast bewaren. Vries kouseband liever niet in, want de groente bevat teveel vocht. Je kunt kouseband wel goed met zout inmaken.
Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken.
Wat betalen de ouders van de bruid? Het is gebruikelijk dat de ouders van de bruid een onderdeel van de bruiloft betalen, maar dat hoeft niet. Vaak kiezen ze voor het betalen van de receptie of de bruidsjurk. Ze kunnen er ook voor kiezen om meer te betalen of bijvoorbeeld de huwelijksreis cadeau te doen.
In het traditionele huwelijk is het de bruidsfamilie die betaalt voor de jurk en de accessoires van de bruid, evenals het haar, de make-up, de outfits van kinderen en bruidsmeisjes, de bloemendecoratie en de kosten van het trouwfeest.