Zit er teveel ei in, dan smaakt de wentelteef teveel naar gebakken ei.
Voor een meer eierige toast, gebruik je minder melk, net genoeg om de eieren wat vloeibaarder te maken. Voor minder eierige toast, gebruik je meer melk . Persoonlijk denk ik dat de beste wentelteefjes minder eierig zijn, zodat ze niet naar een eiersandwich smaken.
Als de balans niet klopt en je teveel eieren of te weinig melk toevoegt , zal de afgewerkte wentelteefjes een roerei-achtige smaak hebben. Houd er bij het opschalen of afschalen van dit recept rekening mee dat je 1/4 kopje melk voor elk ei nodig hebt.
Voor een knapperig, maar vanbinnen lekker zacht wentelteefje zorg je best voor een gloeiend hete pan. Als die namelijk niet warm genoeg is, zal het ei-melkmengsel uitlopen in plaats van meteen in het brood te bakken. Wees ook voorzichtig als je boter gebruikt, want die bakt vlug aan.
Wentelteefjes kunnen worden gemaakt zonder eieren dankzij maizena en melk . Maar de grootste truc is om ouder brood te gebruiken zodat het precies goed wordt.
Het traditionele wentelteefje is niet echt een gezonde aanvulling op je eetpatroon. In wit brood zitten namelijk weinig vezels en veel 'snelle' koolhydraten.
Doe de pan niet te vol — bak in porties indien nodig om ervoor te zorgen dat elke plak genoeg ruimte heeft om te ademen en goed knapperig te worden. Tijd en temperatuur: Medium-lage hitte is ideaal. Het bakt de toast langzaam, waardoor de binnenkant vla-achtig wordt terwijl de buitenkant knapperig wordt zonder te verbranden.
Maar waarom gebruik je eigenlijk oud brood voor de wentelteefjes? Oud brood werkt het beste voor dit recept omdat het minder snel uit elkaar valt. Perfect om oud brood een tweede leven te geven. Voeg een snufje zout toe voor een meer gebalanceerde smaak.
Ja, je kunt wentelteefjes opnieuw opwarmen in de magnetron of in een oven op lage temperatuur. Het kan echter zijn dat de textuur iets verandert na het opwarmen. Wentelteefjes worden vaak geserveerd met boter, poedersuiker, ahornsiroop of fruit, zoals bessen of plakjes banaan.
Ongeacht wat je gebruikt, raad ik altijd aan om je sneetjes brood snel te drogen in je broodroosteroven . 300F gedurende ongeveer 7 minuten is voldoende.
Melk: Melk voegt vocht en rijkdom toe aan het beslag . U kunt half-en-half, room of uw favoriete alternatieve melk gebruiken als u dat wilt. Eieren: Natuurlijk hebt u eieren nodig voor wentelteefjes!
Je wilt dat de wentelteefjes droog zijn aan de oppervlakte met licht knapperige randen . Wat betreft de suiker, als je ahornsiroop, honing toevoegt of de toast bestrooit met poedersuiker op het bord, hoef je de vla niet te zoet te maken. Je wilt geen stukjes eiwit op je perfect gebruinde sneetjes zien.
Als uw sneetjes erg dik zijn, kunt u een thermometer gebruiken om de kerntemperatuur van de wentelteefjes te controleren om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn. Voor standaard sneetjes van 3/4 inch is ongeveer drie minuten per kant grillen een goede vuistregel.
Boter geeft wentelteefjes een diepe rijkdom en troostende kwaliteit , waar we naar verlangen op ochtenden wanneer we dit ontbijtgerecht sissen. Om te voorkomen dat het aanbrandt of rookt, gebruik je een combinatie van boter en olie in de pan om de toast te bakken.
Kies voor medium-lage hitte : Medium-lage hitte is de manier om wentelteefjes te gebruiken; het zal niet verbranden, maar het is agressief genoeg om in de pan te bakken. Voeg het boter-oliemengsel toe aan de pan en laat het opwarmen voordat u de wentelteefjes toevoegt. Na het toevoegen moet het onmiddellijk sissen en bubbelen.
Idealiter zou het brood een beetje oud moeten zijn. Een droger brood zal alle custard absorberen . Brood kan de dag voor het bakken met de verpakking open worden gelaten. Als je in de problemen zit, droog je de sneetjes brood 10 minuten in een oven van 275°F voordat je ze in de custard weekt.
Een belangrijk onderdeel van een recept voor wentelteefjes is de custard, die gemaakt is van eieren en melk. Restaurants gebruiken waarschijnlijk volle melk in deze custard, wat de wentelteefjes een rijke consistentie geeft . Een restaurant kan er zelfs voor kiezen om een kleine hoeveelheid room aan de custard toe te voegen, maar dit kan vers brood oververzadigen.
Wentelteefjes zijn ideaal om te maken om van oude restjes brood af te komen. In Frankrijk heet het niet voor niets pain perdu, verloren brood. Maar als je wil kun je ook bruinbrood, suikerbrood, brioche of krentenbrood gebruiken.
Wentelteefjes staan altijd symbool voor een rustige zondagochtend, waar een uitgebreid ontbijtje om vraagt. De manier om dit te bereiken is om je eimengsel de avond van tevoren te maken en de sneetjes brood een nacht te laten weken in het beslag .
Gebruik brioche of challah . Deze broden op basis van eieren hebben een hoog botergehalte, wat betekent dat hun kruim zacht en rijk maar licht is. Met andere woorden, ze zijn een ideale basis voor superdecadente maar luchtige wentelteefjes.
Wanneer je wentelteefjes wilt bewaren, is het belangrijk dat je ze eerst goed laat afkoelen. Verpak ze vervolgens goed afgesloten. Zo kan je ze maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Aan de ene kant bevat een gemiddeld bord pannenkoeken ongeveer 500 calorieën, 88 gram koolhydraten en 4 gram verzadigd vet, terwijl een portie wentelteefjes van vergelijkbare grootte ongeveer 990 calorieën, 120 gram koolhydraten en 18 gram verzadigd vet bevat. Deze getallen lijken pannenkoeken tot de winnaar te maken.
Wentelteefjes maak je namelijk van oud brood. Gebruik je vers brood, dan worden je wentelteefjes juist zompig. Je kunt dus het beste brood van een paar dagen oud gebruiken.
Wentelteefjes moeten ook met mate gegeten worden, omdat ze ook veel cholesterol bevatten . Wanneer uw lichaam constant een hoog cholesterolgehalte heeft, kan dit leiden tot een cholesterolopbouw die plaque wordt genoemd. Deze plaque leidt vervolgens tot nauwe en verharde slagaders die de bloed- en zuurstofstroom kunnen belemmeren.