Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven.Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Slaapt 20 procent van de mensen tussen de 46 en 65 jaar in hun blootje, bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dat bij slechts 9 procent het geval.
Volgens uroloog Brain Steixner wel. “Ondergoed houdt hitte en vocht vast en dat is de ideale situatie voor bacteriën om zich te ontwikkelen. En hoe meer bacteriën, hoe groter de kans dat de boel gaat schuren en irriteren. En dat kan voor vervelende infecties zorgen”, aldus de arts tegen Men's Health.
Uit hun onderzoek blijkt dat de stof van de onderbroek een belangrijke invloed heeft op de gezondheid van een man. Polyester is uit den boze. Weinig absorberende stoffen zoals zijde, lycra en nylon doen daarnaast een man harder zweten, wat kan leiden tot schimmels, eczeem en andere huidinfecties.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen.
Commando (oftewel, zonder ondergoed/onderbroek/slipje) gaan is stiekem hartstikke goed en gezond voor alles wat er gaande is daar beneden.
Verreweg de meeste vrouwen zien hun man het liefst in een strakke boxershort. De voornaamste reden die hiervoor aangedragen werd, laat zich raden: vrouwen vinden het mooi en sexy om de contouren van de man te zien. Strakke boxershorts worden gezien als lingerie voor mannen.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is. Elastiek begint te lubberen, de vorm is niet meer wat het geweest is en misschien is er wel hier en daar een klein gaatje ontstaan.
Laat de string dan even in je la liggen. Omdat je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor bacteriële infecties. En dat kun je nou net niet gebruiken als je toch al ziek, zwak of misselijk op bed ligt. Ach, en een comfortabele onderbroek zit dan sowieso toch een stuk lekkerder.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Dat is niet alleen oncomfortabel, maar kan op lange termijn ook slecht zijn voor je lichaam. Dokter Raine-Fenning raadt aan om zo veel mogelijk katoenen ondergoed te dragen, en ook eens af en toe een dagje zonder te gaan – om de boel wat te “laten luchten”.
Lagere lichaamstemperatuur
Wanneer het te warm is val je lastiger in slaap én is de kans groter dat je midden in de nacht wakker wordt. Iemand die naakt slaapt heeft hier minder last van. En pyjama zorgt er namelijk voor dat je het net wat warmer hebt in bed.
Hoewel naakt slapen beter zou zijn voor je temperatuurregulatie 's nachts en dus voor je nachtrust, zijn er dus maar weinig mensen die dit daadwerkelijk doen. Van de mannen slaapt het grootste deel in een onderbroek, en vrouwen dragen graag een nachthemd of pyjama. Het hangt vooral af van je eigen voorkeur.
Van de mannen sliep 22 procent naakt, van de vrouwen gaf 13 procent de voorkeur aan een naakte nacht. Het liefst kruipen mannen in hun onderbroek in bed (37 procent). Vrouwen slapen graag in een pyjama of nachtjapon (49 procent).
Mannen strings staan er om bekend sexy en uitdagend te zijn. Veel van ons hebben er misschien even aan moeten wennen maar inmiddels zijn we om! Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki.
De meeste mannen vinden dat een bilpartij daarin goed uitkomt. En ook vinden ze het comfortabel staan en dat staat ook wel zo mooi. De strings staan op een mooie 2e plaats met 34% van de stemmen. En de 3e plek is voor g-strings: dat zijn strings met van die hele dunne touwtjes.
Rood is favoriet
Voor mannen is een rode bh overigens favoriet, vrouwen dragen daarentegen het liefst wit, zwart of vleeskleurig ondergoed. Gelukkig is er nog wel één ding waar de twee seksen het wel over eens zijn: de bh moet dezelfde kleur hebben als de onderbroek.
9,9% van de mannen draagt een slip en 4,3% draagt weer iets anders.
Doorgaans vinden veel beginnende wielrenners en mountainbikers het een gek idee om 'naakt' in een fietsbroek met zeem te gaan, maar dit wordt toch door de meeste fietsers aangeraden. Een fietsonderbroek is volgens hen niet per se nodig. Wij zijn hier niet om je te verplichten om wel of geen onderbroek te dragen.
Commando (oftewel, zonder ondergoed) gaan is stiekem hartstikke goed voor alles wat er gaande is daar beneden. Maar we snappen dat we je niet zomaar over kunnen halen tot het voorgoed weggooien van je ondergoed.
Wat betreft luxere slips en strings zijn er twee redenen dat je meer betaalt: de kwaliteit van de stoffen en de manier waarop die stoffen worden gebruikt, vertelt Fabienne Zwanenburg, jarenlang eigenaresse van een lingeriewinkel in Amsterdam en inmiddels onafhankelijk lingerie-expert.
De voordelen van een boxer
Er is immers meer dan genoeg ruimte, waardoor het lichaam dus ook veel beter kan ademen. En dat is bijvoorbeeld tijdens het sporten erg handig! Een andere reden waarom boxers populair zijn is omdat ze in verschillende uitvoeringen en stoffen verkrijgbaar zijn.
Het eerste ondergoed werd duizenden jaren geleden al gedragen: de lendendoek. Het is niet bekend wie als eerste een stuk stof om de heupen bond. Wel is bekend dat de lendendoek gebruikt werd door holbewoners, als bovenkleding maar ook als ondergoed, en nadien ook door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen.