Kokosmelk is ontzettend vet. Op 100 milliliter hebben we het over maar liefst 24 gram! De hoeveelheid vetten op 100 milligram bedraagt 2 gram en dat betekent dat kokosmelk niet goed schuimt.
Kook de kokosmelk; laat vervolgens afkoelen en doe er de room bij.2.Giet de vloeistof in de espumafles en zet onder druk met 2 capsules.
Nogmaals, je wilt de melk verwarmen en in een kom gieten voordat je het opschuimt. Nadat je kokosmelk lichtjes stoomt in de pan, steek je het opschuimstaafje in de melk en zet je het aan. Klop je melk tot je de perfecte consistentie in de melk ziet en je een mooie schuimige bovenlaag ziet.
U gebruikt niet de juiste melk
Als de melk niet schuimt zoals u wilt, kunt u een andere soort of een ander merk melk proberen. Wij adviseren u om halfvolle koemelk te gebruiken op koelkasttemperatuur voor de beste opschuimresultaten.
Van alle plantaardige melksoorten is amandelmelk (en kokosmelk) het minst geschikt om op te schuimen. In amandelmelk zitten namelijk geen eiwitten. En eiwitten maken schuim. Het enige wat je zult krijgen als je amandelmelk probeert op te schuimen, zijn een aantal luchtbelletjes.
,,De kokoscrème, het vet van van de kokosmelk, kun je opkloppen tot slagroom. Het smaakt natuurlijk naar kokos, maar het heeft dezelfde luchtige textuur als slagroom'', legt patissier Rudolph van Veen uit.
Wij gebruiken: Alpro Coconut. De kokosmelk schuimde minder goed op dan wij dachten. Zo heeft het schuim veel bellen.
Probeer verschillende soorten of merken melk te gebruiken om er een te vinden met een goede balans tussen vet en eiwit , wat kan helpen de schuimstabiliteit te verbeteren. Kleine veranderingen in uw schuimtechniek, zoals het geleidelijk beluchten van de melk of het gebruiken van een melkopschuimer, zoals de Zulay Kitchen Milk Frother, kunnen bijdragen aan een stabieler schuim.
hoe meer de melk verwerkt is, hoe beter die schuimt. Dus houdbare, gesteriliseerde melk schuimt als een trein, gepasteuriseerde melk schuimt minder. Hoe homogener de melk, hoe meer die zal schuimen. Melk schuimt door eiwit, niet door het vetgehalte.
Het eiwit zal zich tijdens het opschuimen aan het oppervlak van de luchtbellen hechten. Eiwitten zorgen voor de stabiliteit van de schuimkraag. Kies daarom altijd voor volle koemelk.Eiwit zorgt voor het schuim en het vet zorgt ervoor dat het melkschuim compact en lobbig wordt.
De eiwitten in plantaardige melk zijn zwakker (en er zijn er minder van) en kunnen ook geen luchtbellen bevatten .
Het zal niet leiden tot een slechte latte, maar je zult het lastig vinden om latte art erbij te schenken. Bovendien werkt het niet goed bij temperaturen boven de 130 graden Fahrenheit . Havermelk en kokosmelk zijn vergelijkbaar, omdat ze allebei weinig proteïne bevatten.
Kokosmelk bevat gezonde vetten
MCT's kunnen worden gebruikt als een snelle bron van energie en hebben mogelijk gunstige effecten op gewichtsverlies en cholesterolgehalte. Gezien de verzadigde vetten is het belangrijk om kokosmelk met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.
Je kunt van een waterige saus best een wat dikkere curry maken. Haal de deksel bijvoorbeeld van de pan en laat het geheel even inkoken. Of meng een eetlepel maizena met een eetlepel water, doe het bij de saus in de pan en kook nog even een paar minuutjes door. Je zult zien dat de saus al snel wat dikker wordt!
Als je je gerecht langzaam laat sudderen en het meteen serveert, kun je de kokosmelk eerder toevoegen voor een rijkere smaak. Maak je een grote pan of bewaar je restjes voor later? Voeg de kokosmelk dan op het laatste moment toe. Dit voorkomt dat de kokosmelk gaat schiften bij het opwarmen.
Het beste is om te beginnen met verse halfvolle melk rechtstreeks uit de koelkast. Giet halfvolle melk in je melkkan, waarbij je genoeg ruimte aan de bovenkant overlaat zodat de vloeistof niet tot de bodem van de schenktuit komt (je hebt die ruimte nodig zodat de melk schuim kan maken!).
Houdbare melk geeft het beste resultaat wanneer je het opschuimt. Dit komt omdat hier in verhouding meer eiwitten inzitten dan in verse melk. Deze eiwitten zijn nodig voor het maken van melkschuim. Het verschil tussen houdbare en verse melk is de manier waarop het bewerkt wordt.
Met een reserve ventiel kun je testen of het ventiel defect is of de melkschuimer niet goed schoon is. Als je na het verwisselen van het ventiel goed schuimt hebt, dan is de melkschuimer goed schoon. Mocht je dan nog geen goed schuim hebben, dan is in 9 van de 10 gevallen de melkschuimer niet schoon genoeg.
Lucht wordt via het melkschuimkraantje bij de melk gedoseerd, maar als het kraantje niet goed schoon is, zal er ook geen schuim vormen. Werkt je melkopschuimer niet goed, maak dan als eerste alle onderdelen goed schoon om te zien of je daarmee het probleem verhelpt.
Hergebruik van de opgeschuimde melk
Vul het eventueel aan met meer melk en je kunt het dan gewoon nog een keer opschuimen. Belangrijk bij het opnieuw gebruiken van reeds opgeschuimde melk: deze mag nooit boven de 70 graden zijn geweest want dan lukt het niet meer.
Schuimt sojamelk? Sojamelk kan lastig te verdikken zijn en te gebruiken voor latte art, vanwege het vetgehalte en de verschillende eiwitniveaus, afhankelijk van het merk. Sojamelk heeft een lager vetgehalte dan volle koemelk, waardoor het bijzonder gevoelig is voor hitte .
Is kokosmelk gezond? Jazeker!Kokosmelk zit boordevol vitaminen en mineralen en is licht verteerbaar. Het bevat uitsluitend gezonde vetten en is daarmee een prima alternatief voor koemelk.
Santen is lekker dik (bijna hard) en geconcentreerd omdat er geen water aan toegevoegd is. Het natuurlijke vetpercentage is daardoor ook veel hoger: santen bestaat voor 65% uit vet. Kokosmelk daarentegen is vloeibaar en wordt gemaakt door kokos met water te mengen.