Komijn, ui of rottend vlees Er zijn ook ziekmakende bacteriën die een geur van vis, gekookte kool, oud bier of gebakken brood afscheiden. Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
De voedingsmiddelen die we consumeren — met name de voedingsmiddelen die rijk zijn aan zwavel, zoals uien en knoflook — kunnen in ons zweet sijpelen , waardoor het die opmerkelijke moestuincharme krijgt. En het zijn niet alleen de voor de hand liggende boosdoeners; zelfs sommige kruiden kunnen ons zweet veranderen in een kenmerkende geur waar we niet voor hebben getekend.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn. Het is dus zaak om veel zweten te voorkomen. Dat kan door die zweetklieren te verstoppen met natuurlijke zouten, zoals aluin of aluminiumzouten.
Kies voor citroenen en appels. Citroenen neutraliseren niet alleen de sterke smaak in je mond, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen. Door de bacteriën in je mond te vernietigen, ben jij verlost van je slechte adem. Appels bevatten dan weer natuurlijke enzymen die de zwaveldeeltjes doen verdwijnen.
De geur van uien doet geen pijn aan je ogen. De pijn komt van die geurloze traanveroorzaker, die traanveroorzaker. Een compleet andere set verbindingen, die onstabiele sulfonzuren, ammoniak en pyrodruivenzuur combineren, produceren de scherpe smaak en geur.
Met natte polsen
Hou alles nat behalve je ogen. Maak je mes vochtig voor je begint en spoel het tijdens het snijden regelmatig af. Bevochtig ook je polsen en leg een natte schoteldoek naast je snijplank. Het gas van de ui zal dan het vocht van deze doek opzoeken in plaats van het vocht van je ogen.
Wanneer een ui wordt gesneden of in blokjes wordt gesneden, geven de cellen van de ui deze verbindingen af aan de lucht. Wanneer dit gebeurt, werkt "enzym" om de aminozuren om te zetten in traanvormende verbindingen.Deze vorm van zwavelzuur irriteert de zenuwen rond de ogen waardoor ze gaan tranen.
Als je zweet naar selderij, komijn of curry ruikt, kan je dieet de boosdoener zijn — het eten van deze kruiden kan letterlijk door je poriën sijpelen. Maar het is niet altijd voedsel! Soms kan deze ongewone geur duiden op metabolische veranderingen of zelfs infecties.
In uien zitten onder meer de vitamines B2, B6, B11 en C. En bepaalde mineralen, zoals kalium, calcium en fosfor. Daarnaast bevatten uien het antioxidant quercetine, dat ook in thee, appels, druiven, broccoli en rode wijn zit. Deze stof vermindert mogelijk ontstekingen in de bloedvaten.
Aloëplanten geven een natuurlijke geur af. Als u een ui- of knoflookgeur opmerkt, kan het gewoon zijn natuurlijke parfum zijn . De plant ruikt meestal niet tenzij hij wordt gesneden of beschadigd, maar af en toe kan hij een natuurlijke geur produceren zonder te worden gesneden of beschadigd. De aloësoort die u kweekt, kan sterker ruiken dan andere.
Eten. Zoals je zou verwachten, kan het eten van veel ui of knoflook ervoor zorgen dat je vaginale afscheiding en urine een sterke ui- of knoflookgeur krijgen . Asperges kunnen er ook voor zorgen dat je urine een sterke geur krijgt, die verward kan worden met vaginale geur.
Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid.
Huidbacteriën wonen ook in je huid
In de haarfollikels bijvoorbeeld, in poriën en zweetklieren.En de diepere huidlagen. Dit verklaart waarom okselgeur juist pal na het wassen aanwezig kan zijn.
Niet kunnen huilen kan een symptoom zijn van emotionele afvlakking of emotionele verdoving. Dit betekent dat je emoties niet of in mindere mate ervaart. Soms kan het ook lastig zijn om te beschrijven welke emotie je voelt. Emotionele verdoving kan optreden als een beschermingsmechanisme bij stress of trauma.
Maak in de lengte sneden in de ui, van worteluiteinde tot stengeluiteinde, met de punt van het mes bijna helemaal tot aan het worteluiteinde (maar niet door het worteluiteinde heen snijdend). Snijd schuin terwijl je om de ui heen gaat, met het mes gericht op het midden van de ui.
Pindakaas. Ja echt, ook pindakaas zorgt er voor dat je handen niet meer naar ui zullen ruiken. Je handen zullen daarna wel een beetje vettig aanvoelen, maar ze zijn nu tenminste wel goed gehydrateerd én de uiengeur is verdwenen. En natuurlijk kun je die geur er daarna heel makkelijk af wassen met zeep.
Knoflook en uien bevatten zwavelverbindingen die na consumptie door het lichaam worden afgebroken en via het zweet worden uitgescheiden. Deze zwavelverbindingen kunnen een sterke en onaangename geur veroorzaken.
Koel de uien voordat u ze snijdt
De irriterende stoffen in uien zweven het makkelijkst door warme lucht. Koel uien een paar minuten in de koelkast of vriezer voordat u ze snijdt, om te voorkomen dat deze stoffen naar uw ogen stijgen.
Het alliinase-enzym breekt vervolgens de zwavelverbindingen af tot andere chemicaliën, waaronder sulfeenzuren, pyrodruivenzuur en ammoniak . Deze chemicaliën dragen bij aan de karakteristieke smaken van uien.
Wanneer naar de huisarts of tandarts? Bij klachten van neus, keel, bijholten, maag-darmkanaal of longen. Indien de adem ruikt naar een zoet chemisch fruitluchtje, ontlasting, aceton of naar ammoniak. Wanneer u regelmatig last hebt van een slechte adem, ondanks een goede mondhygiëne, raadpleegt u best uw tandarts.
Oorzaken zijn zeer regelmatig slechte mondhygiëne, bacteriën achterop de tong en witte brokjes die zich ophopen in de keelamandelen (etensresten). Andere oorzaken kunnen zijn chronische neusbijholteontsteking en bepaalde medicijnen. Deze klacht kan verergeren door bepaalde eetgewoonten, alcohol en roken.
De meest voorkomende oorzaak van een slecht ruikende adem is een slechte mondhygiëne. Hierdoor blijven bacteriën rondom tanden en kiezen en op de tong achter. Dit veroorzaakt een tandvleesontsteking of een ontsteking van het mondslijmvlies. Een ontsteking gaat in veel gevallen gepaard met een stinkende adem.