Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn. Het is dus zaak om veel zweten te voorkomen. Dat kan door die zweetklieren te verstoppen met natuurlijke zouten, zoals aluin of aluminiumzouten.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
Je lichaam herbergt allerlei soorten bacteriën, en sommige houden ervan om te smullen van het zweet dat we produceren. Deze kleine organismen voeden zich met de eiwitten en vetzuren in je zweet, en als ze die afbreken, kunnen ze een okselgeur creëren die lijkt op uien. Knoflook en uien zijn rijk aan zwavel en kunnen bacteriën een feestmaal geven.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Als je huis erg vochtig is, kan het geuren sterker maken en een muffe geur creëren die op uien lijkt . Te veel vocht in de lucht is ook goed voor schimmel, waar we het net over hadden. Om dit te verhelpen, kun je een luchtontvochtiger proberen. Het helpt om de luchtvochtigheid op een goed niveau te houden - meestal tussen de 30-50%.
Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn. Het is dus zaak om veel zweten te voorkomen. Dat kan door die zweetklieren te verstoppen met natuurlijke zouten, zoals aluin of aluminiumzouten.
De geur van uien doet geen pijn aan je ogen. De pijn komt van die geurloze traanveroorzaker, die traanveroorzaker. Een compleet andere set verbindingen, die onstabiele sulfonzuren, ammoniak en pyrodruivenzuur combineren, produceren de scherpe smaak en geur.
Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid.
Aloëplanten geven een natuurlijke geur af. Als u een ui- of knoflookgeur opmerkt, kan het gewoon zijn natuurlijke parfum zijn . De plant ruikt meestal niet tenzij hij wordt gesneden of beschadigd, maar af en toe kan hij een natuurlijke geur produceren zonder te worden gesneden of beschadigd. De aloësoort die u kweekt, kan sterker ruiken dan andere.
Oestrogeen heeft geen geur , maar hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen de lichaamsgeur veranderen.
Het ruiken van vieze geuren die er in werkelijkheid niet zijn, heeft doorgaans te maken met een doorgemaakte virusinfectie waarbij bepaalde zenuwtakjes zijn uitgeschakeld. Er kan daardoor een soort disbalans ontstaan in de informatie. Maar geur staat ook onder invloed van de stemming.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Wanneer een ui wordt gesneden of in blokjes wordt gesneden, geven de cellen van de ui deze verbindingen af aan de lucht. Wanneer dit gebeurt, werkt "enzym" om de aminozuren om te zetten in traanvormende verbindingen. Deze vorm van zwavelzuur irriteert de zenuwen rond de ogen waardoor ze gaan tranen.
Stinken je kleren naar rook, knoflook, ui of huisdieren? Dan kun je voortaan een kopje witte azijn in de trommel van de wasmachine doen, samen met je wasgoed. Azijn werkt ideaal qua deodoriseren. Ook is het altijd goed voor je kleding om ze buiten te laten drogen.
Daslook, daar heeft iedereen wel eens van gehoord. Het ruikt lekker naar uien.
Maak een sudderpot met citroenen en alle citrusvruchten die je hebt. Citroenen zijn een natuurlijke luchtverfrisser die, wanneer ze op laag vuur worden gekookt, de resterende uiengeur kunnen maskeren. De eenvoudigste methode is om de citroen te schillen en in een pan met water te doen, het aan de kook te brengen en het vervolgens een tot twee uur zachtjes te laten sudderen.
Hoe gezond en lekker ui en knoflook ook zijn, die adem de volgende dag is niet te harden. Gelukkig zijn er handige foefjes om de nare geur te minimaliseren. De geur van knoflook (en ui) wordt veroorzaakt door de zwavel die erin zitten. Die geur blijft hangen in je mond en kan zelfs na een nacht nog te ruiken zijn.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis.
De reden? Het hakproces laat enzymen vrij die sulfeenzuur creëren, de stinkende chemische stof die aan je handen blijft plakken . Je handen kunnen dagenlang naar uien ruiken omdat het zuur geneutraliseerd moet worden, en de zeep waar je vaak naar grijpt na het hakken van groenten zal niet werken.
Strooi ongeveer een eetlepel tafelzout op de palmen van je hand en meng er wat koud water doorheen om een papje te maken. Wrijf het vervolgens over je handen, spoel je handen daarna goed af en droog ze. Het zout verwijdert de geur niet alleen, het zal je handen ook nog eens exfoliëren, zodat ze een stuk zachter worden.
Heb je Acidity geprobeerd? Citroensap werkt om uiengeur te verwijderen vanwege het zuurniveau . Daarom is azijn ook een oplossing, net als tomatensap, selderijsap, mosterd en ontsmettingsalcohol. Elk van deze kan op een natte handdoek worden gedaan en worden gebruikt om te schrobben terwijl je water over je handen laat lopen.