Binnen plassen en poepen is een ruimteprobleem. Je pup/hond heeft geleerd om op de verkeerde plaats zijn behoefte te doen. Het binnen plassen en poepen wordt al gauw een slechte gewoonte omdat honden een sterke voorkeur ontwikkelen voor locatie, ondergrond en geur met betrekking tot een (binnen)toilet.
Wanneer je regelmatig na thuiskomst constateert dat jouw viervoeter binnen in huis heeft geplast of gepoept kun je denken aan verlatingsangst. Wanneer jouw hond binnen poept of plast wanneer je wel thuis bent (en dit normaal gesproken niet doet) is het belangrijk om contact op te nemen met de dierenarts.
In huis plassen of markeren komt vaak door stress, overprikkeling of een medische oorzaak. Wanneer je op visite bent en je hebt jouw hond mee is de kans groot dat hij gaat markeren door stress en niet door dominantie.
Zet de puppy na elk eetmoment op de juiste plek om te ontlasten. Zet de puppy na veel gespeeld en/of gedronken te hebben op deze plek. Wanneer de puppy veel piept, kan het zo zijn dat hij moet plassen of poepen. Snel nadat het hondje wakker wordt zal hij ook nodig moeten plassen of poepen.
Wanneer volwassen honden een hogere frequentie (> 3 keer per dag) van de stoelgang hebben of last hebben van veel meer ontlasting, dan ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan één van deze vier aspecten: voeding, hoeveelheid voeding, darmflora en/of werking verteringsstelsel.
Dus niet alleen op de stoep maar overal in de bebouwde kom (m.u.v. de hondenuitlaatstroken). Op het niet opruimen van de hondenpoep staat een boete van €140. Sinds 2016 is het verplicht om een opruimzakje voor hondenpoep bij je te hebben. Je kunt een boete van €90 riskeren als je dit niet bij je hebt.
Controleer regelmatig op kleur, bloed, geur en hardheid
Het uiterlijk van hondenpoep zegt iets over wat uw hond heeft gegeten maar het vertelt ook het verhaal over zijn gezondheid. Afwijkende poep kan wijzen op gezondheidsproblemen.
Als je hond je aankijkt met een lieflijke blik, dan mag hij of zij jou erg graag. Je zult dit zien aan de lichaamshouding van je hond. Hij of zij kwispelt met de staart en/of heeft een ontspannen houding. Dit is de manier voor je hond om te laten zien dat hij of zij van je houdt!
Gezonde ontlasting is vast van vorm, heeft een (donker)bruine kleur en geen indringende geur. Een 'goede drol' pak je dus gemakkelijk op, is niet keihard en niet te zacht. Je viervoeter hoort per dag gemiddeld een à twee keer te poepen.
De meeste puppy's kunnen ongeveer zeven uur lang slapen zonder te hoeven plassen, dus haal zijn waterbakje weg om ongelukjes te voorkomen. Als je puppy je 's nachts wakker maakt omdat hij moet plassen, houd de wandeling dan heel kort.
Naast wandelen heeft ook kauwen een kalmerende werking op honden. Je hond een bot voeren kan daarom helpen bij het verminderen van stress. Ook spelen of puzzelen zorgen voor afleiding van een stressvolle situatie. Geef je hond zijn brokken eens met een voerspel, zodat hij extra uitdaging krijgt tijdens de maaltijd.
Ontlasting Met de leeftijd wordt de ontlasting anders. Sommige oudere honden kunnen hun ontlasting niet meer zo goed ophouden en beginnen binnen te poepen of meteen als je buiten bent. Of er ontstaat juist constipatie.
Gelukkig is het zeer zelden dat honden ingeslapen moeten worden vanwege gedragsproblemen. Vaak wordt agressief gedrag veroorzaakt door aandoeningen zoals pijn of tumoren. Dierenartsen mogen honden echter niet in laten slapen zonder hiervoor een goede reden te hebben. Doorgaans is één beet geen argument voor euthanasie.
Simpel gezegd, volwassen honden moeten over het algemeen drie tot vijf keer per dag naar het toilet, en de meeste dierenartsen raden een maximale periode van zes tot acht uur aan tussen toiletbezoeken.
We vinden dit als mensen misschien erg vies, maar het is bedoeld om het nest schoon te houden. De moederhond zorgt hiermee voor hygiëne. Als je bedenkt dat honden van nature schone dieren zijn, dan snap je ook dat het eigenlijk niet logisch is dat een puppy in de bench poept.
Mogelijke oorzaken kunnen zijn: verkeerde zindelijkheidstraining, verlatingsangst, bang voor bepaalde weersomstandigheden, etc. Het zindelijk krijgen van een volwassen hond duurt vaak langer dan bij een pup.
Gekookte kip met rijst is achterhaald
Naast dat een hond tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe voeding, kan het lichaam van een hond ook vrij weinig met rijst. Honden zijn niet in staat om grote hoeveelheden rijst te verteren en daarnaast bevat rijst ook weinig voedingswaarde.
We houden van onze honden, maar niet van hun hondenpoep.
Een hondendrol daarentegen verdwijnt met een week of 2 uit het beeld. Hondenpoep is afbreekbaar; zwerfvuil is dat niet. Zwerfvuil ligt er langer, de hondendrollen worden opgenomen door de natuur en weg is de last.
Symptomen Giardia
wisselende tot hardnekkige diarree. buikpijnlijk. bloed en/of slijm bij ontlasting.
Pootje laten rusten op je hand
Honden hebben meerdere manieren om duidelijk te maken dat ze met je willen spelen, het is dan ook erg belangrijk voor ze! Ook wanneer ze hun pootje laten rusten op je hand vragen ze je om met ze te spelen.
Hij wil en moet bij jou in de buurt blijven om zich prettig en comfortabel te voelen. Je hond volgt je dan dus niet omdat hij verwacht dat er iets leuks gebeurt, maar juist omdat hij bang is dat er iets vervelends gaat gebeuren en dat vervelende wil hij voorkomen.
Is je hond een kleine stalker en volgt hij je het liefst overal naar toe? Dat is niet zo gek. “Honden stammen af van wolven en die staan bekend om hun sociale gedrag en loyaliteit naar de roedel toe.” Doet hij dit dus ook bij jou, dan toont 'ie eigenlijk vooral respect.
De meeste hondenbezitters hadden al een sterk vermoeden, maar een nieuwe wetenschappelijke studie toont aan dat honden mensentaal verstaan.
U bent verplicht de hondenpoep van uw hond op te ruimen. U moet altijd spullen bij u hebben waarmee u hondenpoep kunt opruimen. Bijvoorbeeld een poepzakje en een schepje. U kunt het zakje met hondenpoep weggooien in de vuilnisbakken die op straat staan of thuis weggooien.