Een oude traditie is het geven van een peper- en zoutstel aan het bruidspaar. Een peper en zoutstel staat voor twee verschillende dingen, die toch bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Soms kregen bruidsparen wel meer dan vijf peper- en zoutstellen op een dag.
Via een gaatje kom er weinig peper, drie gaatjes geeft wel erg veel zout.
Houden jullie je aan bepaalde tradities tijdens jullie huwelijk? Vast wel! Alleen het kopen van trouwringen, het dragen van een witte jurk en het bruidsboeket zijn al echte tradities.
Vandaag de dag heeft de bruid keuze uit een groot aantal soorten jurken om te dragen. Toch zijn de trouwjurken vaak nog wit en redelijk traditioneel, hoewel bijna een kwart van de Britse bruiden zegt niet te kiezen voor een witte jurk, en zelfs 5% een pak draagt!
Strooien met rijst is een hele oude traditie. Het gebaar staat voor de strooiende arm van de boer die zijn akker bezaaid. Het is een teken van vruchtbaarheid. Als je rijst strooit over een pas getrouwd stel wens je hun een heel gelukkig en vruchtbaar leven toe!
Vaak wordt het niet toegestaan. De rede is meestal: het is niet makkelijk om op te ruimen en rijst/plastic confetti kan de natuur niet goed afbreken. Tevens schijnt het heel slecht voor vogels te zijn wanneer ze de rijst op eten. Dit is mega balen en daarom wordt het vaak maar gelaten voor wat het is.
Rijst gooien bij een bruiloft is een Oosterse traditie. Daar staat rijst symbool voor vruchtbaarheid en geluk. Door de bruid en bruidegom te bedelven onder rijstkorrels wens je ze een gelukkig en vruchtbaar huwelijk toe. Een fortuinlijk leven met genoeg brood op de plank en veel kinderen.
Een uniek cadeau voor de bruiloft van je zoon
Het is gebruikelijk om bijvoorbeeld het pak van je zoon te betalen wanneer hij gaat trouwen. Het is slim om hier afspraken over te maken. Het is logisch dat je misschien ook wel wat fysieks wil geven.
De betekenis van something blue
De betekenis luidt als volgt: iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws en een zilver muntje zouden de bruid geluk brengen in het huwelijk. De accessoires draag je op de bruiloft. Het meest bekende 'blauwe' voorbeeld is een kousenband om je been.
Maar dan een belangrijke vraag: bij het weggeven door je vader, loop je als bruid links of rechts? Er is een verschil tussen de start en het einde van de ceremonie. Bij binnenkomst loop je als bruid aan de rechterkant van je vader. Wanneer je de ceremonie verlaat, doe je dit echter aan de linkerkant van je man.
Houd er rekening mee dat je uiterlijk het trouwfeest om 21.00 uur wilt laten beginnen maar als het even kan al om 20.00 uur. Voordat het feest kan beginnen wil je je natuurlijk even opfrissen en je tandenpoetsen dus houd ook tussen het diner en het feest een half uurtje vrij.
Over de bezem springen
Dit symboliseert het begin van hun nieuwe leven en gezamenlijke huiselijkheid. Deze traditie is ontstaan in tijden van slavernij, toen de trouwbeloftes en -ceremonies van Afro-Amerikanen niet werden erkend.
Volgens de etiquette betaalt de bruidegom voor de verlovingsring, de ondertrouw, huwelijksvoltrekking, uitnodiging, het bruidsboeket en de corsages.
Je kunt dus gewoon schudden met het vaatje, maar als je de onderkanten tegen elkaar aan wrijft, dan komt de peper, het zout of ieder ander kruid in een geribbeld potje er een stuk makkelijker uit!
Zowel de enkelvoudige als de meervoudige persoonsvorm is correct: Peper en zout staat / staan op tafel. In Peper en zout staat op tafel wordt de combinatie peper en zout als één geheel gezien, omdat ze vaak samen op tafel staan, in één peper-en-zoutstel.
Bij something borrowed is het de bedoeling dat je een accessoire leent van iemand die al gelukkig getrouwd is. Dit kan bijvoorbeeld je moeder zijn, maar ook een zus of een vriendin. Something borrowed staat symbool voor de vrienden en familie in jullie leven.
De traditie waardoor je uiteindelijk een bruiloft gaat geven; het huwelijksaanzoek. Volgens de traditie gaat de man eerst langs bij de schoonvader; de vader van de bruid. Om bij hem toestemming te vragen om zijn dochter te huwen.
Sommigen zeggen dat de kousenband symbool staat voor een bride to be die nog maagd is en dat het uitdoen van de kousenband door de bruid dus betekent dat zij afstand doet van haar maagdelijkheid, maar anderen zeggen weer dat het geluk zou brengen om na de ceremonie een stukje van de bruidsjurk te bemachtigen.
In het traditionele huwelijk is het de bruidsfamilie die betaalt voor de jurk en de accessoires van de bruid, evenals het haar, de make-up, de outfits van kinderen en bruidsmeisjes, de bloemendecoratie en de kosten van het trouwfeest.
Beschrijf een ontroerend moment en wees niet bang om je gevoelens te uiten. Dat is het verschil tussen een leuke speech en een speech die de gasten nooit zullen vergeten. Succes met deze speechtips!
Ouders bruidegom helpen met gastenlijst
Daarom is het handig en erg fijn als de ouders van de bruid en bruidegom helpen met de gastenlijst. Zij voorzien het bruidspaar van de (e-mail)adressen van alle gasten en helpen met de gasten die niet hebben gereageerd op de RSVP.
De roos staat symbool voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. Wat is er dan mooier dan deze kleurrijke en veelzeggende blaadjes in veelvoud te verspreiden op jullie bruiloft? Juist! Het strooien van rozenblaadjes is een traditie die al jaren voorkomt op bruiloften...
Het gooien van de rijst staat symbool voor vruchtbaarheid en geluk. Als je het goed wilt doen moet je de rijst niet gooien, maar een zaaiende beweging maken. Zo zaai je een gelukkig leven met genoeg brood op de plank en veel kinderen voor het net getrouwde koppel. In India mag de bruid zelf ook met rijst gooien.