Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Voordat je de Limoncello gaat drinken: eerst een paar uur in de vriezer. Laat die lange zomernachten maar komen.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Algemene bewaaradviezen: Koel, droog en donker, maar dit hoeft niet in de koelkast te zijn. Schommeling van temperatuur en direct zonlicht zijn de grootste boosdoeners voor alle drank. Bewaar de drank dus in de originele koker/verpakking als deze (zon)licht tegengaat.
De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld. Bekroond met 96 punten wist de citroendrank dit jaar de gouden medaille te behalen en zich daarmee te classificeren als 's werelds beste.
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Voor een standaardrecept combineer je ongeveer 30 ml van je favoriete gin met 25 ml limoncello. Giet ze direct in het mengglas met de kruiden (als je die gebruikt). Voeg dan 10 ml verse citroensap toe om de drank een beetje zuurder te maken, zoals citroenlimonade.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse brandenwijn. Limoncello wordt vooral geproduceerd in het Zuiden van Italie. Tradioneel werden zelfs alleen maar citroenen gebruikt uit regio: Sorrento.
Vriespunt bier
Water heeft een vriespunt van 0° graden Celsius. Dat houdt in dat bij een temperatuur van 0° graden Celsius of lager, water gaat bevriezen en dus ijs wordt. Het vriespunt van alcohol is daarentegen -114° graden Celsius.
Plaats je ingepakte fles wijn in de vriezer. Na 15 minuten is je wijn klaar om te drinken! Vergeet een fles wijn niet uit de vriezer te halen, want bij te lang invriezen kan het zijn dat de fles knapt door het uitzetten van de vloeistof!
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Limoncello is een heerlijk drankje uit Italië gemaakt met citroenen. Veel mensen drinken deze heerlijke likeur als/of bij het toetje. Verwerken hem in het toetje. Of shotten hem.
Pak een shotglaasje en vul hem voor de helft met de limoncello. Schenk vervolgens via een barlepel de Flügel erbij. Proost!
Likeur met een mengsel van alcohol, suiker, water en citroenen wordt een heerlijke likeur gecreëerd. Een heerlijk verfrissend drankje! Limoncello drink je goed koud, op een graad of vier. Natuurlijk is limoncello zoet, maar goede limoncello is daarnaast ook fris, zuur, bitter en spannend.
Hoe smaakt limoncello? Als je het weleens gedronken hebt herken je de smaak direct. Vaak drink je de likeur ijskoud. De smaak is het best te omschrijven als fris, zuur en ontzettend zoet.
Wat is limoncello? Het drankje ken je vast wel van de gele kleur en de zoetige-zurige smaak van de citroenen. Vaak uit de vriezer geschonken, waardoor het lekker stroperig is.