Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
Heb jij het weleens meegemaakt, dat er ineens witte korrels en een poederachtige substantie uit je bus deodorant komt? Het spul blijft ook nog eens vervelend plakken. Vaak helpt even schudden met de bus om het probleem weer op te lossen.
Breng deo 's avonds aan, adviseert dokter Harper. Door dat te doen, geef je de aluminium namelijk meer tijd om zich te settelen in de zweetklieren. "Laat het er de hele nacht opzitten en was je oksels 's ochtends met water en zeep."
Met een roller zal je inderdaad bacteriën van je huid het product 'inrollen'. Maar je hoeft je over die bacteriën niet zoveel zorgen te maken: zo'n roller bevat stoffen die ervoor zorgen dat deze bacteriën niet lang overleven.
Vermijd tot 24 uur na het ontharen ook factoren als deodorant of geparfumeerde producten, deze kunnen leiden tot een gevoelige of pijnlijke huid.
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
In de zomermaanden is een goede deodorant een must. Maar ga je voor een spray of een roller? Je denkt misschien dat het niet uitmaakt, maar er is wel degelijk een verschil. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat een spray een stuk minder effectief is dan een roller.
Spray kort en stevig.
Met een spuitbus kun je bepalen hoeveel deodorant je moet aanbrengen met de sprayduur. Ons advies? Het is niet nodig te sprayen tot je in een wolk gehuld bent - twee seconden op elke oksel volstaat, wat eigenlijk neerkomt op kort, stevig sprayen.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
De antiperspirant heeft namelijk een hele nacht de tijd gehad om in de huid binnen te dringen, waardoor hij effectief blijft, ook na een douche. Een deo is daar lang niet sterk genoeg voor, daarom dat je die ook meestal de hele dag opnieuw moet aanbrengen.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
deodorant worden vaak aluminiumzouten toegevoegd, om zweten tegen te gaan. Daarnaast kan deodorant stoffen bevatten die de groei van bacteriën remmen, zoals alcohol. Alcoholen worden vaak gebruikt als oplosmiddel, ontsmettingsmiddel (bacteriedodend), schoonmaakmiddel en brandstof.
'Spoel jezelf schoon en gebruik geen deo'
"Spoel jezelf regelmatig schoon met water. Hierdoor verdwijnen de bacteriën op je huid. Je kunt deo gebruiken, maar die verbloemt de stank alleen maar voor korte tijd.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
De deo van Loveli is een stick op basis van kokosolie. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.
Een aantal chemische stoffen kan verantwoordelijk zijn voor contacteczeem als gevolg van deodoranten en anti-transpiranten. Het meest voorkomende allergeen dat een dergelijke reactie oproept zijn geurstoffen en aan geurstoffen gerelateerde bestanddelen, zoals essentiële oliën of biologische toevoegingen.
Deodorant ultra douceur, anti-transpirant (Payot)
Deze roller zonder alcoholligt lekker in de hand en de deo plakt niet op je huid.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.