Dompel je auto onder in thee Laat je dan eens gaan met theezakjes! Verspreid ze in je wagen. Groene thee, met sinaasappel-, linde-, of jasmijnsmaak, … wat je zelf verkiest! Je wijst vieze geurtjes in een wip de (auto)deur.
Weg met komkommerschijfjes, theezakjes zijn duizend keer beter. Bij vermoeide ogen werkt een gekoeld en vochtig theezakje kalmerend en voedend.Ook bij huidirritaties en muggenbeten helpt het én stopt het de jeuk. Het zorgt ook voor verlichting als je huid in de zomer verbrand is door de zon.
Door de tannine (wat voor de bittere smaak zorgt) en antioxidanten in theebladeren, zijn ze een uitstekende meststof.Ze stimuleren de groei van planten. Als het theezakje van biologisch afbreekbaar materiaal is kun je het in zijn geheel op of in de grond leggen. Vergeet de nietjes er niet uit te halen.
Hoe vaak u een theezakje kunt gebruiken verschilt per zakje, maar zal vaak rond de 2 á 3 keer liggen.
Thee tegen muizen
Muizen houden absoluut niet van de geur van thee. Vooral muntthee houdt ze op afstand, maar gewone zwarte thee werkt ook prima.
Amanda gaat verder: "Als je het schoon, afgesloten en koel bewaart, kan een theezakje binnen een paar uur opnieuw worden gebruikt. Daarna zitten er veel bacteriën op." Na een paar uur is het dus toch beter om een nieuw zakje te pakken.
Losse thee is gezonder
In theezakjes in de supermarkt gaan veel goede stoffen van de thee verloren tijdens het verwerkingsproces. Zo heeft losse thee veel meer antioxidanten, vitaminen en polyfenolen dan thee in zakjes.
Voor theezakjes gebruik je water dat net niet kookt. Bij sommige waterkokers kun je de temperatuur instellen. Giet het water uit je voorverwarmde theekopje en doe losse thee in een theezeefje of -filter (1 à 2 theelepels per kopje).Leg het zeefje of je theezakje in het kopje.
Uitvinding van het theezakjes was toevallig
Er was in Amerika een groothandelaar genaamd Thomas Sullivan en hij bedacht in 1903 bij toeval het theezakje. De handelaar verstuurde wel vaker thee, maar hij stopte de theebladeren normaal gesproken in kleine blikjes.
Hoewel koffiedik en theeblaadjes 100% organisch zijn, en dus heel goed composteerbaar, is de verpakking dit nog niet altijd. In het filterpapier van koffiepads zit soms plastic om de randen te kunnen plakken.Het buideltje waar de thee in zit is vaak helemaal van plastic gemaakt.
Zelfs de meest goedkoopste theezakjes kun je ook gewoon gebruiken om koude drank te maken. Dit hoef je ook niet eens te laten trekken in kokend water en af te laten koelen, de meeste infusie-thee ( dus thee zonder thee ) kun je gewoon laten trekken in koud water, op EXACT DEZELFDE MANIER als Lipton ons instrueert.
Doe een theezakje in een glas, giet er kokend water op en laat 2 tot 3 minuten trekken. Het water verkleurt alleen onder in het glas.
Goed nieuws voor alle theeliefhebbers, want de houdbaarheid van thee is bovengemiddeld lang. Het valt in de categorie van producten die niet snel bederven en je ongeveer 12 tot 18 maanden kunt bewaren. Daarna is de kans groot dat de thee nog wel houdbaar is, maar zijn lekkere smaak verliest.
Theezakjes en koffiepads mogen bij gft-afval.
Waarom is het toch, dat we liever thee drinken uit een beker dan uit een glas? Het is bewezen dat we thee lekkerder vinden smaken uit een kop dan wanneer het uit een plastic bekertje komt.
Voor een zakje van 100 gram betaal je €1,54. Voor een kopje losse thee heb je één maatschepje thee van 2 gram nodig. Dat betekent dat je met een zakje van 100 gram zo'n 50 kopjes thee kunt zetten. Daarnaast is de kwaliteit van losse thee vaak hoger dan de thee in een theezakje.
Een theetipje – een schaaltje voor het theezakje – is dan ideaal en eigenlijk onmisbaar.
Je kunt het beste zwarte thee en groene thee drinken. Deze soorten thee verlagen de bloeddruk en verkleinen de kans op een beroerte. Het advies voor volwassenen is om 3 koppen groene of zwarte thee te drinken per dag.
Het advies voor volwassenen is 3 kopjes (een kopje is 125 milliliter) groene of zwarte thee te drinken op een dag. Thee verlaagt namelijk de bloeddruk en verkleint het risico op een beroerte. Groene en zwarte thee is gemaakt van de theeplant Camellia sinensis en bevat daardoor cafeïne.
Thee heeft een positief effect op de gezondheid
Thee drinken heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid. Daarom adviseert het Voedingscentrum 3 koppen groene of zwarte thee per dag te drinken.
Een theezakje of theebuiltje is een poreus papieren zakje, gevuld met gedroogde theebladeren. Aan het theezakje kan een draadje bevestigd zijn waarmee het zakje uit het water van een theepot kan worden gehaald. Het is de industriële vorm van het thee-ei.
De standaard theezakjes zijn vaak gemaakt van poreus papier van hout en plantaardige vezels waaraan een kleine dosis polypropyleen is toegevoegd om te zorgen dat de zakjes in het water niet uiteen vallen en om zo de zakjes onder hitte te kunnen sealen. In sommige gevallen wordt het papier dan ook nog eens gebleekt.