Zwemmen in een nauwsluitende zwembroek wordt als veel hygiënischer gezien door de Franse bevolking. Uit hygiënisch oogpunt heeft de overheid daarom een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht gesteld. Alleen wanneer je als jongen dus een strakke zwembroek draagt mag je in Frankrijk zwemmen in een zwembad.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water. Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu. Wijde zwembroeken houden namelijk een stuk meer water vast dan nauwsluitende zwembroeken.
De regel staat al lang in het politiereglement, maar zal nu streng worden toegepast. De officiële reden voor het verbod is hygiëne en zorg voor waterkwaliteit.
Waar je in Nederland een wijde zwembroek mag dragen, geldt dat in Frankrijk vaak niet. In vrijwel het hele land stelt men het dragen van een strakke zwembroek verplicht. Het is dus niet onverstandig om vooraf in Nederland een strakke zwembroek te kopen! Zo heb je nog keuze uit verschillende modellen.
In sommige zwembaden zijn wijde zwemshorts echt verboden. Dat betekent dus dat alleen jongens en mannen die een strakke zwemboxer of zwemslip dragen er mogen zwemmen. In andere zwembaden mag je bijvoorbeeld geen normale boxershort dragen onder de zwembroek tijdens het zwemmen.
Maar waarom dan? Eigenlijk hebben de Italianen hiervoor dezelfde reden als de Fransen hebben voor het verplichten van de strakke zwembroek: hygiëne. Met de badmuts wordt geprobeerd om huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd kan afkomen, buiten het zwembad te houden.
Een verplichte badmuts – zoals in Italië vaak wel het geval is – is in Frankrijk vaak niet nodig.
Bij een strakke zwembroek zoals bijvoorbeeld een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip neem je aanzienlijk minder water mee. Op deze manier verliest het zwembad minder water en is het dragen van een strakke zwembroek beter voor het milieu.
badmuts verplicht in Italië
In de realiteit komt dit niet vaak voor en kun je je badmuts thuislaten. MAAR in Italië ligt dit anders. In de meeste zwembaden wordt je namelijk door de badmeester teruggefloten als je zonder badmuts het water induikt. Het dragen van een badmuts is in Italië officieel verplicht.
Bermudashorts is een korte broek die tot iets onder de knieën komt en soms versierd is met felgekleurde motieven.
Een onderbroek dragen onder een zwembroek is namelijk niet hygiënisch. Vaak lopen jongens namelijk al de gehele dag in de boxershort of de slip rond en trekken daarna hun zwembroek er overheen. Op deze manier komt erg veel vuil in de zwembaden terecht.
Allereerst zorgt een wijde zwembroek vaak niet voor genoeg ondersteuning van het mannelijke geslachtsdeel. Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren.
Onder zwemkledij wordt verstaan voor de heren een aanspannende zwembroek of korte zwemshort (duidelijk boven de knie) en voor de dames een badpak of bikini. In deze zwemkledij mogen géén zakken en/of ritssluitingen zitten.
Vanaf september 2016 is in het gemeentelijk zwembad enkel nog aansluitende zwembadkleding toegelaten. Aansluitende zwemkledij betekent voor de heren een aanspannende zwembroek of aanspannende zwemshort tot boven de knie en voor de dames een badpak of bikini.
Mocht je een vakantie naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, dan is het goed om te weten dat dit type zwembroek niet is toegestaan. In deze landen is een strakke zwembroek verplicht in zwembaden voor jongens en mannen. Op het strand mag je natuurlijk wel je favoriete zwembroek dragen!
Het grootste voordeel van een badmuts is dat je makkelijker en sneller kan zwemmen. Hierdoor ben je dan meer gestroomlijnd met het water en heb je minder weerstand. Daarnaast voel je, je hoofd ook minder zwaar aan bij het zwemmen.
Ja, ik heb dit ook gelezen, maar er geldt geen algemene regel in Duitsland voor. Het zal per zwembad verschillen, lijkt mij. Voor de zekerheid zou ik er dus wel eentje meenemen. Voor Italië is het zeker wel verplicht, daar geldt dit als algemene regel.
Veel jongens zwemmen liever in een strakke zwembroek, maar durven het eigenlijk niet in bijzijn van hun vrienden te dragen. Daarom kiezen ze ervoor om een onderbroek onder hun wijde zwembroek te dragen. Jongens vinden het strakker namelijk veel prettiger zitten. Het kan anders namelijk gaan schuren en pijn gaan doen.
2. Groente en fruit mogen in Frankrijk niet meer in plastic verkocht worden. Sinds 1 januari 2022 mogen groente en fruit niet meer in een plastic verpakking verkocht worden. Dit geldt o.a. voor komkommers, bananen, tomaten, aubergine, courgette, aardappelen…
Een badmuts is bij sommige zwembaden verplicht, denk hier ook aan als je op vakantie gaat, omdat haar de filters van het zwembad kan vervuilen. Bovendien beschermt een badmuts ons hoofdhaar en zorgt het voor minder weerstand in het water, omdat je gestroomlijnd door het water beweegt.
2 procent van Italië is water
Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Italianen helemaal niet kan zwemmen en 65 procent niet met de ogen open onder water kan zwemmen. Slechts 41 procent van de Italianen kan zichzelf drijvend houden in diep water.
We raden daarom af om een latex badmuts te gebruiken, ook als deze erg goedkoop is. Siliconen. Dit is een duur materiaal, maar ook het meest betrouwbare en resistente materiaal. Professionele zwemmers gebruiken vaak siliconen badmutsen omdat ze het hoofd van de zwemmer beschermen tegen warme en koude klimaten.
Een badmuts opdoen met hulp. Doe je haar naar achteren. Als je langer haar hebt, gebruik dan een haarbandje om je haar naar achteren te doen en vast te zetten in een paardenstaart of knotje. De badmuts kan je haar verplaatsen, dus zorg ervoor dat je haar strak en hoog is vastgebonden.
Zwemmen met een boerkini, een tweedelig badpak voor moslimvrouwen dat enkel handen, voeten en gezicht onbedekt laat, is toegestaan in de waterparken van Sunparks en Center Parcs. “Maar dit is al zowat drie jaar het geval, sinds de eerste boerkini's op de markt verschenen.