a) Het apparaat is te warm: spoel de beker af onder koud water. Zorg ervoor dat de klopper correct is vastgemaakt in de beker. b) Er zit niet voldoende melk in. Vul de melkopschuimer tot een van de beide «max»-niveaus.
Zorg ervoor dat de juiste maximale vullijn is gebruikt met de juiste garde . Wanneer u de schuimgarde gebruikt, die een spiraal heeft voor cappuccino's en macchiato's, vult u de melk tot de onderste maximale vullijn. Wanneer u de warme melkgarde gebruikt voor latte's, kunt u deze vullen tot de hogere maximale vullijn.
Met één druk op de knop van de Nespresso melkopschuimer staat jouw favoriete koffie met melk binnen no time voor je neus. En omdat de Aeroccino 4 vaatwasserbestendig is, is het apparaat ook zo weer klaar en schoon voor het volgende gebruik.
- Controleer of het Capsulevakje niet verstopt is. Om dit te doen neemt u de Capsulehouder uit de extractiekop, zet een kannetje onder de uitstroomopening voor de koffie en druk op de knop voor één kopje. Als het water niet vrij doorstroomt reinig dan het Capsulevakje. - Ontkalk het apparaat.
De melkopschuimer warmt niet meer
Dan zou een laagje kalk op de voeler en het verwarmingselement de boosdoener kunnen zijn, omdat de warmte niet meer optimaal doorgegeven wordt. Een goede schoonmaak- en eventuele ontkalkingsbeurt zijn nodig om de onderdelen weer goed te laten werken.
Je kunt proberen de melk te verwarmen en de overtollige room te verwijderen voordat je het opschuimt. Hoe verser de melk, hoe beter het schuim. Dit is iets wat we de afgelopen maanden hebben opgemerkt. Melk die lang is bewaard, heeft de neiging niet te schuimen of zelfs maar te bubbelen .
Voor het goed opschuimen van melk dient deze goed koud te zijn. Zo krijgt de melk de tijd om luchtig te worden, voordat de melk te heet wordt tijdens het opschuimen. Te heet schuim verliest luchtigheid en zakt weer in. Je kunt melkschuim tot maximaal 65 ˚C verhitten.
Als de capsule niet geperforeerd raakt, zijn er een paar dingen die u op uw machine kunt testen. De capsules worden voornamelijk geperforeerd door middel van de waterdruk in de machine. Als er wat luchtbellen in de buizen van de machine achterblijven, heeft dit invloed op de waterdruk en de perforatie van de capsules .
Lucht wordt via het melkschuimkraantje bij de melk gedoseerd, maar als het kraantje niet goed schoon is, zal er ook geen schuim vormen. Werkt je melkopschuimer niet goed, maak dan als eerste alle onderdelen goed schoon om te zien of je daarmee het probleem verhelpt.
Een veelvoorkomende oorzaak is een verstopte of geblokkeerde uitloop. Dit kan gebeuren door koffieresten die zich in de uitloop hebben opgehoopt. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een defecte afdichting of pakking, waardoor er water langs de randen van het apparaat sijpelt.
De macchiato-stand werkte prachtig, maar de cappuccino-stand klopte de cacao op tot zo'n dik schuim dat het op de bodem begon te branden. Een van de beste eigenschappen van de Aeroccino4 is dat alle onderdelen (behalve de basis) vaatwasserbestendig zijn .
Wat is het verschil tussen de Aeroccino 3 en de Aeroccino 4? De Aeroccino 4 biedt een extra warme melkschuim textuur die ideaal is voor cappuccino's. Daarnaast is de Aeroccino 4 is vaatwasserbestendig en heeft deze een handvat voor gemakkelijk gebruik van de melkopschuimer.
Als uw Aeroccino geen schuim produceert, controleer dan eerst of u geschikte melk gebruikt . Maak het apparaat daarnaast grondig schoon. Pas de hoeveelheid melk aan binnen de capaciteitslimieten. Als de problemen aanhouden, raadpleeg dan onze handleiding voor probleemoplossing.
De bovenste maximumlijn staat voor een eenvoudige gestoomde melk (met minimaal schuim) en de onderste maximumlijn staat voor een volledig schuim .
Snel knipperende rode lampjes op de 4 knoppen (Aeroccino-fout).
Het apparaat is te heet : maak de kan schoon onder koud water. Zorg ervoor dat de garde goed in de kan is bevestigd. Maak de Aeroccino schoon en controleer of er geen water op de basis zit.
Voor het meest romige schuim kies je voor volle, lang houdbare melk. Bewaar de melk koud voor het beste resultaat. Uiteraard kun je jouw Latte Macchiato ook maken met je favoriete melk. Havermelk, amandelmelk of sojamelk; alles is mogelijk.
Gebruik je geen goede koude melk, dan schuimt je melk een stuk minder goed op. Ga je melk ook vooral niet verhitten voor het opschuimen. Je melk schuimt dan bijna niet op en zal ook een vreemde smaak krijgen doordat de temperatuur uiteindelijk te hoog komt.
Ontkalk de machine regelmatig. Een lage druk in de machine zorgt ervoor dat de stoompijp minder of helemaal niet schuimt. Maak de stoompijp altijd schoon na elk gebruik, vlak voordat u de pijp loslaat voor de automatische spoeling.
Als u hard op de capsule drukt, kan deze erdoorheen vallen . Als u dit echter zachtjes doet, zou dit niet moeten gebeuren. Wanneer u klaar bent met het zetten van de koffie en de hendel weer omhoog tilt, valt de koffiecup in het afvalbakje.
Een verstopte naald .
De ene prikt de bovenkant van de pod door en de andere de onderkant. Van tijd tot tijd (vooral bij thee) blijft er een deeltje in een van de naalden steken, waardoor er een verstopping ontstaat, dan een back-up en dan een explosie. Om de naalden schoon te maken, gebruikt u een rechtgebogen paperclip.
Een goede vuistregel is om niet meer dan twee vingers al opgeschuimde melk te gebruiken in een volgende schuimsessie. Opgeschuimde melk terugkoelen, zorgt ervoor dat je evenveel tijd hebt om de melk te schuimen als met nieuwe melk uit de koelkast, maar maakt de eiwitten niet zacht.
Door uw melk te stomen met zo min mogelijk belletjes, weet u zeker dat u zijdezacht schuim krijgt dat lang mooi blijft.
Het beste gebruik je melk direct uit de koelkast, zo'n 4°C. Een barista legt uit: 'De eiwitten in volle melk zorgen ervoor dat de bellen niet kapot gaan en de vetten maken het melkschuim vloeibaar. Hoe vetter de melk, hoe langer het melkschuim mooi vloeibaar blijft. Minder vet zorgt juist voor droog schuim.