De elektrolyten in keltisch zeezout, zoals magnesium en kalium, helpen je lichaam om vocht beter vast te houden, waardoor je beter gehydrateerd blijft. Dit is vooral nuttig voor mensen die veel sporten, een drukke levensstijl hebben, of in warme klimaten leven. Je kunt je onder andere erg opgeblazen voelen.
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig consumeren van Keltisch zeezout kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt door de afwezigheid van natrium en de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en kalium, die beide een gunstig effect hebben op de bloeddruk.
Het algemene advies voor volwassenen is een maximale dagelijkse inname van ongeveer 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Je behoefte aan natrium kan iets hoger liggen dan normaal als je veel vocht verliest.
De techniek houdt in dat je een paar kristallen Keltisch zeezout onder je tong laat oplossen voordat je water drinkt om de wateropname in het lichaam te verbeteren vanwege het magnesium dat het bevat. Magnesium kan bloedvaten ontspannen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor de opbouw van extra vocht in het lichaam wordt verminderd.
Je kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en voorhoofdholtes dagelijks spoelen. Het helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost slijm op bij verkoudheden of allergieën. Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Neusdruppels met zout water kunnen je klachten van een verkoudheid verminderen, waardoor je bijholten weer open gaan. Je kan de zoutoplossing zelf maken door een afgestreken theelepel zout op te lossen in een glas met water. Je kan deze zoutoplossing zo vaak je wilt in je neusgaten druppelen.
Hoe je een zoutwaterspoeling maakt. 1) Breng water aan de kook en giet het water in een klein kopje (ongeveer 8oz). Haal van het vuur en laat het water afkoelen tot een warme temperatuur. Voeg 1 theelepel zeezout van goede kwaliteit, Keltisch zout of Himalayazout toe .
Maak Keltisch zeezout elektrolytpoeder door de kristallen te vermalen en een snufje toe te voegen aan een liter water . Je hebt er nauwelijks iets van nodig om je lichaam te rehydrateren, dus het water mag niet extreem zout smaken. Drink en geniet van de voordelen!
Himalayazout wordt ook niet bewerkt en bevat, evenals keltisch zeezout nog andere mineralen en spoorelementen, wel in een iets andere verhouding dan keltisch zeezout. Matig met zout, klinkt steevast het advies. Omdat we er snel teveel van eten. De norm is vastgesteld op 6 gram zout per dag.
Mineralen in 1/4 theelepel (1,5 g) Frans Keltisch lichtgrijs zeezout zijn onder meer: 2 mg kalium. 5 mg magnesium. 3 mg calcium.
In principe worden we uitgedroogd wakker en is ons lichaam niet in een optimale staat om de dag door te komen. Begin je dag met een commitment aan 2 glazen gefilterd water en voeg een snufje (1/16e theelepel) zeezout toe aan elk.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
Vermijd alle soorten geraffineerd tafelzout. Vermijd alle bewerkte en verpakte voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte. Gebruik onbewerkt, ongeraffineerd Keltisch Zeezout of echt zout van Redmond's (in andere soorten zeezout kunnen kwik of andere zware metalen zitten).
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
Keltisch zeezout drinken
Veel mensen kiezen ervoor om Keltisch zeezout in hun dagelijkse routine op te nemen door het toe te voegen aan hun drinkwater. Door een kleine hoeveelheid van dit zout aan water toe te voegen, creëren ze een drankje dat bekendstaat als sole water.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Het meest verfijnde, meest smaakvolle en kostbaarste zout ter wereld, dat is fleur de sel. Dit zeezout wordt op duurzame wijze gewonnen, en is een echte topper in de keuken.
Het grootste verschil tussen echt zout en Keltisch zeezout is de timing : Keltisch zout komt uit onze huidige oceaan, terwijl echt zout afkomstig is uit een oeroude oceaan die nooit is blootgesteld aan de vele vervuilende stoffen die de oceanen van vandaag de dag teisteren .
Wil je voor een wat gezondere zoutvariant gaan, dan kies je volgens Geleijnse het beste voor kaliumhoudend zout of zout met extra jodium. Bij kaliumhoudend zout is een deel van het natrium vervangen door kalium, waardoor je bloeddruk minder snel omhoogschiet. Ook extra jodium in zout heeft gezondheidsvoordelen.
De unieke smaak van Keltisch zeezout
Dat maakt het tot een van de beste soorten zout om mee te koken. Je kunt Celtic zeezout ook gebruiken voor het inleggen van voedsel.
Sommige mensen voegen Keltisch zeezout toe aan water om elektrolyten aan te vullen Spijsvertering - Voldoende zoutinname is belangrijk voor de spijsvertering en Keltisch zeezout kan het lichaam helpen zoutzuur (HCL) in de maag te produceren . HCL helpt het lichaam voedingsstoffen zoals calcium, zink, ijzer, foliumzuur en vitamine B12 op te nemen.
Keltisch zeezout bevat mineralen zoals magnesium, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een goed functionerend immuunsysteem. Een voetenbad met Keltisch zeezout kan helpen om je immuunsysteem te versterken en je weerstand te vergroten.
Zout helpt bij het bleken van uw tanden, maar het heeft ook schurende eigenschappen . Wanneer u zout op uw tanden wrijft, schraapt het tandsteen en andere vlekken van uw tanden. Maar het probleem hier is dat deze schurende impact uw glazuur kan beschadigen, dat zeer vatbaar is voor schade wanneer u zout op het tandoppervlak wrijft.
Voor alle volwassenen geldt het advies om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen.
Blijf uw mond vier keer per dag spoelen met een zoutoplossing. Spoel daarnaast twee keer per dag met chloorhexidine-mondspoeling zonder alcohol.