Kies op je Mac Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Software-update' . Om macOS-updates automatisch te installeren, selecteer je 'Werk mijn Mac automatisch bij'.
Kies in het Apple-menu in de hoek van het scherm de optie 'Systeemvoorkeuren'. Klik in het venster 'Systeemvoorkeuren' op 'Software-update'.
Als uw Mac niet compatibel is met de nieuwste macOS-versie, kunt u mogelijk wel upgraden naar een eerdere macOS-versie, zoals macOS Big Sur, Catalina, Mojave of High Sierra.
Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu in de hoek van het scherm. U ziet nu de naam van de macOS-versie, bijvoorbeeld 'macOS Monterey' or 'macOS Big Sur', gevolgd door het versienummer. Als u ook het buildnummer wilt weten, klikt u op het versienummer.
Via Apple Trade In kun je elk Apple device laten recyclen bij de Apple Store. Dit geldt ook voor devices van merken die onderdeel zijn van Apple. We zorgen er daarna voor dat je device op een verantwoorde manier wordt gerecycled of hergebruikt. Voor sommige devices kun je ook een tegoed krijgen.
In de meeste versies van macOS achterhaal je de precie versie van jouw MacBook, MacBook Air of MacBook pro eenvoudig op de volgende manier: Klik op het Apple logo linksboven op het scherm. Klik op 'Over deze Mac'. In het scherm dat nu verschijnt staat de periode waarin je iMac gelanceerd werd (bijvoorbeeld Eind 2015).
Gemiddeld kun je een Mac zo'n zeven jaar gebruiken. Je kunt in deze tijd nog zonder problemen je besturingssysteem blijven updaten naar de nieuwste versie. Na deze zeven jaar is je computer eigenlijk aan vervanging toe.
Hardwarevereisten voor Mac
De volgende Mac-modellen zijn compatibel met macOS Mojave: MacBook (begin 2015 of nieuwer) MacBook Air (medio 2012 of nieuwer) MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)
Sommige macOS gebruikers melden dat ze Catalina niet kunnen installeren omdat er onvoldoende ruimte beschikbaar is op hun Mac. In sommige gevallen is dit vreemd omdat macOS aangeeft dat er wel voldoende ruimte vrij is.
In veel gevallen is er voor een update van het Android-besturingssysteem nieuwere hardware nodig dan er in de gemiddelde telefoon zit. Dat betekent dat de update niet wordt ondersteund op het oudere apparaat.
macOS Big Sur (november 2020) macOS Catalina 10.15 (september 2019) macOS Mojave 10.14 (september 2018) macOS High Sierra 10.13 (2017)
Eenmaal in El Capitan zal het wel mogelijk zijn om via de App Store de stap naar High Sierra te maken. Uiteraard moet je Mac nog wel ondersteund worden. De minimale vereisten voor Sierra en High Sierra zijn hetzelfde: iMac eind 2009, of nieuwer.
Je kan altijd op de website van Apple checken of dit zo is. Als dit zo is kan je naar het Apple menu gaan -> 'Systeemvoorkeuren' -> 'Software-update'. Als het goed is zie je hier de nieuwste update staan en kan je klikken op 'Werk nu bij'.
Als u een upgrade uitvoert vanaf macOS Sierra of hoger, hebt u voor de upgrade naar macOS Monterey 26 GB aan beschikbare opslagruimte nodig. Als u een upgrade uitvoert vanaf een eerdere release, hebt u voor de upgrade naar macOS Monterey tot 44 GB aan beschikbare opslagruimte nodig.
Als je nog steeds problemen hebt met het downloaden van macOS Mojave, probeer dan de gedeeltelijk gedownloade macOS 10.14 bestanden en een bestand met de naam 'Installeer macOS 10.14' op je harde schijf te vinden. Verwijder ze, herstart dan je Mac en probeer macOS Mojave opnieuw te downloaden.
Als u een upgrade uitvoert vanaf macOS Sierra of hoger, moet er voor macOS Big Sur 35,5 GB opslagruimte beschikbaar zijn om de upgrade te kunnen uitvoeren. Als u een upgrade uitvoert vanaf een eerdere release, hebt u voor de upgrade naar macOS Big Sur tot 44,5 GB aan beschikbare opslagruimte nodig.
Koop in ieder geval niet de 16 inch-MacBook Pro. Deze komt uit 2019 en draait op een verouderde Intel-chip. Met andere woorden: hij is minder krachtig dan de veel goedkopere MacBook Air (met M1-chip) en kleinere MacBook Pro. Het enige mogelijke voordeel van de 16 inch-MacBook Pro is het schermformaat.
Net zoals bij alle merkprodukten zijn de kosten van marketing; reclame, logo e.d. vaak hoger dan de kosten van het produkt zelf. Die kosten zijn doorberekend in de verkoopprijs van het produkt. Vandaar de hoge prijs.
De nieuwe iMac ligt sinds mei 2021 in de winkel in vier kleuren (blauw, groen, rood, zilver) met een vanafprijs van €1.449. Er zijn nog drie extra kleuren (geel, oranje, paars) die alleen in de duurdere uitvoering vanaf €1.669 te krijgen zijn.
Stap 1: Ondersteunt mijn Mac macOS Catalina? Catalina wordt ondersteund op de MacBook 12", MacBook Air 2012 of nieuwer, MacBook Pro midden 2012 of nieuwer, iMac eind 2012 of nieuwer, Mac Mini 2012 of nieuwer, iMac Pro, Mac Pro eind 2013 of nieuwer, Mac Pro midden 2010 of 2012 met externe GPU.
De eenvoudigste manier is via 'Over deze Mac'. Klik hiervoor op 'Over deze Mac' in het Apple-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm. Of gebruik de app Systeeminformatie.