Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
De naam "Milka" is een combinatie van de woorden Milch en Kakao (de Duitse termen voor melk en cacao, de belangrijkste ingrediënten van melkchocolade). Milka-chocolade wordt vandaag de dag geproduceerd op locaties zoals Lörrach, Bludenz, Straatsburg, Bratislava en Jankowice (Poznań).
Chocolade maakt endorfine en serotonine (gelukshormoon) vrij in je lichaam. Daardoor verdwijnt alle stress en spanning als sneeuw voor de zon. Het bezorgt je lichaam en geest ook een ongelooflijke boost. De cafeïne in de chocolade zorgt dan weer voor een verstevigend en een afslankend effect.
Dit betekent dat niet alle melk uit Zwitserland Alpenmelk is. Alleen de melk die van koeien die zomers de weidegang naar de Alpenweide maken. Zomerweidegang geldt dan weer alleen vanaf 1200 meter hoogte gemiddeld in de zomermaanden. Dit is ook de reden dat Alpenmelk maar een beperkt deel van het jaar verkrijgbaar is.
De basisingrediënten voor elke Milka tablet zijn cacao, melk en suiker. Er zijn ook andere ingrediënten voor de smaak, zoals Hazelnoten. Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd.
Inmiddels is de bekende Milka koe niet meer weg te denken van de verpakkingen en zijn er tientallen smaken van deze heerlijke chocolade in de schappen te vinden. Van Oreo tot Cheesecake en van Alpenmelk tot Karamel; voor iedereen is er een heerlijke chocolade reep.
Een dodelijke afloop kan na opname van 90 tot 250 mg theobromine per kg lichaamsgewicht. Melkchocolade bevat gemiddeld 1.5 tot 2.2 mg theobromine per gram chocolade met andere woorden 40 tot 170 gram chocolade kan dodelijk zijn.
Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn.
Elke dag een klein stukje chocolade eten kan absoluut geen kwaad, als je verder gewoon een gezond eetpatroon hebt. Je krijgt dan namelijk evengoed al je goede voedingsstoffen binnen. Een nadeel is dat we na het eten van een klein stukje chocolade vaak zin krijgen in meer.
En jammer genoeg voor de vele schoolkinderen bij wie het lilagekleurde dier zo populair is, wordt de fotogenieke Simmentaler-koe – op deze bijzondere uitzondering uit Servië na dan - ook niet paars geboren. Milka komt begin jaren '70 op het idee om van de paarse koe op de verpakking een centraal reclamefiguur te maken.
Milka wil de koeien 'eren' voor hun bijdrage aan de Milka-chocolade. Zo wordt er een romantisch beeld geschetst van hoe de 'tedere chocolade' van Milka wordt gemaakt.
De vader van Kompas Olga 978 is Vigor, een Brown Swiss: het ras/'merk' van een Milka-koe.
Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, magere MELKPOEDER, cacaomassa, weipoeder (MELK), MELKVET, emulgator (SOJALECITHINEN), HAZELNOOTPASTA, aroma. Cacao: ten minste 30 %. Kan andere noten en tarwe bevatten.
Toblerone is bedacht door de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern in 1908. De naam is een porte-manteau van de namen Tobler en het Italiaanse woord torrone, wat een soort noga is.
Mondelēz is internationaal actief, in 2020 werd zo'n 75% van de omzet buiten de Verenigde Staten gerealiseerd en Europa is de belangrijkste regio. Het telde 79.000 medewerkers, waarvan 67.000 buiten de Verenigde Staten. In 45 landen heeft het bedrijf fabrieken en de producten worden in zo'n 150 landen verkocht.
Het korte antwoord: chocolade is in principe niet verslavend omdat er maar een heel kleine hoeveelheid stofjes in zitten die mogelijk verslavend werken. Het positieve gevoel dat chocolade opwekt, komt vooral door de smaak, structuur en het aroma en niet zozeer door een specifiek stofje dat in chocolade zit.
Pure chocolade bevat het meeste cacao. Wil je de meest gezonde soort chocolade eten, eet dan pure chocolade. Maar ook pure chocolade hoeft niet gezond te zijn. Bij het verwerken zullen veel flavonoïden weer uit de chocolade verdwijnen, dus ook het bereidingsproces van pure chocolade is belangrijk.
Chocolade met een gehalte van 85 procent cacao kan je al gezond noemen, maar 90 procent is eigenlijk beter. Het beste voor je lichaam is rauwe chocolade of rauwe cacaopoeder, omdat tijdens het branden van de cacaobonen meer dan de helft van de antioxidanten verloren gaan.
Nutella is geen gezonde snack voor honden en mag nooit aan honden worden gegeven. Er zijn gevaarlijke ingrediënten in Nutella die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zowel op korte als op lange termijn.
Chocolade bevat de stof theobromine. Deze stof is ongevaarlijk voor de mens, maar honden en katten kunnen het niet goed verwerken. Daarom kan het opeten van een kleine hoeveelheid chocolade voor hen al giftig zijn. Bezoek altijd zo snel mogelijk een dierenarts als je hond of kat chocolade heeft gegeten!
Dat sommige mensen verzot zijn op chocolade is geen nieuws, maar dat het tot intoxicatie kan lijden bij dieren is niet bij iedereen bekend. Van honden, papegaaien en varkens is vastgesteld dat ze vergiftigd kunnen worden door het eten van cacaoproducten.
Welke Milka producten zijn geschikt voor vegetariërs en leden van bepaalde religies? Voor de productie van melkchocolade en witte chocolade wordt weipoeder gebruikt. Weipoeder is afkomstig van dierlijk stremsel, meestal van rund. Stremsel is vaak een kloon van een kloon van een kloon van het originele dier.
De repen van Milka hebben geen Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance keurmerk. Milka is wel aangesloten bij Cocoa Life en heeft als doel om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te gebruiken.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.