Het water waar je pasta in kookt mag naar zeezout smaken; ga dus voor een flinke eetlepel (op 400 gram macaroni). Zonder zout smaakt gekookte pasta flauw en zelfs wat zoetig.
Als je mac and cheese flauw smaakt, komt dat doordat het te weinig gekruid is, je geen smaakvolle kaas hebt gebruikt of je hebt niet genoeg kaas gebruikt . Probeer eerst een beetje meer zout toe te voegen, want dat zou het probleem kunnen verhelpen.
Door zout toe te voegen aan het kookwater krijgt de pasta al meer smaak terwijl het kookt. In Italië wordt trouwens altijd zout aan het kookwater toegevoegd. Wel belangrijk om even te onthouden is dat je het zout het beste kunt toevoegen als het water kookt.
Als het er te dik uitziet op het fornuis, voeg dan een paar eetlepels melk toe terwijl de pan nog op het vuur staat . Wees voorzichtig en voeg beetje bij beetje toe om te voorkomen dat de saus te veel loslaat of splijt.
Als je pasta in water kookt, wordt het water (en al het zetmeel van de pasta dat vrijkomt tijdens het koken) door de afvoer gegoten . Door de pasta in melk te koken, kun je al dat zetmeelrijke goedje voor je kaassaus bewaren.
Te veel kaas resulteert in een gerecht dat zwaar en vettig is . Moet ik mijn macaroni en kaas bedekt of onbedekt bakken? Je moet je macaroni en kaas onbedekt bakken.
Je hebt dezelfde ingrediënten nodig als op de verpakking, maar met efficiëntere waterverhoudingen voor eenvoudig zeven. Voeg gewoon het water en de pasta toe, kook in de magnetron, roer het smaakpakket erdoor en je bent klaar. De saus wordt dikker als de noedels afkoelen tot kamertemperatuur.
Zorg er daarnaast voor dat de saus niet bubbelt voordat u de kaas toevoegt. Overmatige hitte kan ervoor zorgen dat de kaas uiteenvalt , waardoor er een korrelige textuur ontstaat.
Als je ze helemaal niet roert, zullen de noedels in de pan samenklonteren, wat resulteert in een ongelijkmatig gekookte massa pasta . Om deze zetmeelmoleculen in het water te verdelen en de noedels onafhankelijk te laten blijven, roer je ze zodra ze aan de pan worden toegevoegd, en af en toe terwijl ze koken.
Net als andere emulsies zoals mayonaise of zelfs chocoladeganache, wordt kaassaus gemaakt van vloeistoffen die elkaar normaal gesproken niet lekker vinden, die door elkaar worden gemengd. Ik zal je meer wetenschappelijke praat besparen, maar de grootste boosdoeners bij gestremde of gespleten macaroni en kaas zijn te veel hitte en het soort kaas dat je gebruikt .
Je kunt spek, extra alfredosaus en een beetje extra kruiden toevoegen om dit pastagerecht om te toveren tot iets spectaculairs. Je kunt de Mac and Cheese als bijgerecht serveren of het volladen met eiwitten en groenten om een eenpansgerecht te maken dat het hele gezin voedt.
Wanneer je de pasta overgiet met koud water, spoel je het zetmeel weg. Het zetmeel maakt de saus die je achteraf over de slierten doet romiger, en zorgt ervoor dat de pasta zich goed vasthecht aan de saus.
Breng op smaak met zout en een flinke hoeveelheid peper . Voeg gekookte pasta toe en roer om te coaten. Blijf koken op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt en elk stukje pasta mooi bedekt, 2 tot 3 minuten; de saus zal blijven indikken terwijl het afkoelt. Breng opnieuw op smaak met meer zout en peper voor het serveren.
Feta, queso fresco en paneer
Hoe lekker feta ook is in een salade of gestrooid over soep, deze droge en kruimelige kaas is gewoon niet ideaal voor macaroni en kaas. Feta heeft een hoog vochtgehalte en smelt niet goed, dus het zou eerder klonteren dan een gladde saus opleveren.
Goede mac n' cheese heeft een of meer kazen nodig die goed smelten, en een of meer kazen die de smaak brengen . De beste smelters zijn onder andere monterey jack, fontina, baby swiss, asiago, provolone, mozzarella en alpine-style. Kaas voor de smaak: cheddar, havarti, smoked gouda, gorgonzola, feta en al je andere favorieten.
Je hoeft geen roux te maken voor macaroni en kaas . Veel recepten voor macaroni en kaas vragen om een combinatie van boter en bloem, ook wel roux genoemd, om de kaassaus dikker te maken. Hoewel deze manoeuvre bijzonder goed werkt voor gebakken macaroni en kaas, is het niet altijd nodig.
De melk toevoegen
Giet geleidelijk de volle melk erbij, onder voortdurend kloppen. Deze stap is cruciaal om klontjes in je saus te voorkomen. Blijf roeren en kook tot het mengsel dikker wordt tot een gladde consistentie.
Cheddar kaas kan berucht zijn om zijn vezelige structuur als het gesmolten is . Om te voorkomen dat de kaas te vezelig wordt, helpt het om het lichtjes te coaten met wat bloem of maizena. Het toevoegen van wat water aan de saus helpt, evenals wat citroensap.
De verpakking van de macaroni met kaas in een doos geeft doorgaans aan dat je de pasta moet koken, moet afgieten en vervolgens de melk met het kaaspoeder in dezelfde pan moet verwarmen. Om het af te maken, gooi je de gekookte pasta in de kaassaus.
Het kaaspoederpakket in Kraft Mac N Cheese klontert omdat het niet volledig oplost . Je mengt de kaas, de boter en de melk niet in de pan voordat je de noedels erin doet.
Calcium, fosfaat en magnesium zitten allemaal in melk en kaas (en in zekere mate ook in water). Carbonaat en ammonium zijn mooie woorden voor koolstofdioxide en ammoniakgas, die op natuurlijke wijze worden aangemaakt door de oppervlaktemicroben terwijl deze kazen rijpen . Als je dit allemaal bij elkaar optelt, houd je een korrelige korst over!
( Als u de kaas te lang verhit of de saus te lang laat staan, kan het vet zich uit de kaas scheiden , waardoor er een olieachtige saus ontstaat.)
Instructies voor het fornuis:
6 tot 8 minuten koken, af en toe roeren. AFVOEREN: Niet afspoelen. Terug in de pan doen.
A: Je kunt gewoon kokend water over de noedels gieten, roeren en 8-10 minuten laten staan . Voeg de kaassaus toe nadat het heeft gestaan. Blijkt beter te zijn dan de magnetron omdat je niet al het gemorst water uit de magnetron hoeft te halen.
Opwarmen gaat het beste in een oven. Doe de macaroni in een ovenschaal en verdeel dit gelijkmatig. Steek er met de achterkant van een pollepel of een mes gaten in en giet er een kopje bouillon over wat zo in de gaten kan lopen. Bestrooi eventueel met extra kaas en zet dit ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.