Meestal ligt het probleem aan een langzaam wifi netwerk, maar dit is niet altijd het geval. Het kan zijn dat het wifi signaal verstoord wordt door andere apparaten. Ook is het mogelijk dat je telefoon gewoon langzaam is, waardoor je niet snel kan internetten.
Helpt een herstart van je telefoon of een reset van de netwerkinstellingen? En ervaar je dit probleem op meerdere locaties? Misschien kan je de simkaart ook eens in een andere toestel testen en een andere simkaart in jouw toestel om zo te kijken waar precies het probleem zit.
Er zijn verschillende redenen waarom een Android-telefoon in de loop van de tijd langzamer wordt: Je hebt misschien geen opslagruimte meer. Je versie van Android kan verouderd zijn. Mogelijk zijn er veel apps geïnstalleerd en zuigen die in de achtergrond het geheugen leeg.
De kloksnelheid bepaalt hoeveel instructies de processor per seconde uit kan voeren. Een processor met een kloksnelheid van 1 Gigahertz (GHz) kan 1 miljard instructies per seconde verwerken. In principe geldt dat een hogere kloksnelheid zorgt voor een snellere telefoon. Dit zie je vaak bij duurdere smartphones.
Als je je telefoon gaat resetten, dan zul je (zonder eerst een back-up uit te voeren) veel gegevens van je telefoon kwijtraken. Het gaat dan om je contacten, foto's, video's, berichten en apps en bijbehorende gegevens.
Het is niet goed voor telefoons om nooit te worden uitgezet. In de 'uit-stand' worden storingen voorkomen, het geheugen behouden en het leven van de batterij verlengd. Over het algemeen zal je telefoon beter functioneren als je hem af en toe uitzet.
Bij erg oude iPhone's speelt vaak de batterij een grote rol op het trager worden van de iPhone. Daarnaast kan bij deze toestellen ook de software (iOS) een grote rol spelen. Apple komt regelmatig met een nieuwe update die ervoor kan zorgen dat jouw iPhone langzamer wordt.
Pak je toestel erbij en ga naar de instellingen; Kies 'Opslag' en kies een categorie die veel opslagruimte verbruikt, zoals 'Foto's en video's'; Tik op de app naar keuze (in het voorbeeld 'Foto's') en controleer hoeveel opslagruimte de cache inneemt; Tik op 'Cache wissen' en bevestig je keuze.
Een app die maar niet wil opstarten of een video die steeds hapert: er is niets vervelender dan dat je telefoon traag reageert. Soms kan dit liggen aan dat 'ie te vol staat met foto's, video's of apps, maar ook de huidige software of je browser- en appgeschiedenis kunnen hier een rol in spelen.
De snelheid van data is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan je omgeving, waar staan de masten en hoeveel masten ondersteunen 5G al in jouw omgeving, hoeveel aanmeldingen zijn er op de mast.
Dan kan je testen of het aan je simkaart ligt of je toestel. Via een Vodafone winkel kun je dit ook testen en eventueel de simkaart omruilen voor een nieuwe simkaart. Kom je er niet uit, kijk dan op de website van Vodafone of het netwerk goed is of dat er een storing is, of werkzaamheden.
Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende: Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen. Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.
Maar wie vermoedt dat hij een oudere versie van de site ziet, kan de cache legen. Alle tijdelijke bestanden worden dan verwijderd. Dit kan geen kwaad, het enige gevolg is dat websites misschien iets langzamer laden.
Het is een goede indicatie, maar veel RAM geheugen zegt lang niet altijd alles. Vaak merk je het verschil tussen 6 en 8 GB bijvoorbeeld maar nauwelijks, omdat 6 GB RAM meer dan voldoende is voor de bestanden die nodig zijn voor het opstarten van je apps.
Met 128 GB aan opslaggeheugen hoef je niet om de haverklap ruimte vrij te maken op je telefoon. En kun je vrijuit nieuwe games downloaden om te spelen. Het is genoeg opslaggeheugen om bij normaal gebruik foto's te maken, series offline op te slaan en af en toe spelletjes te spelen.
De opslagslurpers staan bovenaan. Apps als Whatsapp, Messenger en Facebook bewaren veel documenten en gegevens, wat men ook wel cache noemt. Door de app te verwijderen en opnieuw te installeren, verwijder je alle cache. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele apps in hun geheel te verwijderen.
Ongebruikte apps
Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.