Nee, laser ontharen heeft geen effect op de vruchtbaarheid.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel: Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen.
Helaas is het niet mogelijk om een laserbehandeling als laserontharing tijdens de zwangerschap te ondergaan. Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonbalans. Hierdoor is je huid gevoeliger en deze kan dus ook heel anders reageren op de laserbehandeling.
Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand hersteld worden. De Femilift laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina, waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt.
De vagina is een elastisch kanaal en dat omgeven is door spiertjes. Hieromheen ligt bindweefsel met bloedvaten, zenuwen en bekkenbodemspieren. De binnenkant is bedekt met een laag van kliertjes en is roze van kleur. De opening van de vagina wordt omgeven door een dun vliesje of randje (hymen of maagdenvlies).
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Roodheid en irritatie
Laserontharing beschadigt de follikels van de haren. Het lichaam reageert hierop en veel mensen ervaren roodheid en irritatie in de behandelde gebieden. De huid kan tintelen of zacht aanvoelen en kan zelfs licht opzwellen. De symptomen zijn meestal van korte duur.
Om het risico op snijwonden te vermijden en de huid te sparen, gebruik je best een scheercrème, zelfs als het scheermesje zelf voorzien is van een hydraterende strip. Aangezien het haar na een dergelijke scheerbeurt snel terug groeit, zal je je bovendien regelmatig moeten scheren.
We willen natuurlijk voorkomen dat er bij het laseren vervelende huidreacties ontstaan. Uit voorzorg adviseren wij laserontharing dan ook tijdens de zwangerschap niet te doen. Vóór en na je zwangerschap heeft laserontharing echter geen invloed op de zwangerschap en/of zwangerschap die nog gaat komen.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.
' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden. Echter om het resultaat bij te houden komen de meeste cliënten 1x per jaar minimaal een of drie behandelingen herhalen.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug. Bij laser ontharen duurt dat echter veel langer. Met een laserbehandeling worden haarzakjes verhit.
Waxen tijdens de zwangerschap
Lucky you, want tijdens de zwangerschapsmaanden kun je je gewoon laten waxen!
Brazilian wax na een bevalling
In de regel kun je ervan uitgaan dat er weer een Brazilian wax gedaan kan worden zodra er geen huidbeschadigingen meer zijn, maar in de meeste gevallen voel je dit zelf het beste aan en bij twijfel doe je het of nog even niet of overleg je het met een arts.
De Ontharingscrèmes zijn geschikt voor de bikinilijn, maar zorg ervoor dat het product niet in aanraking komt met je intieme delen. Wanneer het product te dicht bij de genitale zones wordt aangebracht, kan dat leiden tot bijwerkingen.
Bij professionals die regelmatig laserbehandelingen uitvoeren en mensen die dergelijke behandelingen vaker ondergingen, is tot op heden niet aangetoond dat zij vaker longziekten of kanker krijgen. Laser-epilatie is wereldwijd een van de populairste cosmetische behandelingen.
Of soms ook de vraag of je huidkanker zou kunnen krijgen van een laserbehandeling. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit gebleken is dat mensen ziektes of aandoeningen kregen door het laseren.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
Ontharen met de nieuwste technologie
De diode laser is een van de bekendste en nieuwste lasers op het gebied van laser ontharen. Deze laser zendt pulsen de huid in, waarbij de warmte wordt geabsorbeerd door het melanine in de haar. De warmte zorgt voor een dusdanige beschadiging dat er geen haren meer terug groeien.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.