Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Onze medewerkers zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.
Dat kan verschillende redenen hebben: Uw container stond om 7.30 uur nog niet aan de straat. In dit geval zijn we waarschijnlijk al geweest voordat de container klaar stond, we legen vanaf 7.30 uur. Het is nog geen 20.00 uur.
Contact opnemen. In het geval van een storing of als uw afvalpas niet werkt, kunt u telefonisch contact opnemen met uw gemeente. Geef hierbij altijd de melding die u op de paslezer ziet en het containernummer door. Zet uw afval niet naast de container, maar neem uw afval weer mee naar huis.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan. De eerstvolgende kans is dan op de volgende inzameldag.
U heeft jaarlijks een tegoed van 100 kg voor waarmee u tot 100 kg grofvuil gratis kunt wegbrengen naar het Recycleplein. Wat u niet gebruikt in een jaar, neemt u mee naar het jaar erna (max. 3 jaar).
Bij de aangesloten parkeergarages kun je zonder te moeten stoppen in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning. Met de AsserPas betaal je zowel voor parkeren op straat als in de parkeergarage nooit te veel. Je betaalt maandelijks achteraf via automatische incasso. Meld je hier gratis aan!
Het afval wordt in een ondergrondse container opgeslagen. Deze wordt meestal een à twee keer per week geleegd door deze omhoog te hijsen en de inhoud in een vrachtwagen te storten, of hij wordt in zijn geheel door een lege container vervangen.
Zit de container vol en kun je jouw afval niet meer kwijt? De politie adviseert om de afvalcentrale HVC te bellen of het afval mee terug naar huis te nemen. Afvaldumpingen mogen ook bij de politie gemeld worden.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
Op de website van Cyclus kunnen inwoners hun aanbiedgegevens van het restafval nu dus eenvoudig checken. De informatie wordt elke maand geactualiseerd. De aanbiedgegevens die op de website getoond worden, komen uit de registraties van de software op het inzamelvoertuig of de verzamelcontainer.
De meeste mensen zetten hun grijze container nu ook al 1 keer per 4 weken aan de weg. Heeft u een keer écht teveel restafval? Dan kunt u het tegen betaling kwijt in een ondergrondse container in de buurt.
Groene emmer of container (iets melden of aanvragen)
U kunt 2 gratis groene emmers of containers aanvragen. Een groene emmer is 25 liter. De groene container is 140 liter.
Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's. Bied de containers voor 7.00 uur in de ochtend aan.
Vanaf 1 januari 2019 kan er in Assen na 18.00 uur (behalve op vrijdag) en op zondag gratis parkeren in een groot aantal parkeervakken op straat in de binnenstad. De wijziging geldt niet voor de parkeergarages en vergunningszones. In de parkeergarages verandert er voorlopig niets.
Hoe werkt parkeren met je pas
Betaal je parkeertijd met een parkeerpas of OV Chipkaart. Dit doe je door je pas voor een speciale paslezer te houden. Je herkent deze paslezer aan het eP logo. Aan- en afmelden met een parkeerpas of OV Chipkaart kun je gebruiken bij straatparkeren én parkeergarages.
Per jaar mag elk huishouden daar gratis 300 kilo grof huishoudelijk afval brengen. Brengt u meer dan 300 kilo dan betaalt u daarvoor € 0,21 per kilo. Het gewicht wordt door de weegbrug afgerond op 5 kilo. Snoeiafval kunt u onbeperkt en gratis brengen.
De volgende afvalsoorten kunt u gratis wegbrengen naar het Recycleplein: asbest (gratis tot 35 m2, dubbel verpakt in doorzichtig plastic met de naden goed afgeplakt en vertoon van sloopmelding is verplicht) autobanden zonder velg (max. 5 stuks per jaar)
Luiers horen bij het restafval, tenzij er in uw gemeente speciale luiercontainers staan. Gebruik voor het inzamelen en het aanbieden van luiers de speciale luierzakken (Bronckhorst en Deventer), transparante of melkwitte zakken (Apeldoorn) of huisvuilzakken (overige gemeenten).
Let op: u kunt met uw milieupas per jaar 50 kilo grof afval gratis wegbrengen naar het Milieupark. Bij betalingen verzoeken wij u vriendelijk om uw pinpas te gebruiken.
Ongekleurde en onbedrukte papieren servetten, tissues en keukenpapier waarmee je voedsel hebt opgedept (bijvoorbeeld bakvet uit een pan of gemorste saus), mogen bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Gooi bedorven vlees in een plastic zak weg in een vuilnisbak buiten. Zorg ervoor dat het bedorven vlees goed afgesloten is in de zak om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. En doe het deksel op de vuilnisbak als u het weggooit om te voorkomen dat u wilde dieren aantrekt.
Wat in de gft-bak mag
Moet je toch wat eten weggooien, dan mag dat bij het gft-afval. Net als fruit- en aardappelschillen, eierschalen, oud brood en kaaskorsten waar geen plastic in zit. Ook vis- en vleesafval zoals mosselschelpen, botjes en graten horen thuis in de groene kliko.