De vader van Vlad was "dracul" (draak) en Vlad zelf "dracula" (zoon van dracul). Later werd Vlads naam in verband gebracht met de duivel. "Dracul" komt van het Latijnse woord 'Draco' (draco betekent draak). In het modern Roemeens betekent "drac" of "dracul" duivel (drac en dracul hebben dezelfde betekenis).
Kasteel Bran, hooggelegen, met de typerende spitse rode torens, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië en staat bekend als het kasteel van Dracula, hoewel het geen connectie heeft met de historische noch met de fictieve figuur.
Kasteel Bran is wereldberoemd als Dracula's Castle. Dit kasteel in Roemenië kun je bezoeken. Dracula kennen we allemaal. Bram Stoker schreef in 1897 voor het eerst over graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman.
Ten eerste moet je door een vampier gebeten zijn. Je moet er ook aan sterven en pas daarna kun je als vampier herrijzen. Omdat iedere gebetene daardoor vampier zou moeten worden, betekent dit automatisch dat er ofwel geen vampieren meer zijn, ofwel dat iedereen vampier geworden is.
Een vampier beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten, zoals uitzonderlijke spierkracht (vooral als hij net gedronken heeft), grote snelheid, een uitzonderlijk goed gehoor, een goede neus, enorm snelle reflexen (ze kunnen bijvoorbeeld bovenmenselijk snel een object ontwijken), de mogelijkheid iemand te ...
Vlad's vader en oudere broer Mircea werden nabij het stadje Balteni gevangen genomen en op gruwelijke wijze vermoord, waarna Hunyadi zijn marionet Vladislav II op de troon zette. Daarop vielen de Ottomanen op hun beurt Walachije binnen en hielpen de toen amper zeventienjarige Vlad op de troon.
Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.
Graaf Dracula spreekt tot de verbeelding. Deze duistere graaf komt in tientallen films en boeken voor, maar dit personage werd oorspronkelijk bedacht door schrijver Bram Stoker. Hij schreef in 1897 het horrorverhaal Dracula, waarna Dracula een oude bekende werd in de wereld van de film en literatuur.
Als hij echt moe is, drinkt hij mensenbloed. Naar eigen zeggen voelde hij 'een honger naar energie'. Hij herinnert zich de eerste keer dat hij bloed dronk, toen hij rond de 20 was.
Vampieren hebben geen spiegelbeeld. Je kan dus best altijd een spiegel bij je hebben. Wil je ze van iets verder kunnen herkennen, dan kijk je naar hun hoektanden die vlijmscherp en behoorlijk lang zijn. Je kan ook op zoek gaan naar honden en vleermuizen.
Een vampier heeft geen spiegelbeeld. Omdat een vampier dood is heeft hij geen ziel. Het spiegelbeeld is een weerkaatsing van de ziel, dus kan hij ook geen spiegelbeeld hebben. (Het is dus handig om altijd een spiegeltje bij je te hebben om de test te doen!).
3. Zo dood je een weerwolf. Wanneer je een paar films over weerwolven hebt gezien weet je dat je deze wezens kunt verslaan met puur zilver.
Bloeddoorlopen schaduwen. De V op het voorhoofd wordt zwart, net zoals de lippen. Teken met zwarte schmink eerst de omlijning voor de vampiertanden, zodat deze wit blijven. De enge ogen van de vampier maak je nog enger door de wenkbrauwen zelf dik op het gezicht te schminken en het rood hier en daar te omlijnen.
Zwaktes. Je kunt een vampier verjagen met: knoflook; een crucifix (dat is het heilige kruis van het christendom, waar Jezus aan stierf)
Het is er erg veilig
De voornaamste reden dat mensen Roemenië overslaan als vakantiebestemming is dat het er zogenaamd 'onveilig' zou zijn. Het tegendeel is waar: Roemenië is een zeer veilig land. Er is hier weinig criminaliteit en geweld en als toerist kun je hier zowel overdag als 's avonds veilig over straat.
Regionale specialiteiten in Roemenië: In Walachije, het zuidelijk gedeelte van Roemenië, houdt men van zuring en brandnetels, witte en groene bonen, paddenstoelen, Donau-haringen, pruimen, pompoen pannenkoeken. En daarnaast van pasteitjes, bonenstoofpotten, kip met kweeperen of abrikozen, eend of gans met olijven.
Grillige bergen, kleurrijke dorpjes, het hippe Boekarest en natuurlijk het kasteel van Graaf Dracula: Roemenië is een veelzijdige reisbestemming. En het mooie is: Roemenië is nog niet ontdekt door massa's toeristen. Alle kans dus om de indrukwekkendste plekken van het land op je gemak te ontdekken.
De eerste die een vampierverhaal bedacht, was de Engelse schrijver George Byron in 1816. Tijdens een vakantie verzonnen hij en zijn vrienden elk een nieuw griezelverhaal. Mary Shelley, één van die vrienden, bedacht toen het verhaal over het monster Frankenstein.