Wanneer heet water wordt ingenomen, stijgt de lichaamstemperatuur waardoor je begint te zweten. Hierdoor wordt je lichaam ontdaan van allerlei giftige stoffen en wordt het grondig gereinigd.
Op het gebied van water wordt de warme of lauwe variant vaak gezien als de allerbeste optie. Het zou de darmen ontspannen, waardoor verstoppingen minder makkelijk kunnen voorkomen. Ook stimuleert warm water drinken naar verluidt de bloedsomloop en het maakt zelfs energieker.
Wist je dat je door warm water te drinken ook een plattere buik krijgt? Ja, er zit absoluut een verband tussen warm water drinken en een platte buik. Dit heeft puur met de vertering in jouw lichaam te maken, waardoor alle voedingsstoffen beter en sneller verteerd en verwerkt worden.
Het is beter om water op te warmen met de waterkoker of op het gasfornuis. Waterleidingen zijn gemaakt van metalen zoals koper, lood of cadmium. Deze stoffen lossen op in warm water en komen dus mee uit de kraan. Dit is niet goed voor de gezondheid.
Kook 's morgens 1 liter water in een pannetje op een laag vuur gedurende 20 minuten (leg een deksel op de pan zodat niet al je water verdampt). Door het water 20 minuten te koken komt het element YANG (vuur) in het water (volgens de 5 elementen leer). Dit bevorderd het spijsverteringsvuur.
Het is een natuurlijke detox: op deze manier spoelen afvalstoffen sneller uit je lijf. Wanneer heet water wordt ingenomen, stijgt de lichaamstemperatuur waardoor je begint te zweten. Hierdoor wordt je lichaam ontdaan van allerlei giftige stoffen en wordt het grondig gereinigd.
Bacteriën bestrijden: door het drinken van warm water op een lege maag kunnen bacteriën zich niet zo snel in je lichaam nestelen. Het is dus een natuurlijke remedie tegen een opkomend griepje. Het maakt daarnaast slijm los en helpt het te verwijderen uit de luchtwegen. Ook verzacht warm water de keelpijn.
Water is hartstikke gezond. Er zitten geen calorieën in en het tast je tanden niet aan. In Nederland kun je het beste water uit de kraan drinken. Verder is er bronwater en mineraalwater te koop, met en zonder koolzuur.
Hergekookt water kan anders smaken
Schriks: 'Bij hoge temperaturen wordt er calcium en magnesium afgezet. Dat is die witachtige aanslag in de waterkoker. Als je steeds hetzelfde water opkookt, haal je mineralen uit het water. In theorie zou je dat kunnen proeven, maar dan is je smaak wel héél goed ontwikkeld.
Het drinken van een glas warm water voor, tijdens of na een maaltijd is ook gunstig voor je spijsvertering. Het helpt je lichaam om je eten goed te verteren. Dit in tegenstelling tot koud water, dat de vetten die in je eten zitten doet verharden.
Als u water 3 minuten kookt, gaan alle bacteriën dood. Na het koken kunt u het water veilig drinken. Een kookadvies geldt meestal 3 tot 4 dagen.
Wist je dat glas eigenlijk helemaal niet tegen heet water kan? Dat komt omdat glas erg goed hitte kan geleiden. Hierdoor zet glas snel uit als je hier warm water in schenkt en daardoor kan het scheuren. Daarnaast kun je ook snel je handen eraan verbranden.
In Nederland is het drinkwater hier schoon genoeg voor. De gifstoffen kunnen zich wel verzamelen in het water, maar pas bij een inname van 10.000 liter opnieuw gekookt water is er kans op vergiftiging. Dat water kun je dus gewoon nog een keer opzetten.
Begin 's ochtends met 2 glazen water op nuchtere maag om het waterverlies tijdens 8 uur slaap te corrigeren, 3 glazen water in de middag en 3 glazen water in de avond. Wanneer je een dorstgevoel krijgt, kom je eigenlijk al 2-3 glazen water tekort.
De enige manier waarop de samenstelling van gekookt water verandert, is dat exact dezelfde opgeloste stoffen (mineralen) nu in een kleiner volume zitten, maar dit gebeurt ook al na één maal koken. Iedereen kan dus met een gerust hart een kopje thee zetten met water dat al één of meerdere keren heeft gekookt.”
'Natuurlijk: met kokend water moet je altijd oppassen. Maar een kokendwaterkraan, die vast op het aanrecht staat, is veel veiliger dan een waterkoker, die je omver kunt trekken. Bij Quooker hebben we elke kraan een veilige bedieningsknop gegeven, waardoor er nooit zomaar kokend water uitkomt.
Als je water kookt verdampen er watermoleculen, maar de mineralen, zoals kalk, blijven juist achter. Hierdoor is er minder water, waar in verhouding juist meer kalk in zit. Er zal een beetje kalk neerslaan in je pan of waterkoker, dat is de kalkaanslag, maar er zit nog steeds kalk in je water.
Kies niet-bruisend, mineraalarm water. Bruisend water bevat inderdaad veel zout. Sterk gemineraliseerd water kan bij dagelijkse consumptie het organisme overladen. Geef de voorkeur aan natriumarm water (maximum 20 mg natrium per liter).
Het magnesium dat van nature aanwezig is in Hépar®water zorgt ook voor een toename van het volume en het gewicht van de ontlasting. De consumptie van natuurlijk mineraalwater met een hoge concentratie aan magnesium en calcium heeft dus een positieve invloed op de darmtransit van mensen die aan constipatie lijden.
Of toch niet? De Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat het bronwater van Bar-Le-Duc, samen met Spa èèn van de best verkochte verpakte waters in Nederland, uit dezelfde grondlaag komt als het water wat in Utrecht gewoon uit de kraan komt, technisch gezien is het dus gewoon hetzelfde water.
De helft is weg na een week
Van een glas water dat je nu drinkt, zal de helft over iets meer dan een week je lichaam verlaten hebben. Van de helft die overblijft, zal na nog een week weer de helft verdwenen zijn. En zo verder. Een klein beetje van het glas dat je nu drinkt, zal dus nog heel lang in je lijf blijven.
De elasticiteit van je huid verbetert als je warm water drinkt. Daarom wordt de beschadigde huid sneller en beter hersteld. Bovendien krijg je minder snel rimpels als je iedere dag voldoende drinkt.
Een voordeel van warm tot heet water is dat de poriën door de warmte wat meer open zijn. Dit is handig om het vuil en overtollige oliën uit de poriën te wassen. Daarnaast wordt de doorlaatbaarheid van de huid beter, waardoor crèmes beter kunnen intrekken in de huid.