Omdat diepvriesfruit direct na het oogsten wordt ingevroren, blijven smaak en voedingswaarden meest behouden. Dit maakt , dat diepvriesfruit naast goedkoper ook gezonder is. Voedingsstoffen gaan bij invriezen niet verloren. Diepvriesfruit is een stuk goedkoper dan vers fruit.
Diepvriesfruit kun je in de supermarkt kopen in handige doosjes. Zo slingert er dus nergens meer fruit rond in je huis. Bevroren fruit is een stuk goedkoper dan vers fruit! Het is dus ook zeker voordelig voor je portemonnee.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Je eet vast wel eens fruit uit de vriezer. Vraag je je dan af of het niet beter is om fruit vers te halen in plaats van uit het vriesvak? Goed nieuws: in bevroren fruit zitten net zo veel vitamines als in verse producten, zo blijkt uit onderzoek van de University of Georgia.
Bevroren fruit is namelijk heerlijk in de yoghurt, havermout of als snack (mijn kinderen zijn er gek op). Als je het fruit eet wanneer het nog niet helemaal ontdooit is, heeft het nog een lekkere 'bite'. Verwerk het fruit. Denk hierbij aan smoothies, in gebak of als jam/vruchtensaus.
Veel fruit kun je invriezen, maar er zijn enkele fruitsoorten waarbij invriezen niet heel geschikt is. Dit heeft onder andere te maken met het vochtgehalte in het fruit. Enkele soorten fruit die niet zo eenvoudig in zijn te vriezen, zijn: granaatappel, sinaasappels, mandarijnen en passievrucht.
Het koken van diepvriesfruit gedurende een minuut doodt virussen en eventuele bacteriën. Toch adviseert het Voedingscentrum dat niet standaard, maar wil je zekerheid, dan kun je diepvriesfruit het best even verhitten. Bijvoorbeeld voor gebruik in een smoothie. Dit is met name voor kwetsbare groepen van belang.
Verbetert de spijsvertering
Het enzym bromelaïne in ananas helpt bij het verteren van voedsel in het lichaam. Heb je vaak last van maag- en / of darmklachten? Bromelaïne vermindert deze klachten aanzienlijk, een goede reden om vaker ananas te eten.
Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.
Op sap. Ananas uit blik is minder ongezond dan je misschien zou denken. Bij ananasschijven op sap, dus niet op siroop, scheelt de voedingswaarde niet zo veel met die van een verse ananas.
Frambozen zijn tot de 'nok' toe gevuld met vitamine C: 25 mg per 100 gram frambozen! Eet een schaaltje frambozen en je hebt ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Deze vitamine is onder andere goed voor de weerstand, zorgt voor sterke botten en tanden en bevordert het zenuwstelsel.
Het beste antwoord. dat weegt hetzelfde, misschien dat er bij het invriezen iets vocht verloren is gegaan, maar dat is te verwaarlozen.
Om deze reden is het belangrijk om niet te veel ananas te eten. Ons advies is om niet meer dan twee stuks/porties fruit per dag te eten wanneer je gewicht wilt verliezen (of niet wilt aankomen).
Ingevroren groenten zijn goedkoper en worden vaak als minder gezond gezien maar dit is eigenlijk onterecht. Het invriezen is namelijk een hele goede en natuurlijke manier om de kwaliteit van de groenten optimaal te houden.
Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten.
Het meeste diepvriesfruit is afkomstig uit Nederland. Vers fruit is en blijft uiteraard het meest gezonde alternatief al gaat ook dat niet altijd voor alles op. Vers fruit wat we uit het buitenland halen ( Zuid-Europa,Afrika) doet er dagen over om op de plaats van bestemming te komen.
Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen die nodig zijn voor actieve seks. Bananen: dit fruit is vooral goed voor de heren. Ze zitten vol enzymen, zoals bromelaïne, die goed zijn voor hun libido. Bovendien leveren ze veel energie, omdat ze vitamine B bevatten.
Aandacht omdat de orale seks Ananas hebben gegeten verbetert niet alleen in een kwestie van vloeibare smaken, maar verandert ook de aanraking van de tong. De ananas laat de tong een beetje ruwer en dat maakt het gevoel wanneer je een Frans intenser doet.
De harde huid kun je gewoon eraf snijden en weggooien, maar je doet er goed aan om de kern, ook wel ananashart genoemd, wel te bewaren. Deze kern is namelijk een goed bron van bromelaïne, wat regelmatig als voedingssupplement wordt voorgeschreven vanwege de mogelijk bijzondere eigenschappen.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Ananas is vetverbrandend.
Er bestaat geen voedingsmiddel dat zomaar vet verbrandt. Verse ananas bevat - zoals de meeste groenten en fruit - weinig calorieën en is rijk aan vezels en vitaminen. Ananas helpt daarentegen wel uitstekend om een eiwitrijke maaltijd vlotter te verteren.
Maar kun je het midden van deze zuidvrucht echt wel eten? Het antwoord is: ja, zonder enig bezwaar! Het hart is weliswaar harder en vezeliger dan het vruchtvlees. Als je hem niet rauw wilt eten (wat trouwens zonder meer mogelijk is), kan de kern van de ananas gewoon verder worden bewerkt.
Omdat de meeste micro-organismen zich niet vermenigvuldigen onder het vriespunt, bederft bevroren voedsel niet gevaarlijk. Micro-organismen blijven echter wel leven in de vriezer en bij ontdooien groeien ze verder. Je kunt een bedorven levensmiddel dus niet 'redden' door invriezen.
Maar door bevroren fruit toe te voegen aan je smoothie krijg je écht een betere textuur. Je smoothie wordt kouder (ideaal in de zomer!) en dikker dan met (alleen) vers fruit. Met de juiste hoeveelheid bevroren fruit kan een smoothie zo dik worden dat het lijkt op een ijsje; de smoothiebowl of nicecream genoemd.
Je moet het fruit vooraf natuurlijk wel even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast. Kortom, het is echt een aanrader om altijd een kleine voorraad diepvriesfruit in te slaan.