Volgens de wet is het niet hygiënisch om je hond naar plaatsen te brengen waar eten verkocht wordt, aangezien hij sporen kan nalaten van kwijl, urine en uitwerpselen. Hij kan ook vuiligheid met zich meedragen in zijn vacht of aan zijn pootjes en dat kan dan weer achterblijven in de winkel.
Als u dus uw hond wil meenemen op restaurant, informeert u zich best op voorhand of de uitbater hiermee akkoord is. Gezelschapsdieren mogen daarentegen niet binnen in een supermarkt of bij de slager: daar is immers geen verbruikszaal.
- winkels waar hij binnen mag, bijv. Intratuin/hornbach/welkoop enz. - bij winkels waar hij niet binnen mag wacht hij in de auto als de temperatuur daar geschikt voor is. - hij gaat regelmatig mee naar het werk, het kan niet altijd, dan gaat hij naar mijn ouders en gaat met hun ook overal mee naartoe waar het kan.
Honden moeten binnen 30 dagen voor vertrek worden gecontroleerd op de aanwezigheid van brucellose en salmonella. Wanneer aangetoond, mag het dier niet worden ingevoerd.
Met de hond reizen in de trein in Nederland
Het gaat erom dat de hond geen zitplaats inneemt. Heb je een grotere hond, dan neemt deze zeer waarschijnlijk wel een zitplaats in. Je hond heeft in dat geval een eigen treinkaartje nodig. Dit treinkaartje heet 'Dagkaart hond' en kost € 3,20.
Een hond mag mee als het dier kort is aangelijnd. Blindengeleiden- en andere hulphonden mogen altijd meegenomen worden, indien de hond een geleidetuig draagt. Huisdieren mogen echter niet mee als ze voor andere reizigers of personeel lastig of hinderlijk zijn, of wanneer ze lijden aan een besmettelijke ziekte.
U mag 1 kat of hond meenemen in de cabine als u reist in Economy Class, of als u reist in Business Class binnen Europa. Uw huisdier moet onder de stoel voor u reizen, dus zorg ervoor dat uw viervoeter in een gesloten reistas of kennel van maximaal 46 x 28 x 24 cm past.
Huisdieren in bussen
Net zoals een konijn in zijn mand of een cavia in zijn draagtas, betaal je niets extra's voor het ritje van je hond. Natuurlijk mogen ook hulphonden meereizen.
Mogelijk is uw hond angstig of is hij erg geschrokken. Vuurwerk en onweer worden door veel honden als spannend ervaren en kunnen de aanleiding zijn om te gaan trillen. Ook dierenartsbezoek heeft soms een tril-effect bij de hond.
Wanneer dit moment is verschilt enorm per hond. Zo kan het zijn dat je hond al iets rustiger wordt bij een leeftijd tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer je hond volwassen is, dit is tussen de 1 en 2 jaar, zie je vaak dat de grote hoeveelheid puppy energie is verdwenen.
Ze moeten echter wel eerst met elkaar leren omgaan. Stimuleer hun prille relatie door je pup iets lekkers te geven wanneer jij aandacht geeft aan je kind, of ga samen met je kind en hond wandelen. Leer je kind de hond te respecteren en laat hem of haar niet om zijn nek hangen of te ruw met hem spelen.
Het is verboden om in Duitsland met bepaalde hondenrassen (Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier en Bullterrier) langer dan vier weken te verblijven. Bovendien heeft men hiervoor speciale papieren nodig. Deze webpagina geeft meer uitleg over die welbepaalde hondenrassen.
En het mooiste van alles: je kan je hond mee naar Noorwegen nemen! Noorwegen is namelijk een hondvriendelijk land, je hond is op heel veel plekken welkom. Zo mag je in bijna elk natuurgebied wandelen en mag je hond bijna overal zwemmen.
Iedere twee uur is een goede richtlijn. Zo kan je hond zijn benen strekken en kun jij even een kopje koffie halen. Vergeet de poepzakjes niet mee te nemen.
Een gelukkige hond is een gemanierde hond. Hij houdt zich rustig, maakt niets kapot en probeert geen aandacht te trekken door stoute dingen te doen zoals in huis plassen. Als je pup vaak bijt, graaft of meubels en kleren vernielt, probeert hij je te zeggen dat hij zich verveelt, stress heeft of bang is.
De "gekke vijf minuten" is één van de manieren waarop een hond kan omgaan met prikkels uit zijn omgeving. Het is een uiting van dat hij in de loop der tijd een aantal dingen meegemaakt heeft, die ervoor zorgen dat hij overprikkeld is. Zijn spreekwoordelijke stress-emmer zit vol.
Tijd die je dagelijks kwijt bent
Gemiddeld ben je aan je volwassen hond 2-3 uur per dag kwijt. Ook dit verschilt per ras en leeftijd. Ga ervanuit dat je ten minste één keer per dag een lange wandeling van minimaal een half uur met hem maakt en laat je hond vier keer per dag uit.
Een hond kan gaan hijgen of zwaar gaan ademen doordat het lichaam te weinig zuurstof krijgt. Een hond met problemen met de zuurstofvoorziening zal ook sneller ademen in rust, dus als de hond slaapt. Normaliter ademt een hond in rust minder dan 30 maal per minuut (ongeacht de grootte van de hond).
Met het trekken aan de riem wordt het doel van je hond bereikt. Als je dit als baasje goed vindt, zal het dier heel snel leren dat trekken aan de riem hem naar het beoogde doel brengt. Het is zelf belonend gedrag en je hond zal het zich snel aanleren. Daarnaast speelt het looptempo een rol.
Hoofdschudden is voor honden normaal gedrag. Omdat honden geen vingers en duimen hebben , schudden ze instinctief hun kop om ongemak, jeuk of irritaties te verhelpen. Hoofdschudden is een effectieve manier om water, vuil of insecten uit de gehoorgang te verwijderen.
Kleine huisdieren mogen gratis mee in een tas, mand of op schoot. Er zijn geen specificaties over de grootte van het huisdier en de afmetingen van de tas, mand of kooi. Bij kleine huisdieren gaat het meestal om katten en kleine honden die gratis mee mogen. Zij mogen geen zitplaats innemen.
Honden die niet in een mand of kooi zitten, worden enkel aan boord toegelaten met een vervoersbewijs tegen "hondentarief". Ze mogen alleen in de trein wanneer ze op de schoot worden gehouden of wanneer ze aan de lijn en met een muilkorf op de vloer zitten. U kunt het ticket kopen bij de Trainmanager.