Allereerst is het belangrijk om de natuurlijke nagels licht te buffen of te vijlen met een bufferblok of fijne vijl. De gellak hecht niet goed als de nagels te glad zijn. Verwijder dus altijd voorzichtig de bovenste glanslaag. Zorg er voor dat je de natuurlijke nagels niet te veel bewerkt met de buffer of vijl.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Als je de gel te dik aanbrengt moet deze heel veel krimpen in de uv lamp en zal uiteindelijk makkelijk loslaten. Het andere gevaar van te dik aanbrengen is, dat de gel in de nagelwallen terecht komt of er zelfs overheen. De gellak zal dan ook loslaten.
Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak. Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk.
Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
De meeste gellak merken moeten in een UV-lamp 120 seconden worden uitgehard. Bij de basecoat en de topcoat kan de droogtijd korter zijn, maar check hiervoor altijd even de instructies op het flesje of de website van het merk product wat je gebruikt.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Reacties. Dat ligt aan de dikte van de laag maar: "Iedere laag heeft minstens 10 tot 15 minuten nodig voor hij helemaal droog is. "
Het loslaten van één of meerdere nagels kan komen door schade/trauma (ongeluk) door bijvoorbeeld het stoten van de nagel of het vallen van een zwaar voorwerp op de nagel, ziekte aan de nagel(s) of huid, verminderde bloedtoevoer, infectie en geneesmiddelen. Het kan tevens wijzen op een onderliggend medisch probleem.
De gellak van CCO Shellac is een echte topper die goed dekt én lekker lang mooi blijft. Je geniet wekenlang van het resultaat! Je hoeft maar één keer de tijd te nemen om deze gellak goed aan te brengen. Vervolgens werk je de gellak af met een top coat en is je nieuwe manicure klaar.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Door de primer te drogen onder de lamp, wordt de primer extra 'kleverig' zodat het beter hecht. Werkt dit nog niet goed genoeg? Breng dan voor de primer Nagelvoorbereider aan. Zorg ervoor dat primer en de gellak alleen op de nagels wordt aangebracht en niet op de huid.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben. Sommige merken gaan langer mee dan anderen.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Als je geen basecoat-gel hebt, kun je in plaats daarvan een topcoat-gel gebruiken.De basecoat en de topcoat zijn beide transparante nagellak en hebben een vergelijkbare textuur, en ze zijn erg sterk na het aanbrengen, dus als je geen basecoat-gel hebt, kun je deze volledig vervangen door een topcoat.
Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.
Gellak aanbrengen over UV gel is geen probleem. Omdat beide producten uit “dezelfde ingedriëntengroep” (om het zo maar te noemen) komen hechten ze goed op elkaar.
Een base coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan na de nail prep en primer. Een base coat zorgt voor een betere hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Je gebruikt een base coat bij zowel gellak als gel en polygel.
Gebruik een primer
Primer is hét geheim achter langdurig, mooie gellak nagels. Primer dehydrateert de nagels tijdelijk en zorgt voor een optimale hechting. Je brengt de primer aan na het buffen of vijlen van de nagels en het reinigen en ontvetten van de nagelplaat. Van de primer breng je een dun laagje aan.