De meestvoorkomende verontreinigers zijn brix, zand, suiker en haarspray. Al deze stoffen worden gebruikt om een partij cannabis van lage kwaliteit er beter uit te laten zien dan hij eigenlijk is door de cannabis zwaarder of 'plakkeriger' te maken.
De toppen worden hard en compact en cannabis met haarlak rookt net zo lastig als met Bix. Met haarlak bewerkte Cannabis geeft een penetrante, chemische smaak en een typische parfumgeur.
Wiet van slechte kwaliteit heeft een typische kleur - meestal bruinachtig - heeft weinig aroma, smaak, en vooral weinig potentie. Nog erger: de wiet zit meestal vol met zaden en stengels. Wiet van steen is beter dan niks, maar niet veel beter.
Bij aanraking voelt goede cannabis licht gedroogd, maar is de top wel plakkerig. Wanneer een wiettop niet meer plakt is deze waarschijnlijk uitgedroogd. Uitgedroogde (slechte) wiet verkruimelt bij aanraking en wordt zo fijn als stof.
VERONTREINIGINGEN DIE IN WIET AANGETROFFEN KUNNEN WORDEN
Resten die er niet in horen: Cannabis wordt vaak vervalst om het gewicht te verhogen. Er wordt vermalen glas, kiezelaarde, fijn zand of suiker over de toppen gesprayd. Daardoor lijkt het er voor de leek op alsof er meer trichomen op de toppen zitten.
Mocht je een sissend/knetterend geluid horen tijdens het roken, dan is dat ook een verontrustend teken. Het kan altijd voorkomen dat er een klein takje in zit dat dit veroorzaakt, maar een continu sissend/knetterend geluid duidt veelal op verontreinigde of niet goed gedroogde wiet.
Cannabis die zoeter smaakt dan gewoonlijk is mogelijk met suiker bewerkt. Je kunt dit onmiddellijk vaststellen met een standaard glucosetest (met kleine papieren strookjes) uit de apotheek. Suiker wordt vaak gebruikt als 'verzwaarder', zodat de plant meer droog gewicht krijgt en de dealers meer winst maken.
Naar de werking en veiligheid van cannabis is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan. Uw huisarts zal alleen cannabis voorschrijven als u ernstig ziek bent en andere behandelingen bij u niet goed werken. Cannabis kan soms helpen bij pijn, misselijkheid en slaapproblemen.
Tabak is veel verslavender dan hasj en wiet. Een commissie van experts heeft drugs met elkaar vergeleken en beoordeeld op een aantal aspecten zoals lichamelijke en maatschappelijke schade en verslaving (1).
Door een hoge dosis THC kan men ook duizelig en misselijk worden, en soms zelfs flauwvallen. Dat risico bestaat vooral als men cannabis eet of geen ervaring heeft met cannabis. Dit komt omdat men dan minder goed kan inschatten hoeveel THC men binnenkrijgt. De THC in cannabis kan soms negatieve gevoelens opwekken.
*Riskant blowen is gedefinieerd als dagelijks of meer dan twee dagen per week meer dan één joint per dag te roken.
Wiet roken is op de lange termijn niet schadelijk voor de gezondheid zo lang er één keer per week een kleine dosis wordt gebruikt. Dit meldt het internationale drugsonderzoeksbureau Global Drugs Survey.
Als je zegt dat je zeer analytisch bent of een beetje onrustig en angstig, dan kan het zijn dat die chemicaliën in je brein anders werken dan bij meer ontspannen mensen - en dat resulteert in een gevoeligere, heftigere reactie op thc."
De cannabisplant bevat bijna 500 chemische stoffen, maar het bestanddeel waar het voornamelijk om gaat wordt kortweg 'THC' genoemd. THC is voluit: delta-9-tetrahydrocannabinol. Er zitten daarnaast nog zo'n 60 andere cannabinoïden in cannabis, zoals cannabidiol en cannabinol. THC is het meest psychoactieve bestanddeel.
In een psychologisch onderzoek kwam uit dat de emoties van cannabis 'misbruikers' (dus wanneer het gebruik problematisch wordt) aangetast zijn. Ze ervaren minder positieve en meer negatieve emoties. Dit maakt dat mensen vaak minder goed op beloning reageren, en daarmee ook meer motivatieproblemen hebben.
Na het roken van een joint voel je je rustig en sloom. Sommige mensen krijgen lachstuipen van blowen. Als je te veel blowt of er nog geen ervaring mee hebt, bestaat de kans dat je er juist negatieve effecten van ervaart, zoals angst en psychoses met hallucinaties en paranoia. Blowen kan ook tot bewusteloosheid leiden.
Er is toenemend bewijs dat er een relatie is tussen blowen en het ontstaan van psychische stoornissen als depressie en schizofrenie. Ook kun je door blowen in een acute psychose belanden.
Cannabis roken is schadelijk voor de longen, wanneer cannabis op een andere manier genuttigd wordt (gegeten of via vaporizer) is alcohol schadelijker aangezien alcohol ook de kans kans op bepaalde vormen van kanker vergoot. Bij eenmaal teveel gebruik is alcohol schadelijker dan cannabis.
Feiten over alcohol + blowen
Het combineren van blowen en alcohol is niet gevaarlijk als je op je veiligheid let. Het opkomen van het effect van alcohol duurt na blowen iets langer. Daardoor drinkt men soms meer dan men kan hebben. Je bent dubbel onder invloed.
Sweet Zkittlez is echter meer dan smakelijk; ze deelt ook een serieuze indica-dreun uit met een THC-gehalte van rond de 22%. Sweet Zkittlez pompt haar sterke toppen er op grote schaal uit. Binnenplanten belonen kwekers met opbrengsten van plusminus 550–600g/m², na 7-9 weken bloei.
De overheid wil overlast en criminaliteit die verband houden met coffeeshops en de handel in drugs tegengaan. Daarom mogen alleen ingezetenen van Nederland in een coffeeshop komen en er cannabis kopen. Een ingezetene is iemand die zijn (woon)adres heeft in een Nederlandse gemeente en er dus staat ingeschreven.
Gooi oude wiet weg
Oude wiet kun je het beste weggooien. Als je (per ongeluk) toch oude, bruin verkleurde wiet gebruikt, is dat voor gezonde mensen niet gevaarlijk. Je kunt er wel misselijk van worden. Gebruik van oude wiet kan wel gevaarlijk zijn voor zieke mensen en vooral voor aidspatiënten.
Dit kan bij langdurig/stevig gebruik van cannabis gemakkelijk leiden tot een totale disbalans van het (bacterieel en zuur/base) milieu in de darmen (SIBO), met gevolgen als misselijkheid, constipatie, diarree, buikpijn en in hevige gevallen zelfs (aanhoudend) overgeven.
Traditionele nederwiet
Spaanse wiet daarentegen lijkt hierop, maar dan zonder PGR's. De wiet is iets minder hard en zwaar, het is meer een sponsje als je erin knijpt. Aan de buitenkant zie je dat alles lijkt samen te zijn gedrukt, wat weer komt door het transport.