Tanden en kiezen kunnen beschadigen: Doordat je piercing vaak tegen je tanden en kiezen aantikt, zullen deze sneller gaan slijten of breken. Ook eventuele vullingen en kronen zullen sneller beschadigen. Infectiegevaar: In elke opening in de huid of weefsel bestaat er een groter risico op infecties.
Dit flapje is niet bij iedereen even groot. Sommige hebben niet eens een lipriempje, en dan zal het niet mogelijk zijn om een smiley te piercing. Bij de meeste mensen kan er dus gewoon een smiley piercing gezet worden.
Vermijd ook het gebruik van mondwater tijdens de genezingsperiode, dit zal erg branden. Blijf je tanden twee keer per dag poetsen. Je wilt geen gaatjes oplopen door het nemen van een smiley piercing.
de genezing van een smiley piercing is altijd afhankelijk van de verzorging ervan. Bij een normale verzorging is de genezing van een smileypiercing snel, 2 tot 4 week.
Als je frenulum te klein is, kan het na het piercen scheuren. Ook als je een beugel draagt, is een smiley piercing niet mogelijk. Als je smiley wel gepiercet wordt, dan zal het aanvoelen als een bijensteek: een pijnlijke steek van korte duur. Het piercen zelf gaat zo snel, aangezien het frenulum heel dun is.
Soms is het frenulum te klein en kan het niet gepierced worden. Omdat het frenulum uit zacht weefsel bestaat, is de piercing in lichte mate gevoelig voor uitgroei. Genezing is 4 tot 8 weken.
Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.
Het laten zetten van een smiley piercing kost ca €45,00 wil je het exact weten, is het altijd slim contact met de piercer op te nemen. Online het sieraad kopen bij lmpiercings.nl is de gemiddelde prijs voor een smiley rond de €4,95 en dat is inclusief verzendkosten (in Nederland).
Aangezien de piercing in je mond zit, is hij niet zichtbaar voor de meeste mensen. Wanneer dit soort piercings genezen zijn kan je het originele sierraad vervangen door een doorzichtige retainer die ervoor zal zorgen dat de piercing gemakkelijk te verbergen valt.
Piercen is al eeuwen oud. De laatste twintig jaar is het vooral onder jongeren populair. Voor de meesten van hen is het een vorm van lichaamsversiering. Voor anderen is het een statussymbool, een manier om bij een groep te horen of juist een vorm van protest.
De smiley piercing heeft de naam te danken aan het feit dat je deze piercing ziet wanneer je lacht. Het is dus een orale mond piercing, die aan de binnenzijde (frenulum) van de bovenlip bij het tandvlees zit.
Voor een tongpiercing wordt er gebruik gemaakt van een barbell, een staafje met aan beide kanten een bolletje. Met behulp van een naald wordt deze door de tong heen gedrukt. Een ringetje wordt vaak vermeden, omdat deze te ver naar voren gezet moet worden en daardoor te veel tegen de tanden aan komt.
Een smiley piercing, ook wel bekend als een frenulum piercing, gaat door de binnenkant van je lip. De piercing zit aan de bovenkant van je mond zit en komt tevoorschijn als je lacht. Veel gekozen piercings voor deze plek zijn barbell piercings, simpele ringetjes of een ball closure ring.
Net als elke andere piercing brengt ook de tongpiercing enkele risico's met zich mee. Een ontsteking is ook bij de tongpiercing een groot risico. Door vooral in de eerste twee weken niet te roken, drinken (alcohol), en je mond regelmatig te spoelen met non-alcoholisch mondwater zou dit voorkomen moeten kunnen worden.
Een helix piercing kan ook geplaatst worden met een zogenoemd push through systeem, dit gebeurt vaker bij een kraakbeenpiercing. Dit is het plaatsen van een piercing met handkracht, waardoor er geen complicaties kunnen ontstaan. Hierdoor is de kans op infecties vele malen kleiner.
Onder de 12 jaar mag niemand een helix piercing, dit is verboden. Als je een helix piercing wil als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je toestemming nodig van één van je ouders/verzorgers, ook moet hij/zij aanwezig zijn tijdens het zetten van de piercing.
Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Piercings met kans op uitgroei zijn onder anderen: Dermal anchors, surface (zoals de nape en sideburn piercings), navel, tragus en forward helix. Is er een aparte ruimte voor intiem piercings? Zeker!
Piercen doet altijd pijn, aangezien je met een naald weefsel “doorboord”. Hierop kun je je dus voorbereiden. Kraakbeen is meestal vrij vervelend om te laten piercen, en aangezien je bij een neuspiercing kraakbeen pierct is dit dus gevoelig.
Een neuspiercing kopen bij jouw favoriete juwelier
Je kan ook nog kiezen uit verschillende figuurtjes en of je wel of geen steentje op de piercing wilt.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.