Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water. Infacol bevat geen suiker, wel zoetstof en parabenen.
Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet. Druppel voor elke (borst)voeding een gevulde pipet (0,5 ml) achter op de tong van je baby. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot twee gevulde pipetten.
Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Het flesje bevat ongeveer 100 doses.
Infacol is een gecertificeerd medisch hulpmiddel waarvan de veiligheid en doeltreffendheid bepaald zijn onder richtlijn 93/42/EEC betreffende Medische Hulpmiddelen. Infacol kan vanaf de geboorte én voor onbepaalde tijd worden gebruikt.
Productinformatie. Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Overige bestanddelen: natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate, propyl hydroxybenzoate, gezuiverd water.
Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng. De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's). Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Infacol is klinisch bewezen effectief bij buik- en darmkrampjes en kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Bij langdurig gebruik van Infacol kan het zelfs de krampen helpen voorkomen.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Een piek in de darmkrampjes ervaren ouders vaak bij een baby als hij zes tot acht weken oud is. Daarna merk je meestal dat het minder wordt. Na drie tot vier maanden zullen de meeste krampjes vanzelf overgaan. De darmen van je baby zijn dan genoeg ontwikkeld.
Als je borstvoeding geeft: vermijd pittig eten, koolsoorten (kool, broccoli, spruitjes, etc.) en bonen, die kunnen leiden tot winderigheid. Geef de baby bij elke voeding maar één borst, zodat hij de 'dikke melk' krijgt (aan het eind van de voeding) waarmee krampjes kunnen worden voorkomen.
Er zijn geen bijwerkingen bekend van Infacol. Wel wordt er in de bijsluiter gewaarschuwd dat je baby mogelijk een (vertraagde) allergische reactie kan krijgen op de conserveermiddelen methyl hydroxybenzoate en propyl hydroxybenzoate.
Wat te doen bij winderigheid bij je kindje
Probeer je kindje zo rustig mogelijk te laten drinken. Gebruik bijvoorbeeld een speen met een kleiner gaatje of las een extra pauze in tijdens het voeden, waarbij je je baby laat boeren. Ga ook je eigen voedingspatroon eens na als je borstvoeding geeft.
Darmkrampjes (of buikkramp) komen bij bijna alle baby's voor, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Zowel bij borstvoeding als flesvoeding kunnen de darmkrampjes voorkomen. De krampjes ontstaan als de baby twee tot drie weken oud is. De piek ligt rond de zes weken, daarna nemen de krampjes meestal wat af.
Osteopathie kan baby's onder andere helpen bij het kiss-syndroom, spanning en stijfheid in armen, benen en romp, achterblijvende motorische ontwikkeling, niet kruipen of laat lopen, overstrekken, een onregelmatig of afgeplat schedeltje of voorkeurshoudingen van het hoofd of de romp.
Maar huilt je baby gedurende langere periodes tot wel 3 uur achter elkaar en kun je hem niet kalmeren? Dan heeft hij ergens last van, waarschijnlijk van darmkrampjes. Baby's krijgen hier last van rond de 2 tot 4 weken en het kan duren tot ze 3 tot 4 maanden oud zijn.
Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water. Infacol bevat geen suiker, wel zoetstof en parabenen.
Baby's die last hebben van darmkrampjes trekken de beentjes op, zijn onrustig, laten veel scheetjes. Het probleem wordt vaak veroorzaakt door teveel lucht in het lijfje, wat binnen wordt gehapt door het huilen of met de voeding. Als je baby last heeft van darmkrampjes, dan is hij typisch na de voeding onrustig.
Een baby die in de wakkere tijd teveel indrukken (prikkels) heeft opgedaan, heeft vaak ook wat meer moeite om in slaap te vallen. Een overprikkelde baby wordt, soms al huilend, steeds drukker in zijn bewegingen en draait zijn hoofdje weg van licht, speelgoed en/of mensen.
Infacol: Deze bevat simeticone, een anti-flatulent, die de gasvorming in het darmkanaal moet voorkomen en oplossen. Als je infacol voor elke voeding gebruikt (0.5 ml/keer) , zou het na een aantal dagen al goed resultaat moeten opleveren. Je druppelt de vloeistof met het pipetje achter in de mond van je kindje.
Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert.
Een lichte druk op de buik van je baby kan helpen. Je legt 'm met zijn rug tegen jouw buik, beentjes opgetrokken, jouw hand op zijn buik en je drukt hem lichtjes tegen je aan. Of leg hem op zijn buik op je schoot.
Rare geluiden tijdens het slapen door lichte slaap
Je baby begint met een lichte, actieve slaap die vergelijkbaar is met de REM-slaap van een volwassene. In deze slaapfase slapen baby's oppervlakkig, bewegen ze meer en kunnen ze zelfs geluiden maken die lijken op kreunen, lachen of gillen.
Sommige baby's slikken veel lucht in tijdens het drinken. Van die lucht kunnen ze krampjes krijgen. Lucht inslikken gebeurt vaak als de melk heel hard stroomt.