Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.
De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd.
De juiste manier om de naam uit te spreken is gewoon, zoals het er staat: Tony's Chocolonely. Het is dus de bedoeling dat je 'lonely' uitspreekt, je weet wel, het Engelse woord voor 'eenzaam'.
Het heeft allemaal te maken met het doel van Tony's Chocolonely, namelijk dat slavernij uit de chocoladewereld wordt verbannen. Als in 2005 dan de eerste reep van de band rolt, wordt er gekozen voor een rode verpakking, omdat deze het beste past bij de alarmerende boodschap.
Tony's Chocolonely is ontstaan vanuit het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Journalisten brengen in dit programma misstanden over productie van voedsel en andere producten aan het licht. Een van de presentatoren is Teun van de Keuken.
Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.
Tony's Chocolonely zet zich in voor een eerlijke verdeling van de inkomsten in de cacao industrie en het (kind)slaafvrij maken van deze industrie. De ongelijke stukjes staan voor de oneerlijke verdeling.
Maar… wat is de meest populaire reep geworden: Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip, een variant van de exclusives, die worden omschreven als buitengewoon lekker, je eet er nog net niet je vingers bij op. Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip wordt door het merk omschreven als feest in je reep.
Door hun kleine formaat zijn ze makkelijk mee te nemen in je tas en kun je ze op elk moment van de dag eten. De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot.
Tony's Chocolonely
Ook Tony's Chocolonely heeft twee vegan repen in het assortiment: puur amandel zeezout en puur pecan kokos. Op hun website melden ze wel het volgende: “er is een minimale kans dat er melk of eiwitten in de repen zitten.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Je spreekt 'm uit als 'nj' zoals boloGNese en lasaGNe. En net als bij bruschetta spreek je de 'ch' uit als k.
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
Fairtrade chocolade gaat zowel om de natuur als om de mens. Dit betekent dat het proces van chocolade maken niet schadelijk is voor de natuur én dat de werkomstandigheden van de boeren goed zijn. Denk aan eerlijke prijzen, geen slavernij of kinderarbeid op de plantages.
Het doosje van 200 gram (da's ongeveer 22 Tiny's) is een mix van 10 verschillende smaken.
Zo maak je hem:
Vervolgens doe je 1 reep Tony's van 180 gram in een kommetje en verwarm je een pannetje met water. Hier zet je het kommetje op en zo laat je de chocolade smelten. Roer het regelmatig goed door. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom van het pannetje af.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.
Bij Barry Callebaut worden de cacaobonen geroosterd (zodat de zuren en bittere smaak vervliegt), wordt het vliesje verwijderd en de bonen gemalen. Van een deel van die bonen wordt cacaomassa gemaakt, de andere partij gaat in een machine die het vet eruit perst zodat er cacaoboter overblijft.
47 gram, 1 stuk.
Jep, 1,56 miljoen kinderen werken illegaal op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust. Wij zijn opgericht om hier 'n einde aan te maken. Hoe we dat doen? Via onze 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao en door proactief te zoeken naar kinderarbeid in onze keten.