Helaas, je kunt garnalen tijdens de zwangerschap beter laten staan. Dat komt doordat er verhoogde gehaltes schadelijke stoffen zoals dioxine, kwik en PFAS (poly – en perfluoralkylstof) in kunnen zitten. Dat geldt ook voor makreel, paling, sardine, tonijn en krab.
Je kan beter geen garnalen eten als je zwanger bent. In garnalen kunnen schadelijke stoffen zitten, zoals dioxine en kwik.
Indien je zwanger bent of zwanger wil worden is het aangeraden een variëteit aan schaaldieren en voornamelijk kleinere vissoorten te vermijden om een te hoge inname van methylkwik te vermijden. Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende methylkwik rijke en methylkwik arme vissen.
Het is belangrijk dat wanneer u zeevruchten eet tijdens de zwangerschap, u ervoor zorgt dat deze goed gekookt zijn. Dat betekent geen sashimi of items zoals gekoelde garnalen (ook al zijn ze voorgekookt) en schelpdieren.
Ja, garnalen zijn veilig om te eten tijdens de zwangerschap . Maar overdrijf het niet. Houd het bij twee tot drie porties zeevruchten (inclusief opties zoals garnalen) per week en vermijd het om ze rauw te eten. Volg deze aanbevelingen en je zult je smaakpapillen bevredigen — en hunkeren — zonder dat jij of je baby ziek wordt.
Rael zegt dat je extra voorzichtig moet zijn als je restjes rijst serveert aan bepaalde groepen of individuen. " Wees voorzichtig en geef nooit restjes aan jonge kinderen, zwangere vrouwen of mensen met een verzwakt immuunsysteem als het voedsel ouder is dan 3-4 dagen."
Ongepasteuriseerde honing kan sporen van de bacterie Clostridium botulinum bevatten, wat gevaarlijk kan zijn voor een zich ontwikkelende baby. Gebruik alleen gepasteuriseerde honing tijdens de zwangerschap.
Nitraatrijke groenten (andijvie, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, postelein, raapstelen, rode biet, sla, spinazie, spitskool en venkel) werden lange tijd beschouwd als mogelijk schadelijk voor de gezondheid.
Wat mag je niet eten/drinken als je zwanger bent? Rauwe melk, leverproducten en rauw vlees moet je laten staan als je zwanger bent. Door het eten van rauw vlees (zoals filet américain, ossenworst, rauwe ham en , kun je voedselinfecties krijgen. De bekendste is wel de infectie toxoplasmose.
Kroepoek kun je beter niet eten. Kroepoek wordt gemaakt van garnalen.Hierin kunnen schadelijke stoffen zitten zoals kwik of dioxine, wat gevaarlijk kan zijn voor je ongeboren baby. Heb je wel een keer een aantal stukjes kroepoek gegeten, dan hoe je je niet gelijk zorgen te maken.
In kibbeling zit vaak koolvis, alaska pollak of kabeljauw. Hierin kunnen stoffen zitten zoals kwik en dioxine, wat schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby. Je kunt deze vis daarom 1 keer per 2 weken veilig eten.
Heet baden is gevaarlijk.
Neem tijdens het einde van de zwangerschap enkel een bad op lichaamstemperatuur (niet meer dan 37°). Warm water kan een verhoogde hartslag bij de baby veroorzaken.
Zwangere vrouwen
Als een zwangere vrouw ziek wordt van listeria is het mogelijk dat het ongeboren kind ook besmet raakt. De zwangere vrouw heeft dan vaak klachten als hoofd-, rug-, gewrichts- en spierpijn en flinke koorts. Soms worden deze klachten voorafgegaan door buikgriepachtige klachten, zoals diarree.
Burrata & zwanger
Als je zwanger bent kan je bepaalde soorten burrata wel eten, en andere soorten niet. Controleer als je zwanger bent voor de zekerheid of de burrata gemaakt is van verhitte/gepasteuriseerde melk. Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde of verhitte melk zijn veilig om te eten.
Garnalen zijn een voedzaam, caloriearm alternatief voor vlees en een goede bron van vitamine B12, vitamine D, jodium, ijzer, selenium en zink.
Ananas staat bovenaan de lijst van fruitsoorten die vermeden moeten worden om zwanger te worden. Een enzym in ananas, genaamd bromelaïne, is in verband gebracht met een hoge menstruatiebloeding en baarmoederbloedingen.
Het is verstandig om je inname van kaneel te beperken tijdens je zwangerschap. Kruiden en specerijen bevatten bepaalde plantengifstoffen, die in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor jou en je ongeboren kindje. Zo bevat kaneel de stof coumarine. Een teveel hiervan kan tot leverschade en bloedingen leiden.
Dit kruid bevat bepaalde plantengifstoffen, die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor jou en je baby. Zo bevat basilicum de stof estragol. Voor jou kan deze stof normaal gesproken weinig kwaad. Omdat je kindje nog zo klein is, kan dezelfde hoeveelheid stof voor hem wel schadelijk zijn.
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor nadelige effecten op de foetus of de zwangerschap. De NHG-Standaard Zwangerschap en Kraamperiode noemt gember als voorkeursmiddel bij matige klachten van misselijkheid tijdens de zwangerschap. De geadviseerde dosering is viermaal daags 250 mg.
Als je zwanger wil worden, zijn reizen naar gebieden waar vaak malaria of gele koorts voorkomen, afgeraden. In verband met het zikavirus, worden vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal-Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan.
Eieren kunnen besmet zijn met de listeria bacterie en met de salmonellabacterie. Vooral de salmonella is een beruchte bacterie als het om voedselvergiftiging gaat. Als je zwanger bent is het extra vervelend als je een voedselvergiftiging krijgt waardoor je moet braken en diarree hebt. Dat wil je liever niet.
Het consumeren van grote hoeveelheden junkfood kan leiden tot overmatige zwangerschapsgewichtstoename. Dit verhoogt het risico op zwangerschapscomplicaties, zoals zwangerschapsdiabetes, en problemen met het lichaamsbeeld.
Beter om regelmatig te vermijden : producten op basis van gebak, zoals saucijzenbroodjes of pasteitjes. banketgebak of gebak met veel romige vulling of toppings.
Mythe 3: Eieren moeten tijdens de zwangerschap goed gekookt worden.
Dit betekent dat alles van Eggs Benedict tot pasta carbonara nu veilig gegeten kan worden tijdens de zwangerschap ! U kunt nog steeds eieren eten die niet van British Lion zijn, of niet van kippen, maar zorg ervoor dat het eiwit en de dooiers goed gekookt zijn.