Neussprays zorgen ervoor dat overvloedig slijm wordt afgevoerd en zodoende de neusademhaling verbetert. Hierdoor zou snurken verminderen of verdwijnen. Het probleem is dat het effect van een anti snurk spray vaak slechts enkele uren duurt en veelal enkel in gevallen van zeer mild snurken.
Het is de bedoeling dat de spray vlak voor het slapengaan gebruikt wordt. De keelsprays worden achter in de keel gespoten waardoor er een dun laagje over de huig en de tong komt te zitten. Dit laagje smeert en verzacht het keelgebied. Een neusspray zorgt er voor dat lucht meer doorgang krijgt in de neus.
Een anti-snurkbeugel, ook vaak MRA-beugel genoemd, is een middel om snurken en slaapapneu tegen te gaan. Snurken en slaapapneu ontstaan vaak doordat de luchtwegen geblokkeerd worden. De ademhaling stokt (slaapapneu) of het weefsels in de keel begint te trillen (snurken). Een anti-snurkbeugel of MRA-beugel voorkomt dit.
Er bestaan verschillende middelen tegen snurken zoals neusspreiders, keelsprays en orale strips. Vaak gekochte anti-snurk middelen zijn de Quies Zuigtabletten en de Snoreeze Neusspray.
Snurken is niet alleen storend, maar kan ook leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, obesitas, vermoeidheid, concentratieproblemen en gedragsstoornissen. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek aan de VUB.
Snurken wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtweg waardoor de weefsels ter plaatse tegen elkaar aan gaan trillen. Dat kan op verschillende plekken in de keel gebeuren. Het meest voorkomende gebied waar snurkgeluiden ontstaan is het zachte verhemelte en de huig.
Als u een grote tong of amandelen hebt, of overtollig gewicht rond de nek heeft, dan heeft u een hoger risico op snurken. Andere factoren die zorgen dat u snurkt, of harder snurkt, zijn vermoeidheid, overgewicht, zwangerschap, op de rug slapen, en het drinken van alcohol voor het slapen gaan.
De kosten komen in de praktijk regelmatig uit op 700-1200 euro, afhankelijk van het type prothese.
Geluid van buitenaf
De snurker schrikt wakker en de partner zegt: 'Hoor je jezelf niet? Je was keihard aan het snurken'. De snurker mompelt: 'Dat kan niet, want ik kon de televisie horen in mijn slaap en anders had ik mezelf wel gehoord'. Snurkers horen het geluid van buitenaf dus wel, maar nooit dat van zichzelf.
Ja, zeker. Naast een breed spectrum aan oorzaken, zijn er ook veel verschillende type snurkers. Zo zijn er mensen die snurkers die snurken met hun mond dicht. Ook zijn er mensen die snurken met hun mond open.
snurken. Neussprays zorgen ervoor dat overvloedig slijm wordt afgevoerd en zodoende de neusademhaling verbetert. Hierdoor zou snurken verminderen of verdwijnen. Het probleem is dat het effect van een anti snurk spray vaak slechts enkele uren duurt en veelal enkel in gevallen van zeer mild snurken.
Trek een van uw neusgaten zo wijd mogelijk open door met een vinger uw wang opzij te trekken. Als uw andere neusgat tijdens het inademen inklapt ben u waarschijnlijk een neus snurker. Herhaal dit nogmaals bij uw andere neusgat. Klapt deze ook in dan ben u vrijwel zeker een neus snurker.
Het Shiepz Anti-Snurk Spraysysteem voorkomt en vermindert snurken op basis van natuurlijke extracten. Het verbetert de kwaliteit van slapen. De keelspray met pepermuntsmaak werkt direct en effectief en is eenvoudig in gebruik.
Ergonomische hoofdkussen: een ergonomische anti snurk kussen is speciaal ontworpen om een correcte lighouding van het lichaam te bevorderen. Hierdoor worden je luchtwegen geopend en het snurken verminderd. Deze kussens zijn geschikt voor alle slaapposities en kunnen daarnaast helpen om rug- en nekpijn te verminderen.
Snurken komt zowel voor bij kinderen (vooral kleuters) als bij volwassenen. Bij de volwassenen komt snurken frequenter voor bij mannen dan bij vrouwen (verhouding 1/10) en het neemt toe naarmate u ouder wordt.
Omdat op de rug liggen het snurken versterkt, helpt het om op de buik of op de zij te slapen. Slapen op de buik is ideaal voor snurkers, want dan belemmert de tong de keelholte niet.
Bij een deel van de snurkende personen wordt het snurken tijdens de slaap onderbroken door pauzes in de ademhaling waarbij geen enkele inademing meer plaatsvindt. Men spreekt van Obstructief Slaap Apneu (OSA) wanneer zo'n ademstilstand minimaal vijf keer per uur optreedt.
De techniekkosten variëren tussen de €295,- tot €595,- afhankelijk van de garantieperiode en het type beugel. Een afspraak maken over anti-snurkbeugel mogelijkheden kan telefonisch of via het contact formulier.
Het geluid van de snurker verstoort de slaapcyclus. Dat kan leiden tot werkelijke relatieproblemen. Daarnaast kan het concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten veroorzaken. Ook voor de snurkende partner kan het snurken leiden tot problemen.
SLAPEN OP UW BUIK
Deze slaaphouding is eveneens goed tegen snurken, maar slecht voor veel andere zaken. In deze positie kunnen de rug- en nekwervel moeilijk een rechte lijn vormen en daardoor kunt u last krijgen van nek- of rugklachten. Beter is het om een andere slaappositie aan te nemen.
Slaapapneu en snurken
Dit leidt tot ademstilstanden (apneus) die vaak samengaan met (luidruchtig) snurken. Als gevolg hiervan ontstaat er een zuurstoftekort in het bloed. Iemand wordt hier onbewust wakker van, waarna de ademhaling weer op gang komt.
Hard snurken wordt door veel mensen geaccepteerd als een blijvende, weliswaar onschuldige maar vervelende kwaal. Snurken kan echter wel degelijk een medische oorzaak hebben en duiden op een slaapaandoening. Een van de meest voorkomende aandoeningen is slaapapneu.