Chilipeper en wasabi bevatten, net als menthol, bruisende, hete en koude dranken, moleculaire componenten die de pijnreceptoren in ons zenuwstelsel stimuleren, met als een gevolg een gevoel alsof iemand een lucifer in je mond opsteekt.
Dat komt door de vluchtige stof allylisothiocyanaat.Die komt vrij als je het weefsel beschadigt (raspt) en die prikkelt receptoren waardoor de wasabi letterlijk je neus uit lijkt te komen.
Het helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, is goed voor urinewegproblemen, stimuleert de spijvertering, is ontstekingsremmend en goed voor de luchtwegen. Het is net zoals de echte wasabi een unieke groente boordevol vitaminen en mineralen en dus een natuurlijk antibioticum!
Beschrijving. "INTO THE WILD" Wasabi noten zijn alleen geschikt voor mensen die van pittig houden, maar verder ongevaarlijk. Hoewel, verslavend zijn ze wel!
De smaak van echte wasabi is zoet en heeft een aangename pittige smaak die kortstondig van duur is. De imitatie wasabi is pittiger en heeft een langere nasmaak.
Artsen geloven dat wasabi anti-microbiële en anti-inflammatoire effecten zou hebben. Of in gewoon Nederlands: het doodt bacteriën en voorkomt ontstekingen.Het zou daarnaast ook nog tandbederf, astma en bloedstolsels voorkomen en zorgen voor een goede leverfunctie.
De smaak van echte wasabi
Echte wasabi is zoet en heeft een aangename, unieke pittige smaak. Ook is duidelijk de romige structuur en de natuurlijke groene kleur te proeven.
Ook Japanse Mierikswortel (Horseradish) is hetzelfde als de Europese Mierikswortel. Men denkt dat echte Wasabi nog pittiger is van smaak, maar het tegendeel is waar. Dit komt omdat Mierikswortel 1.5x pittiger is dan echte Wasabi. Echte Wasabi smaakt veel subtieler, veel lekkerder ietwat zoet zelfs.
Naast dat wasabi snel zijn goede kwaliteiten verliest en snel bederft, is de Wasabia Jabonica plant ook erg moeilijk te kweken en duurt het lang voordat hij klaar is voor gebruik. Voordat de plant volgroeid is, ben je zo 1,5 jaar verder. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat wasabi een duur en zeldzaam product is.
Verse Wasabi is vochtig en koel in de koelkast minimaal 2 weken te bewaren.Als je het restant in een keer opraspt en direct in de vriezer doet is het minimaal een half jaar te bewaren.
Bepaalde ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor honden, zoals avocado of wasabi, worden niet gebruikt.
Als u eenmaal echte Wasabi hebt geproefd wilt u nooit meer anders. De smaak van echte Wasabi is namelijk veel minder heftig, subtiel, puur natuurlijk en het is ook nog eens erg gezond! Echte Wasabi is daarom de meest lekkere en gezonde puur natuurlijke smaakmaker die er is.
Om de belangrijkste vraag maar direct te beantwoorden: sushi kun je zowel met stokjes als met je handen eten. In Japan is het zelfs heel normaal om de sushi te dippen in sojasaus of wasabi en deze vervolgens in een keer in de mond te stoppen. En dat gebeurt dus gewoon met de handen.
Als je in een restaurant sushi bestelt, krijg je bijna altijd een bakje met wat gember en wasabi. Gember is bedoeld om je smaak tussen diverse sushi's te neutraliseren, terwijl je wasabi kunt gebruiken om de sushi wat meer pit te geven.
De smaak van echte Wasabi is zoet, heeft een aangenaam (zachtere) pittige smaak die kortstondig van duur is. Daarnaast proef je ook gelijk dat het onmiskenbaar een puur natuurlijke (groene) smaak heeft. De imitatie Wasabi smaakt zout, bitter en is 1.5x scherper dan (echte) Wasabi en blijft ook heel lang nabranden.
Nep-Wasabi wordt gemaakt van Mierikswortel, Chinese Mosterd en met name voor kinderen zeer ongezonde e-nummers. Mocht er al iets van echte Wasabi bij zitten, dan gebruikt men de gemalen “haren” die aan de wortelstam zitten. Dit is het “afval” van de Wasabi plant en het bevat geen smaak.
Echte wasabi heeft een kilo prijs van 200 euro tot 250 dollar per kg.
De meeste 'wasabi' die verkocht wordt, is niet gemaakt van de plant Wasabia japonica. Het is een imitatie, die gemaakt is van groengekleurde radijs, of een mengsel van mierikswortel, radijs, mosterd, bladgroen en andere stoffen.
Deze unieke plant groeit van nature in bergbeekjes in Japan en is berucht om zijn intense, scherpe smaak. Het meest gebruikte deel van de plant is de stengel, die tot een groene pasta wordt geraspt. Wasabi wordt vooral geserveerd bij sushi en sashimi, maar vindt ook zijn weg in diverse andere Japanse gerechten.
De gember die je in een sushirestaurant krijgt, heet Gari. Gari is jonge gember, die in hele dunne plakjes wordt gesneden en in azijn met een beetje suiker en zout wordt gelegd. Hoe jonger de gember, hoe rozer deze van kleur is.
Waar is de mierikswortel goed voor? De vitamines en mineralen uit de mierikswortel hebben verschillende positieve eigenschappen voor je gezondheid. Vitamine C is bijvoorbeeld goed voor je immuunsysteem en helpt je lichaam als antioxidant beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
Mierikswortel is familie van de gewone wortel en wordt gebruikt als vervanger voor de veel pittigere Japanse wasabi. Voeg gemalen mierikswortel toe aan oestersaus om de zoute smaak van de oesters te verzachten.
De pittigheid komt van de wasabi, die een intense, scherpe smaak heeft. De mayonaise verzacht dit een beetje. Het is pittig, maar op een verfrissende manier.
De echte wasabi wordt gemaakt van de wortelstok van de Japanse plant Wasabia Japonica. In Japan wordt deze 'hon wasabi' genoemd en is het zeer prijzig. Een kilo van deze prijzige wortelstok kan al snel 350 euro kosten. Om van de wortels wasabi te maken hoef je de knalgroene wortelstam alleen maar te raspen.
Om wasabi te groeien is er niet alleen vruchtbare grond nodig, maar is het ook van groot belang dat er genoeg koud en zuiver water is met precies de goede hoeveelheid mineralen. Dit maakt het groeien van wasabi erg moeilijk en is er maar een beperkt aantal gebieden in Japan waar de wortel kan groeien.