Door op het knopje van de bel te drukken gaat er elektriciteit stromen en die elektriciteit zorgt ervoor dat die elektromagneet magnetisch wordt en het armpje aantrekt. Maar de meeste deurbellen, tingen niet 1x maar die tingen heel vaak, die rinkelen.
De bel kan op onverwachte momenten vanzelf gaan bellen, vaak als gevolg van spanningsschommelingen. Een kleine piekstroom is geen probleem, maar grotere kunnen je bel wel degelijk laten afgaan.
De beltrafo kan geplaatst worden op de DIN-rail in de groepenkast of in een aparte verdeelkast. Zodra de beltransformator is geplaatst moet deze verbonden worden met de deurbel en de beldrukker. Vanaf de beltrafo gaat er een zwakstroomkabel naar de drukknop van de bel.
Een beltrafo kost tussen de € 15,- en de € 35,- afhankelijk van het merk en of het een 8v, 12v of 24v output moet hebben.
De deurdrukker van een bedrade deurbel werkt op stroom, dus is er een stroompunt bij de deurpost nodig. Heb je geen aansluiting? Dan moet je zelf een kabel inclusief transformator installeren.
Een normale elektrische deurbel verbruikt gemiddeld ongeveer 26 kWh stroom. Dit komt omdat een adapter 220V energie omzet in lage spanning om de deurbel van stroom te voorzien.
Dit heet de beldrukker. Deze staat in verbinding met een stroomkabel. Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
een elektrische bel werkt met een spoel (wordt op volgende blz uitgelegd) die een magnetisch veld heeft waardoor de kleppen aangetrokken wordt en tegen de bel tikt. door dat de klepel verplaatst wordt opent hij op een manier de stroomkring waardoor de spoel uitvalt, en de klepel terug valt.
De batterij voor in de deurbel: 23A 12V batterij
De meeste draadloze deurbellen hebben namelijk een 23A 12 batterij. Naast draadloze deurbellen vind je hem ook in, afstandsbedieningen van audio- en beeldapparatuur, inbraakalarmen en autosleutels.
Gelukkig is er nu een draadloze deurbel ZONDER batterij. Die werkt op kinetische energie: het indrukken van de deurbel levert de energie om de bel (de zender) voor altijd te laten werken. Je hoeft er nooit meer nieuwe batterijen in te doen.
De meeste oudere gongen werken op 8 volt in Nederland, maar een Nest, Ring of Unifi deurbel heeft meer vermogen nodig. Bijna alle getest deurbellen vragen minimaal 12volt en kunnen tot circa 24volt aan zonder problemen.
Bedraad (op netstroom)
Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.
De negatieve draad is vrijwel altijd zwart. Sommige positieve draden zijn rood, soms wit of een andere kleur. Soms is er alleen een markering te zien, in dat geval: + Positief is dan de draad met de markering (stippels of een doorlopende streep).
Haal de bestaande deurbel van de muur en maak de bedrading los. Let op: als je de Ring Doorbell aansluit op een bestaande deurbel, is een transformator vereist met een spanning van 8-24 VAC, max. 40 VA, 50/60 Hz. Let op: Gelijkspanningstransformators en de meeste intercoms worden niet ondersteund.
Een bedrade deurbelset bestaat uit een beldrukker, deurbelontvanger (ook wel gong genoemd) en deurbel snoer. Kies jij voor een draadloos model? Dan is de deurbel draad uiteraard niet nodig.
Tip: hang de deurbel op een hoogte van 120 à 130 cm van de grond.
Met een schroevendraaier draai je de schroefjes van je oude deurbel los en vervolgens verwijder je de oude deurbel.
Een mechanische deurbel is een deurbel die nog werkt met een echte bel. Het is dus een wat ouderwetsere bel, maar tegenwoordig enorm in. Op het moment dat er op de bel wordt gedrukt, wordt er een staafje geactiveerd die een aantal maal tegen de bel aan tikt. Je hebt hierdoor dus echt het geluid van een bel.
Als het staafje naar links beweegt, botst het tegen een metalen plaatje en maakt geluid ("ding") en als het terugveert naar rechts botst het tegen eenzelfde metalen plaatje aan de andere kant ("dong").
Voeding : Batterij / Bedraad
In uw meterkast ziet u welk Voltage er nu wordt aangeboden. Standaard is dit 8 Volt met 1 Amp. De meeste deurbellen werken hier probleemloos mee. Voor optimaal gebruiks resultaat adviseren we om de 8 Volt te vervangen door 12 Volt.
De DIN-rail-transformator (2de generatie) is speciaal ontworpen voor Ring-apparaten. Hiermee kun je je bedrade videodeurbellen van Ring rechtstreeks op het stroomnetwerk aansluiten, waarbij je gebruikmaakt van bestaande deurbelbedrading. Hiermee heb je altijd stroom en blijf je beschermd.