Je locatie is afkomstig van verschillende bronnen, die samen worden gebruikt om te schatten waar je bent. Je kunt je locatie-instellingen tijdens het gebruik van Google-services updaten om de gewenste zoekresultaten te krijgen en je privacy te beheren op de manier die bij jou past.
Google kan af en toe locatiegegevens verzamelen en anoniem gebruiken om de locatienauwkeurigheid en locatiegebaseerde services te verbeteren. Als je Google-locatienauwkeurigheid uitzet, gebruikt je telefoon gps en sensoren, zoals de versnellingsmeter, om de locatie te bepalen.
De Google Maps-tijdlijn geeft een overzicht van plaatsen die je mogelijk hebt bezocht en routes die je misschien hebt afgelegd. Dit gebeurt op basis van je locatiegeschiedenis. Je kunt je tijdlijn op elk gewenst moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.
Schakel je gps uit
Bovenin je Android-smartphone kun je je locatie uitzetten. Je kunt ook per app de machtigingen beperken. Ga naar Instellingen > Locatie > App-machtigingen. Schakel daar de toegang tot locatie uit voor de apps die dat waarschijnlijk niet nodig hebben.
Delen met iemand die een Google-account heeft
op je Android-telefoon of -tablet en log in. Kies hoelang je je locatie wilt delen. Tik op het profiel van de persoon met wie je je locatie wilt delen. Geef Google Maps toegang tot je contacten als je hierom wordt gevraagd.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Tik op Meer. Instellingen en privacy. Tik op Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld of Locatiegeschiedenis is ingeschakeld. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit.
Gelukkig hebben ook Android-toestellen een 'Vind mijn apparaat'-functie om ze te traceren. Check nu meteen of je een Google-account hebt en of je zowel je locatie als Vind mijn apparaat hebt ingeschakeld. Tik op de app Instellingen, tik op Beveiliging en locatie en tik op Vind mijn apparaat en Locatie.
Log in op je account om de gegevens die je gebruikt voor Google-services te bewerken, zoals je naam en je foto. Je kunt ook kiezen welke persoonlijke info wordt getoond wanneer je contact hebt met anderen via Google-services.
U kunt apps toestemming geven om de locatie van uw telefoon te gebruiken om acties uit te voeren of informatie te bieden. Apps kunnen bijvoorbeeld de locatie van uw telefoon gebruiken voor relevante verkeersinformatie of om restaurants in de buurt te vinden.
Je vindt ze in Google Play onder namen als Fake GPS of Location Mockup. Ze werken allemaal ongeveer hetzelfde. Je kunt veelal je positie op een wereldkaart aanwijzen, vaak ook zoeken naar een plek, en soms zelfs via een joystick in een transparant venstertje bovenop andere apps je locatie wijzigen.
Als de Android-functie Locatieservice voor noodgevallen werkt in je land of regio en op je mobiele netwerk (en je deze functie niet hebt uitgezet), wordt de locatie van je telefoon automatisch via deze functie doorgegeven aan hulpverleners.
Op Android-telefoons bent u over het algemeen al ingelogd tijdens het gebruiken van Google Maps. Uw locatie delen werkt als volgt: Tik op de app Maps. Tik indien nodig eerst op de verzamelmap Google.
Nadat je bent ingelogd in Google, kun je de locatiegeschiedenis via de tijdlijn van Google Maps bekijken. Per maand en datum kun je aanklikken waar je bent geweest.
Google Maps schat je locatie op basis van bronnen als: Gps: Maps gebruikt satellieten om je locatie vast te stellen tot op ongeveer 20 meter nauwkeurig. Als je in een gebouw of ondergronds bent, is gps soms onnauwkeurig. Wifi: Aan de hand van de locatie van nabijgelegen wifinetwerken kan Maps bepalen waar je bent.
Street View werd gelanceerd in 2007. Dankzij de dienst is het mogelijk om vanaf je computer overal ter wereld een kijkje te nemen. Inmiddels zijn deze beelden beschikbaar in 220 landen en is bijna de hele wereld in kaart gebracht.
Wie zoekt wie op het internet
Mijn Online IDentiteit houdt momenteel een Nederlands onderzoek over personen zoeken op het internet op basis van persoonsnamen. Resultaten uit het onderzoek worden op de website www.mijnonlineidentiteit.nl gepubliceerd.
Het beste antwoord
In deze tool van adwords van google kun je zoekwoorden intikken. En vervolgens wordt er aangegeven hoeveel keer er op die term gezocht is in google. Hier kun je dus zijn hoevaak iemand gegoogled is, maar niet door wie.
Klik in het menu links op 'Privacy'. Klik bij 'Wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven?' op 'Bewerken'. Haal het vinkje weg bij 'Zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen'.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
De Nokia 8210 stamt uit 1999, heeft geen WiFi, Bluetooth of near field-verbinding, waardoor niemand je kan volgen. Wel zit er infrarood op, waardoor je vliegensvlug al je contacten over kan zetten naar een ander toestel.
Als je een Android toestel hebt, kun je Life360 gebruiken. Deze werkt precies hetzelfde, als zoek mijn iPhone. Ook via Google kun je gemakkelijk iemand zijn/haar locatievoorzieningen opvragen, mits diegene een Google-account heeft. Om de locatie te achterhalen, moet je toegang tot het account van diegene hebben.
Uw locatie delen met een gezinslid
Open de Zoek mijn-app op uw iPhone, iPad of Mac. Tik of klik op het tabblad 'Personen'. Tik of klik op de naam van een gezinslid en tik er opnieuw op om het menu te zien. Tik of klik op 'Deel mijn locatie'.