Waarom breekt mijn fondant?

In elk geval moet je fondant niet te droog zijn, want dan gaat de fondant snel scheuren. Wanneer je fondant té zacht is, zal je ieder oneffenheidje in je taart, crème of aanraking van je vingers gaan terug zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakwinkel.nl

Hoe lang moet je fondant kneden?

Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koekjebakker.nl

Hoe fondant aan elkaar plakken?

Water. Als je een beetje water op fondant of marsepein smeert, smelt het oppervlak. Het is immers suiker. Je kunt er nu iets anders opplakken, het water droogt uiteindelijk weer op en je decoratie zit vast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Wat doe je onder fondant?

1:1 botercrème

Deze twee ingrediënten klop je in een paar minuten romig, waarna je er met gemak een taart mee kunt afsmeren. Ook het spuiten van dijkjes kun je met deze crème doen, dit dijkje voorkomt dat vochtige vullingen (slagroom, bavarois, etc.) in aanraking komen met het fondant of marsepein.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe zorg je ervoor dat fondant niet plakt?

In plaats van poedersuiker kunt u voor het uitrollen van fondant (en marsepein) ook Crisco gebruiken. Dit is een plantaardig vet dat voorkomt dat de marsepein of fondant blijft plakken aan uw werkvlak of deegroller. Het heeft als pluspunt dat u fondant en marsepein er mooi van gaan glanzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

How To Avoid Cracks and Elephant Skin On Your Fondant

34 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de beste fondant?

Je hoort vaak dat het te zoet is of plakkerig voelt. Dat heeft te maken met de kwaliteit fondant die gebruikt wordt en met de techniek van uitrollen en bekleden. Bij Gebakkerij gebruiken we Satin Ice fondant, de lekkerste fondant die we konden vinden (en we hebben bijna alle merken in Nederland uitgeprobeerd…).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gebakkerij.nl

Hoe lang van te voren kun je fondant figuren maken?

Alle decoraties die moeten/mogen uitharden kun je al een paar weken van tevoren maken. Bewaar deze decoraties in luchtdicht afgesloten bakjes. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe dik moet je fondant uitrollen?

Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen. Bestuif je werkblad of aanrecht met poedersuiker. Leg de geknede fondant hier op en rol het uit met een deegroller tot ongeveer 3 mm dikte. Let op dat tot je twee keer de hoogte van je taart én de bovenkant kunt bekleden met je lap fondant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetrecepten.nl

Kan fondant in de koelkast?

Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen. Weer trek in taart? Laat hem, zonder de plastic zak, ontdooien in de koelkast en laat hem daarna pas op kamertemperatuur komen [vlak voor aansnijden].

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cakeandmore.nl

Hoe lang kun je fondant figuren bewaren?

Ja hoor, kan heel goed! Ik begin vaak al een week ofzo voor n taart met boetseren. Ik bewaar boetseersels zonder afdekken (in n keukenkastje), dan worden ze, zoals waternimpf al zegt, wat harder en steviger. Als je ze zacht wilt houden kan je ze invriezen of in de ijskast doen of afdekken met plastic folie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoeveel Tylose in fondant?

2 theelepels tylose poeder op 500 gram fondant. Poeder erdoor kneden en laat minimaal 2 uur luchtdicht verpakt rusten, Voor het maken van eetbare lijm: Voeg een mespunt tylose toe aan 100 ml afgekoeld gekookt water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakgoed.nl

Hoe kun je fondant weer zacht maken?

Is je rolfondant wat hard geworden? Doe het een paar seconden (+/- 10 sec.) in de magnetron en de rolfondant is weer heerlijk soepel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keekshop.nl

Wat is makkelijker marsepein of fondant?

Re: wat werkt makkelijker fondant of marsepein

Voor puzzelplaatjes of sliertjes is marsepein veel fijner, fondant droogt sneller uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe meng je rolfondant?

Hoe maak je fondant
  1. Doe de marshmallows met 1 eetlepel water in een glazen kom en verwarm de kom ongeveer 45 seconden in de magnetron. ...
  2. Roer hier beetje bij beetje poedersuiker door met een vork of lepel. ...
  3. Dit is het moment dat je de fondant moet gaan kneden. ...
  4. Voeg als het wel plakt nog steeds wat poedersuiker toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carolabaktzoethoudertjes.nl

Is rolfondant hetzelfde als suikerpasta?

Fondant wordt ook wel rolfondant genoemd en is ideaal voor het decoreren van taarten. Fondant bestaat voornamelijk uit suiker en is dus een suikerpasta. Deze fondant is geschikt voor uitrollen en boetseren. Met rol fondant kun je eenvoudig taarten bekleden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.be

Kan fondant bederven?

Re: Fondant dat overdatum is

iets met een tht datum kan niet bederven wat wel kan is dat de smaak garantie en structuur niet meer te garanderen is. het is eetbaar maar vaak niet echt smakelijk meer..

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Kan fondant in de vriezer?

Re: fondant en marsepein invriezen? Hoi! Invriezen is wel mogelijk, want dit doe ik ook wel eens met taarten die al klaar zijn. (Wel heel voorzichtig ontdooien, anders wordt het te nat door de luchtvochtigheid die gaat condenseren op de taart.)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Waar moet je fondant bewaren?

Koel. Net als met de meeste dingen, koel bewaren is belangrijk. Door warmte wordt fondant zachter. Als dit vaak gebeurt verliest de fondant zijn kwaliteit en kun je er niet goed meer mee werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe krijg je poedersuiker van fondant af?

Re: hoe poedersuiker van fondant krijgen? Of even in de koelkast, dan erbuiten de condens het werk laten doen (niet aanzitten tot alles weer is opgedroogd).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe fondant op koekjes plakken?

Smeer de koekjes in met wat piping gel. Rol de fondant uit op suikerbakkerspoeder en steek figuren uit met dezelfde uitsteker als je voor de koekjes hebt gebruikt. Leg het uitgestoken plakje fondant op het koekje en druk voorzichtig aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Hoe maak je fondant glazuur?

Het fondant moet ongeveer 38 graden zijn. Let op: het pannetje mag niet te warm zijn. Als het mengsel te dik wordt, voeg dan wat water of eiwit toe om het geheel dunner te maken. Stap 2: Om kleur aan het fondant te geven kan je bijvoorbeeld framboospoeder, kaneelpoeder, cacaopoeder of paprikapoeder gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zapp.nl

Hoe bewaar je een taart met fondant?

Gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast. Ik zet de taart meestal in een papieren taartdoos. Een al aangesneden taart bedek ik met huishoudfolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoeveel botercrème nodig voor afsmeren?

Stevige botercrème. (

Kijk hoeveel je biscuit weegt en neem 80% van dat gewicht in botercrème. Dus voor elke 100 gram biscuit, neem je 80 gram botercrème. Verkruimel het biscuit en meng het met de botercrème met je mixer tot een mooi deeg. Zet dit een half uurtje in de koelkast, zodat het weer wat steviger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sweetycakeshop.nl

Waar is fondant van gemaakt?

Fondant bestaat zo'n beetje alleen maar uit suiker en is daarmee echt een suikerpasta. Marsepein bestaat uit suiker en amandelen. Marsepein is wat grover van structuur, terwijl fondant juist veel fijner is. Dat betekent dus ook dat je met fondant de details in je decoraties net even wat fijner kunt maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Populaire vragen