Vermijd wachtrijen op de luchthaven en check gemakkelijk online in vanaf 24 uur (gerekend vanaf de vertrektijd van je vlucht) voor vertrek. De stoel die je krijgt toegewezen, kun je tegen betaling nog wijzigen. Dat kan nog tot 5 uur voor vertrek én als er stoelen beschikbaar zijn.
Passagiers zonder stoelreservering kunnen vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken en krijgen automatisch een stoel toegewezen.
Veelgestelde vragen
- Mogelijk vanaf € 8,- per stoel per enkele reis, afhankelijk van het type stoel en de duur van de vlucht.
Eenvoudig online inchecken
Je ontvangt direct je boardingpass. Zo vermijd je wachtrijen op de luchthaven en hoef je alleen nog je bagage af te geven bij de bagage drop off.
Vanaf 30 dagen tot 48 uur (gerekend vanaf de vertrektijd van je vlucht) voor vertrek kun je tegen betaling een stoel reserveren en meteen online inchecken. Voor vluchten naar Amerika, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Mexico kun je tot 74 uur voor vertrek je stoel uitkiezen.
Reiscomfort bij TUI
Je regelt ze van 30 dagen voor vertrek. Dat kan online of via het reisbureau. Boek bijvoorbeeld de Schiphol Lounge of reserveer een stoel en check online in.
Als je geen stoel reserveert, kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Check je op de luchthaven in, dan wijzen we je een stoel toe. Dat betekent dat je soms niet meer naast je reisgezelschap kunt zitten.
Het reserveren van stoelen is een optionele service. Het gros van de luchtvaartmaatschappijen biedt dit enkel tegen betaling aan. Hoe hoog de kosten hiervoor zijn, verschilt per luchtvaartmaatschappij.
Online inchecken is gratis, alleen voor de routes Kiev – Riga en Riga – Kiev moet betaald worden. Vanaf 1 oktober 2017 moeten passagiers op alle UIA-vluchten, met uitzondering van intercontinentale vluchten en vluchten vanuit Klaipėda, een extra vergoeding betalen voor inchecken op de luchthaven!
Passagiers in Deluxe krijgen een uitgebreide maaltijdservice. De gerechten worden geserveerd met vernieuwde trays op porseleinen borden met metalen bestek, terwijl de drankjes in een echt glas worden geschonken. Daarnaast liggen er standaard een deken, kussen, hoofdtelefoon en verzorgingskit klaar voor elke passagier.
Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12. Check tarieven voor TUI Comfort, Amsterdam-Curaçao. Deluxe: altijd goed (uiteraard)!
Wat is de beste plaats in het vliegtuig? Alles hangt af van wat u zoekt… Om zo weinig mogelijk last te hebben van turbulenties, moet men dicht bij de vleugels zitten, want op die plek is het vliegtuig het meest stabiel. Om bij de eersten te zijn bij het verlaten van het vliegtuig, zit u best links vooraan.
Na het inchecken is de boardingpass automatisch zichtbaar in de app. Als je vertrekt vanaf Amsterdam, is het niet mogelijk om de mobiele boardingpass te downloaden. Wij verzoeken je deze te printen nadat je online bent ingecheckt. De instapkaarten zijn per passagier, per vlucht.
De beste plaats in economyclass: zo ver mogelijk vooraan, maar idealiter niét bij de (lawaaierige) keuken/toiletten. Hou er ook rekening mee dat je vooraan in economy aan of bovenop de vleugel kunt zitten. Dat wil zeggen dat het zicht naar buiten belemmerd wordt, gesteld dat je aan het raam zit.
Veelgestelde vragen
3 uur voor vertrek. Zorg er altijd voor dat je op tijd aanwezig bent op de luchthaven en houd rekening met eventuele drukte bij de incheckbalie. Het missen van een vlucht geeft geen recht op restitutie. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies kan worden ingecheckt.
Alle vijf de Dreamliners van TUI fly Benelux worden omgebouwd naar 25 Deluxe stoelen, 126 Comfort stoelen en 154 Economy stoelen.
De stoel die je bij boeking reserveert heeft een standaard beenruimte. Stoelen aan de nooduitgang hebben extra beenruimte. De stoelen met nooduitgang restrictie hebben de standaard beenruimte.
Hoeveel beenruimte krijg je in het vliegtuig? De beenruimte in de economyclass varieert tussen de 74 cm en 90 cm. Budgetmaatschappij easyJet biedt de minste beenruimte aan haar passagiers, slechts 74 cm. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen varieert de beenruimte van een standaard stoel tussen de 76 en 80 cm.
Vliegtuigen hebben een speciale ventilatie met filters. Die zorgt ervoor dat de lucht in de cabine voortdurend ververst en gefilterd wordt. Passagiers blijven zoveel mogelijk op hun stoel zitten. Er is zo weinig mogelijk contact tussen het vliegtuigpersoneel en passagiers en tussen passagiers onderling.
Als je online incheckt is de kans kleiner dat je geweigerd wordt omdat je dan al een stoel aangewezen krijgt. Passagiers die op de luchthaven inchecken lopen meer kans geweigerd te worden op de vlucht omdat de meeste stoelen dan al vergeven zijn.
De meeste airlines bieden beenruimte aan in twee varianten: op de eerste rij(en), of bij de nooduitgang. De eerste rij heeft doorgaans de meeste beenruimte, soms tot wel 120 centimeter. Bij de nooduitgangen is de extra ruimte vaak iets beperkter, maar nog steeds ruim – meestal tot zo'n 86 centimeter.
Dat deze rij ongeluk zou brengen is natuurlijk allemaal maar bijgeloof, maar toch missen veel vliegtuigen deze rij. Het is gewoon makkelijker om deze rij weg te laten, omdat veel mensen de rij het liefste overslaan bij het boeken. Overigens doet niet elke vliegtuigmaatschappij hieraan mee.
Wanneer online inchecken
Het kan je al gauw €70 kosten als je de boardingpass vergeet en deze op de luchthaven moet laten printen. Bij andere luchtvaartmaatschappijen is het niet eens mogelijk om online in te checken. Het is belangrijk dat je zelf goed uitzoekt of je online kunt inchecken en vanaf wanneer dat kan.
Vanaf 30 dagen voor vertrek dan kun je wel onze TUI fly services reserveren zoals een stoel, een sandwich of een speciale maaltijd. Belangrijk: - De instapkaart heb je nodig bij het inchecken van de bagage, de paspoortcontrole, de luchthaven security en bij het aan boord gaan van het vliegtuig.