Drink je Crodino met lekkere hapjes, zoals tapas of cicchetti, kaas of charcuterie. Of geniet ervan bij een eenvoudige maaltijd. Geniet ervan op jouw manier.
Typische porties zijn ongeveer een half shotje rum en een half shotje vermout (¾ oz of 25 ml) en een hele fles (100 ml) Crodino.
Crodino en Aperol lijken qua smaak op elkaar, maar qua uiterlijk niet (Aperol is dieporanje).
Gezondheidsoverwegingen: Crodino is non-alcoholisch en cafeïnevrij , wat het een geschikte keuze maakt voor degenen die willen genieten van een drankje zonder de effecten van alcohol of cafeïne. Het is echter essentieel om op het suikergehalte te letten, vooral voor degenen die op hun suikerinname letten.
Suikers in grote hoeveelheid (15%)
,,Zeker omdat je geen accijns hoeft te betalen zoals bij alcohol. Maar de ontwikkeling is nog vrij nieuw en bedoeld voor een kleinschalig publiek. Dat maakt de productie waarschijnlijk zo duur.''
Veiligheidswaarschuwing: E110 ( kan een negatief effect hebben op de activiteit of oplettendheid van kinderen ).
Het is de alcoholvrije Italiaanse aperitivo met een gelaagde smaak die je zal verrassen, het is een slokje Italiaanse levensstijl sinds de jaren '60, een glimp van een mediterrane late namiddag. Crodino is gemaakt met de infusie van specerijen, houtsoorten, wortels en kruiden van topkwaliteit, wat resulteert in een complexe, interessante smaak.
Aperol wordt net als Campari gemaakt, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger bevat Aperol als hoofdingrediënten plantaardige gentiaanwortel en cinchona. Het smaakt naar sinaasappelschil met een beetje vanille, waardoor het een lichte zoetheid heeft.
Heerlijk op zichzelf
Om te genieten van de intense citrus- en fruitnoten en de aanhoudende, kruidige nasmaak, moet Crodino worden geserveerd in een wijnglas met veel ijs. Vergeet niet om een sinaasappelschijfje als garnering toe te voegen, om het perfecte aperitiefmoment te creëren.
Geboren in Italië.
Crodino zag het levenslicht in 1965. Het drankje kwam tot leven op een historisch moment, toen verschillende Italiaanse liquoristen en entrepreneurs op zoek waren naar non-alcoholische of alcoholarme drankenomdat de vraag naar deze drankjes groeide.
Het iconische Italiaanse ritueel
Crodino is een rijke infusie van hoogwaardige specerijen, houtsoorten, wortels en kruiden. Het zit vol complexe smaken, met een aanhoudende, sprankelende bitterzoetheid .
Meng gelijke delen Crodino, bruisend water en een scheutje sinaasappelsap in een glas gevuld met ijs.
Het bitter zoete drankje bestaat al jaren. Al in 1965 heeft Crodino het levenslicht gezien. En is dit drank het Italiaanse symbool geworden voor een alcoholvrij aperitief. Sinds 1965 is het recept volledig onveranderd gebleven.
Tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakkking heel is.
Crodino Biondo is sprankelend en verrassend bitterzoet op basis van fijne kruiden, natuurlijke vruchtenextracten en zuiver mineraalwater. De verpakking bevat 8 flesjes van 10 cl. Drink gekoeld en met ijs in een tumbler of groot wijnglas.
Crodino Non-Alcoholic Spritz. Een non-alcoholische aperitivo met een unieke, bitterzoete smaak . Sprankelend en goudkleurig, het is de perfecte drank om te nippen terwijl de zon ondergaat.
Crodino is onmiskenbaar bitterzoet, met krachtige aromatische noten die voor een verrassend rijke smaak zorgen. Elke slokje trakteert je op de verwarmende energie van Crodino, gevangen in sprankelende bubbels die openen met een vleugje citrus en kenmerkende toetsen van sinaasappel.
Crodino is niet Halal .
Als Italiaans aperitief serveren de meeste bars vermout puur in een maatbeker van 50 ml met ijs, een schijfje citroen (droog/bianco) of sinaasappel (rosso) en een olijf, eventueel met een scheutje bruiswater .
Waarom géén alcoholvrij bier voor kinderen
Omdat flesjes alcoholvrij bier en gewoon bier erg op elkaar lijken, bestaat de kans dat er per ongeluk een keer gewisseld wordt. In sommige alcoholvrije bieren zit toch een klein percentage alcohol, wat niet goed is voor de ontwikkeling van de hersenen.
Heerlijk op zichzelf
Om van de intense citrus- en fruittoetsen en de langdurige kruidige afdronk te genieten, serveer je Crodino het best in een wijnglas met veel ijs. Vergeet niet om een schijfje sinaasappel toe te voegen voor een perfectief aperitief.
Het bitterzoete Crodino wordt gemaakt van bronwater, kruidenextracten en zuidvruchten. Je kan het uitstekend 'puur' drinken in een glas met veel ijs, maar met hier en daar een kleine aanpassing wordt het nog beter.
Ze zijn af te raden voor kinderen omdat ze hyperactiviteit en concentratiestoornissen kunnen veroorzaken. Ravini, Crodino en Ben's bevatten elk 2 van de 6 ASO-kleurstoffen. Van één zo'n flesje zal je kind misschien geen problemen ondervinden.