Koninklijke Peijnenburg B.V. is een producent van ontbijtkoek onder de merknamen Peijnenburg en Wieger Ketellapper. Het bedrijf heeft vestigingen in Geldrop en Sintjohannesga. In 1983 kreeg de onderneming het predicaat Koninklijk.
Johan Peijnenburg – één van de zonen van Harry – gaat op Nieuwendijk 39 in Geldrop van start met de industriële productie van ontbijtkoek. Johan ontwikkelt zich tot een zeer creatieve ondernemer die altijd op zoek is naar nieuwe producten.
Maar gezonder kan altijd. De Reguliere ontbijtkoek bevat 102 kcal per portie. De Zero variant bevat 72 kcal per portie. Daarmee valt de Zero onder de noemer 'gezond tussendoortje' volgens de Richtlijnen Goede Voeding(2).
Immers, hun ontbijtkoeken bevatten normaal altijd het gluten houdende graan rogge. Bij de glutenvrije variant is de rogge vervangen door de granen mais en lupine, die wel glutenvrij zijn.
Peijnenburg ontbijtkoek Glutenvrij ongesneden zorgt voor een klein geluksmoment in de ochtend. Peijnenburg Glutenvrij is ontbijtkoek met 100% smaak gemaakt van mais en lupinemeel.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
Als we kijken naar degene die de meeste vezels en minste suikers hebben zijn er drie varianten die goed scoren, namelijk: Peijnenburg Ontbijtkoek zero volkoren. Peijnenburg Ontbijtkoek zero. Peijnenburg Ontbijtkoek lower cal.
Zowel ontbijtkoek als eierkoek zijn niet erg gezond. Beide producten zitten eigenlijk bomvol suiker en bevatten weinig vezels en andere nuttige voedingsstoffen. Een gezonder alternatief is een eigengemaakte kruidcake of bananenbrood.
De winnaar: Gelijkspel, want de snacks gaan bijna gelijk op. In een eierkoek zitten iets meer calorieën en koolhydraten en, heel logisch, eiwitten. Een plakje ontbijtkoek bevat iets minder vet en iets meer vezels.
Koninklijke Peijnenburg is een unieke en succesvolle levensmiddelenfabriek, producerend onder de merknamen Peijnenburg, Snelle Jelle, Wieger Ketellapper en Echte Enkhuizer. Daarnaast zijn ook de merken Lotus, NAKD, Bear, Trek en Urban Fruit onderdeel van de onderneming.
(Novum) - Een partij ontbijtkoekvarianten van Peijnenburg is uit de handel genomen wegens mogelijke verontreiniging met kleine metaaldeeltjes. Koninklijke Peijnenburg adviseert consumenten ontbijtkoekvarianten met als houdbaarheidsdatum 22 augustus en 29 augustus niet te eten en weg te gooien.
DJ Snelle Jelle, artiestennaam van Jelle de Boer (Amsterdam, 18 november 1980), is een Nederlands hiphop-diskjockey en muziekproducent. Aanvankelijk bracht hij in het begin van de eeuw verschillende 12-inchsingles uit op vinyl die hun aftrek vonden in het ondergrondse nederhopcircuit.
Toch zijn ze niet zo'n super goede broodvervanger. Een rijstwafel bevat namelijk weinig voedingsstoffen en helemaal weinig vezels. Door het eten van een rijstwafel raak je dus minder snel verzadigd. Aangezien een wafeltje maar 30 kilocalorieën bevat, kun je ze wel gerust als tussendoortje eten.
Wil je een gezond ontbijt om af te vallen, dan let je op de calorieën die het ontbijt bevat. Je zult dan kunnen terugvallen op ontbijtjes op basis van yoghurt, kwark of fruit. Bijvoorbeeld een powersmoothie met alleen de ingrediënten banaan, sinaasappel, aardbeien en magere yoghurt.
Eierenkoeken bestaan vooral uit koolhydraten en een groot deel daarvan is suiker. De meeste eierkoeken worden bovendien van witte bloem gemaakt. Een eierkoek bevat dus eigenlijk helemaal niets gezonds.
Maar liefst 38.8 gram suiker per 100 gram ontbijtkoek!
Dit is veel te veel naar onze mening. Gezond Afvallen adviseert om te focussen op voedingsproducten met een suikerpercentage onder de 6%. Veel mensen weten ondertussen wel dat suikers grotere dikmakers zijn dan vetten.
Peperkoek is een bron van vezels
Ze dragen bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Per dag wordt geadviseerd zo'n 30 tot 40 gram voedingsvezels te eten.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij! Hoera! Genoeg lekker fruit om te nuttigen zoals banaan, appel, mango, perziken en mandarijntjes.
Bananen bevatten in vergelijking met andere fruitsoorten meer calorieën en weinig vitamine C. Daarentegen bevatten bananen wel heel veel andere gezonde voedingstoffen, zoals vezels, vitamine B6 en kalium. Dat bananen meer calorieën bevatten, maakt het niet meteen een ongezonde keuze.