De zonnepanelen van Viessmann zijn van Duitse makelij. Dat heeft als voordeel dat je er een aantal keurmerken bij krijgt.
Een aantal Duitse zonnepanelen merken zijn Q Cells en SolarWorld. Deze fabrikanten hebben gemeen dat ze qua kwaliteit een stukje verder gaan dan veel Aziatische fabrikanten. U kiest met deze Duitse zonnepanelen voor de beste kwaliteit. Ondanks deze hoge kwaliteit hoeft de prijs niet veel hoger te liggen.
LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.
Het bedrijf Ja Solar heeft een zeer solide positie op de markt, en valt dan ook onder het boven segment. Het zijn panelen met een goed vermogen waar je een mooie aanschaf mee doet.
Duitse of Chinese zonnepanelen
In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. Duitse zonnepanelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie.
Wat zijn A-merken? Zonnepanelen fabrikanten met een goede reputatie en producten van hoge kwaliteit noemen we ook wel A-merken. We kijken dan niet (alleen) naar certificeringen en keurmerken, maar vooral naar de algehele waardering van het bedrijf.
Niet het soort, maar het merk is dus wat uiteindelijk de doorslag geeft voor de beste keuze. Mede hierdoor hebben wij gekozen voor de Power Optimizers van SolarEdge. Deze leverancier is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de beste optimizers met het hoogste rendement in haar soort.
Rendement van LG zonnepanelen
De LG zonnepanelen behoren tot de top inzake rendement, vooral voor de nieuwe zonnepanelen welke onlangs op de markt zijn gebracht. Het best presterende zonnepaneel, de LG NeON 2 heeft een efficiëntie van 19,5%, waardoor het zicht positioneert onder de beste residentiële zonnepanelen.
Tier 1 merken
Bisol, Trina Solar, SunPower, IBC, Luxor, Kyocera, First Solar, LG, JA Solar, Solarwatt, ET Solar, REC, BenQ, Panasonic, Axitec, Bauer, Hanwa Q Cells, Canadian Solar, Yingli en Risen Energy.
De zonnepanelen worden zowel in poly- als monokristallijn uitvoering geproduceerd en met de kleuren blauw en zwart. AEG Solar Solutions PV geregistreerd en gevestigd in Nürnberg, Duitsland en is actief met vestigingen in 16 landen in Europa, de VS en Azië.
vernoemd naar de zonnepanelenserie van het bedrijf) zal in Singapore worden gevestigd en zonnepanelen produceren in Frankrijk, Maleisië, Mexico en de Filippijnen. SunPower zal zich concentreren op residentiële en commerciële zonnepaneel- en energieopslagsystemen in de Verenigde Staten.
AEG produceert betrouwbare zonnepanelen van hoge kwaliteit, met een goed rendement en een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen in het hoge segment vallen, maar relatief gezien blijven de zonnepanelen toch betaalbaar. Dit maakt de zonnepanelen van AEG interessant voor veel consumenten.
Dat wil zeggen dat de stroom die uit paneel 1 komt vervolgens door paneel 2 loopt, enzovoorts. Dus als er door 1 zonnepaneel, door een defect of (tijdelijke) schaduw, minder stroom loopt, leveren ook de andere zonnepanelen in de serie minder stroom.
Zonnepanelen maken zelf geen geluid; Als de installatie echter tweederangs is, is het mogelijk om wat windgeruis te horen. Dit geldt ook voor misvormde daken. Het zoemende geluid dat vaak wordt geassocieerd met zonnepanelen komt eigenlijk van de omvormer; de eenheid die zonne-energie omzet in bruikbare elektriciteit.
Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen SolarEdge en Enphase. Waar SolarEdge alleen ingezet wordt voor 8 panelen of meer, kan Enphase ook ingezet worden voor kleinere systemen. Het voordeel aan Enphase is dat het systeem gemakkelijk uitgebreid of verkleind kan worden.
HomeQgo is één van de aanbieders waar je inzicht kan krijgen in de mogelijkheden. Zij brengen voor jou in kaart of het mogelijk is én hoeveel zonnepanelen er neergelegd kunnen worden. Zij werken alleen samen met installateurs die goede kwaliteit leveren.
In de maand mei behalen zonnepanelen gemiddeld de hoogste opbrengst, gevolgd door juni en juli. In deze periode is het aantal dagelijkse zonuren het hoogst. De maand mei scoort vaak iets beter dan juni en juli, omdat de gemiddelde temperaturen dan minder hoog zijn.
De juiste keuze zijn de panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Kies daarom een zonnepaneel met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 Wattpiek (WP) of hoger. De prijs van deze panelen zijn iets duurder, maar dan ben je wel in staat om toch nog circa 2.200 kWh per jaar op te wekken.
De PERC-zonnepanelen
Er is recentelijk een nieuwe techniek ontwikkeld op het gebied van zonnepanelen en deze wordt Passivated Emitter Rear Cell (PERC) genoemd. Met deze techniek kan een zonnepaneel ook bij minder licht goed presteren. Het resultaat is dus een betere opbrengst, ook als het bewolkt is.
De SunPower MAXEON zijn de krachtigste panelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder paneel heeft een piekvermogen tot wel 430 Watt-piek! Met een efficiëntie van 22,7% is er geen paneel dat méér energie uit uw dak kan halen dan SunPower zonnepanelen.