Het Kaisertal kan zicht het komende jaar het mooiste plekje van Oostenrijk noemen. Het Kaisertal ligt midden in een beschermd natuurgebied en was het laatste bewoonde dal van oostenrijk dat geen verbinding had met het openbare wegennet. Het dal was alleen te voet toegankelijk.
Een greep uit de bekende, mooie bergen in Oostenrijk: Großglockner, Wildspitze, Weisskugel, Piz Buin, Grossvenediger en de Leinzen Dolomieten. Deze zijn voor de bergliefhebbers the place to be. Oostenrijk bestaat als land voor 80 procent uit bergen dus populair voor de wandel- en bergliefhebbers.
Er zijn veel mooie dalen met even mooie zijdalen, waar tal van wandelroutes over grote hoogtes en langs bergrivieren voeren. Mooie voorbeelden van wandelgebieden in Tirol zijn het Ötztal en het Zillertal, het Pitztal, het Alpbachtal, de Kitzbuheler Alpen en het Kaisergebergte.
De ruige bergtoppen, dichte naaldbossen, turquoise bergmeren, bloeiende alpenweides en pittoreske dorpen vormen een schitterend decor om te wandelen. De bekendste wandelgebieden in Zwitserland bevinden zich in de kantons Wallis en Graubunden, en in het Berner Oberland.
Zwitserland is een hondvriendelijk land en heeft zelfs speciale prullenbakken voor de drollen van jouw geliefde viervoeter. Aan de zijkant van de prullenbak kan je ook poepzakjes meepakken!
Veruit het duurste land is Oostenrijk, waar de prijzen voor eten gemiddeld 27 procent boven gemiddeld liggen. Frankrijk is gemiddeld 16 procent duurder, Italië 13 procent en Duitsland 2 procent. Ter vergelijking: in Nederland is eten gemiddeld 1 procent duurder dan in de rest van de Europese Unie.
Het zuiden van Opper-Oostenrijk (bij de grens met het Salzburgerland en Stiermarken) is het mooist en meest typisch voor Oostenrijk: idyllische meren en de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Deze regio wordt Salzkammergut genoemd, ook wordt wel eens gekscherend de beschrijving 'Oostenrijks Lake District' gebruikt.
Alpen vakantie Zwitserland
De natuur is ruiger dan in Oostenrijk: veel rotsen. Ben je van plan om een actieve vakantie in de bergen te boeken? Dan is Zwitserland zeker weten een aanrader. Het is een uniek land dat je zeker een keer gezien moet hebben.
De zonnigste deelstaat van Oostenrijk biedt optimaal wandelplezier en meer dan 200 zwemmeren met water van drinkwaterkwaliteit. Karinthië staat ook wel bekend als het zonnige Zuiden van Oostenrijk.
De hoogste bergen bevinden zich in het gebied de Hohe Tauern. De Lienzer dolomieten in Oost-Tirol vormen weer een heel ander decor en de Wilder Kaiser is een imposant rotsmassief dat in de buurt van Kufstein opdoemt. Maar ook gebergtes als het Montafon en de Ötztaler alpen zien er heel anders uit.
Van het Engelse "to hike" - wandelen. Het is een activiteit die erg lijkt op wandelen, maar behalve de kortere tijdsduur, ligt de aandacht niet op het landschap maar op het technisch-sportieve element van de wandeling zelf.
Vanwege de sneeuwzekerheid en de vele skipistes is dat niet zo gek, maar ook in de zomer is Zell am See een leuke vakantiebestemming. Het centrum is zomers net zo gezellig, je kunt in de omgeving heerlijk wandelen én het Zeller meer biedt volop watersportactiviteiten.
De natuur in Filzmoos schreeuwt om ontdekt te worden. Er is zijn dan ook genoeg activiteiten om te ondernemen. Wandelen, fietsen, mountainbiken, rotsklimmen, zwemmen, boogschieten of paardrijden. Het kan allemaal in Filzmoos.
Bespaar op souvenirs en winkelen
Ga in warenhuizen als Manor en Loeb of in supermarkten op zoek naar souvenirs. Dat is vaak goedkoper dan in souvenirwinkels. Het kan veel goedkoper dan Zwitserse zakmessen of horloges: denk aan chocoladerepen of andere Zwitserse lekkernijen.
Bern. Bern behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste steden van Zwitserland. Historie komt tot leven in deze oude stad, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 1200! Een van de trekpleisters van Bern is de Zytglogge – een oude klokkentoren met bewegende miniatuur mensen.
Daar hebben veel mensen last van: toeristen zijn meer kwijt voor hun vakantie in de bergen, de Zwitserse industrie ziet zijn afzet inzakken en de gewone Zwitser rijdt inmiddels graag een flink eind om in de buurlanden boodschappen te doen. De Zwitserse frank is een sterke munt en de Zwitsers zijn daar trots op.
Verder is Oostenrijk één van de weinige landen in Europa waar alle hondenrassen welkom zijn. Er bestaat wel een lijst met honden die een hoger risico vormen, maar als jij mag je hond gewoon meenemen. In het openbaar vervoer en in de skiliften is het verplicht dat je hond een snuitje of een muilkorf om krijgt.
Er is geen verplichting tot een vaste bench of kennel. Wij adviseren desalniettemin om honden en katten in autobenches, reiskennels of in een hondentuig voor de auto te plaatsen.
Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf.