De Olympische Zomerspelen van de XIXe Olympiade werden in 1968 gehouden in Mexico-Stad, Mexico.
De overblijfselen van Olympia. De originele Olympische Spelen werden gehouden in de oude Griekse stad Olympia.
In mythische tijde was het Herakles geweest die de eerste olympische winnaar had gekroond met een krans van olijftakken en hieruit kwam de olympische gewoonte voort.
In 1999 trouwde hij met Nathalie Baeten waarmee hij twee dochters heeft. Samen wonen ze op het domein van het door Coucke gerenoveerde achttiende-eeuwse kasteel Mijl Eke te Merelbeke.
De XXVe Olympische Winterspelen zullen in 2026 gehouden worden in de Italiaanse steden Milaan en Cortina d'Ampezzo. Op 24 juni 2019 koos het IOC in Lausanne de gaststad. De Spelen staan gepland voor de periode van 6 februari tot en met 22 februari.
De olympische vlag werd officieel ingevoerd door het Internationaal Olympisch Comité in 1914. De vlag was eigenlijk ontworpen voor het twintigjarig jubileum van de Olympische Beweging in Parijs in 1914, maar werd bij die gelegenheid aangenomen als algemene vlag van de beweging.
In 1937 werd de Nederlandse vlag door Koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Hierin zijn de drie kleuren van de vlag omschreven: helder vermiljoen (rood), helder wit en kobaltblauw. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag.
Er zijn twee karatedisciplines geselecteerd: kumite is de sparringdiscipline en zal georganiseerd worden voor drie gewichtsklassen elk voor mannen en vrouwen, en kata is de solodiscipline met aparte evenementen voor mannen en vrouwen.
ð¬ð³ is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Guinee.
De vlag van Nepal is de enige nationale vlag die niet rechthoekig of vierkant is: de vlag is opgebouwd uit twee driehoeken boven elkaar. Het is ook de enige nationale vlag die hoger dan breed is.
Voor Nederlandse toeschouwers is het door de strenge coronamaatregelen niet mogelijk om de Olympische Winterspelen in Beijing (4-20 februari 2022) bij te wonen. Vorig jaar was dat ook zo tijdens de Zomerspelen in Tokio. Koning Willem-Alexander zal daarom ook niet bij deze Winterspelen zijn.
De vlag van Sleeswijk-Holstein is een blauw-wit-rode horizontale driekleur en is sinds de 19e eeuw een van de symbolen van Sleeswijk-Holstein. Sinds 1949 heeft de vlag een officiële status. De Landesdienstflagge is dezelfde vlag, maar dan met het wapen van de deelstaat in het midden.
De vlag van Vietnam bestaat uit een rood veld met in het midden een grote, gele ster. De vlag werd op 30 november 1955 aangenomen als de vlag van Noord-Vietnam. Toen Noord- en Zuid-Vietnam zich op 2 juli 1976 herenigden, werd deze vlag de nationale vlag van de Republiek Vietnam.
De vlag van Sleeswijk-Holstein is een blauw-wit-rode horizontale driekleur en is sinds de 19e eeuw een van de symbolen van Sleeswijk-Holstein. Sinds 1949 heeft de vlag een officiële status. De Landesdienstflagge is dezelfde vlag, maar dan met het wapen van de deelstaat in het midden.
In 1997 heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de danssport officieel erkend als sport, waardoor de WDSF een door het IOC erkende sportfederatie werd. Ondanks druk van het WDSF is de danssport tot nu toe geen olympische medaillesport. Wel is de danssport een sport op de Wereldspelen.
Dans (van het Franse danse) is een sport, kunstvorm en een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm.
Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.
Henk Angenent (1891-1987) was een Nederlandse operazanger in het stemvak bariton. Hij debuteerde in 1910 bij het gezelschap van operazangers Chris de Vos en Desiré Pauwels en vervolgens zong hij op verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland.
Nagano 1998
riep Studio Sport-commentator Frank Snoeks, wat Timmer de bijnaam 'Timmertje' opleverde.
De twaalfde Elfstedentocht werd op 18 januari 1963 verreden en is de geschiedenis ingegaan als de zwaarste Elfstedentocht ooit.
De laatste tocht werd 25 jaar geleden verreden. Het was een zware tocht op 4 januari 1997 door sterke wind in combinatie met lichte tot matige vorst.
Opnamen. Opnamen voor de film werden gemaakt in Kemi (Finland), Litouwen, Letland, Biddinghuizen en in de Friese steden Hindeloopen, Sloten, Harlingen, Dokkum en Sneek. Op 28 maart 2009 werd de stad Sneek gedeeltelijk afgesloten voor opnames waarbij circa 800 figuranten bijeen waren.
De Elfstedentocht (Fries: Alvestêdetocht) is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs die wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel "De Tocht der Tochten" genoemd.