Verkoelende en beschermende zalven zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek onder de namen Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA.
Koelzalf FNA en Waterhoudende zalf FNA zijn geschikt voor de droge huid en hebben bij aanbrengen een tijdelijk verkoelend (jeukstillend) effect.
Bestel jouw koelzalf zonder rozenolie bij Beautymeds.nl. Eenheid is verpakt per 100 gram. Heb je vragen? Raadpleeg de apotheker van Beautymeds.nl voor deskundig advies.
Het verzacht de huid en herstelt de vochtbalans. Koelzalf heeft een verkoelend effect. Je kunt koelzalf gebruiken bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Voor zover bekend geeft koelzalf geen bijwerkingen.
De verdamping van het water in de zalf heeft een verkoelend effect. Het effect merkt u snel. De huid wordt direct na het insmeren soepel en de jeuk wordt binnen enkele uren minder. Het beschermende effect houdt een halve tot een hele dag aan.
Ook verkoelende en beschermende zalven, zoals koelzalf, kunnen worden gebruikt. Als de jeuk wordt veroorzaakt door nattend eczeem, wordt juist een indrogende en verkoelende gel gebruikt, die de jeuk verlicht. Een voorbeeld is carbomeerwatergel. Zinkoxide werkt jeukstillend, beschermend en verkoelend.
€ 0,65 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel. Dit middel wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Het kan soms weken duren totdat uw huid helemaal beter is. Smetplekken komen makkelijk terug. Door de adviezen op te volgen kunt u proberen dit tegen te gaan.
De klachten kunnen beginnen of erger worden door: kapotte huid, stress, ontstekingen en medicijnen. Ga niet te vaak onder de douche of in bad. Gebruik liever geen of weinig zeep. Smeer 2 keer per dag een vette zalf of crème op de plekken.
Koelzalf verzacht de huid en herstelt de vochtbalans. Het voorkomt uitdroging van de huid en heeft een verkoelend effect. Koelzalf is zonder recept verkrijgbaar. Je kunt het kopen bij de drogist en apotheek.
Reguliere koelzalf (Koelzalf FNA) bevat rozenolie. Wanneer er een overgevoeligheidsreactie opspeelt kan er worden gekozen voor deze variant zonder rozenolie. Voor de eczeemhuid is het raadzaam de variant zonder rozenolie de voorkeur te geven. Rozenolie kan prikken of irritatie veroorzaken op een eczeemgevoelige huid.
Behandeling van warmte-uitslag is meestal niet nodig, omdat de rode warmtebultjes meestal snel verdwijnen als je in een koele, droge omgeving bent. Koude kompressen, verkoelende gels of verkoelende talkpoeders kunnen de jeuk verminderen. In ernstigere gevallen zijn crèmes met corticosteroïden nodig tegen de ontsteking.
Koelzalf werkt verkoelend en hydraterend voor een droge en geprikkelde huid. De vette textuur zorgt ervoor dat de zalf makkelijk smeerbaar is. Tenzij anders voorgeschreven 2 maal per dag aanbrengen.
Warmte uitslag is een (jeukende) huiduitslag die ontstaat na blootstelling aan (extreme) warmte. Warmte uitslag staat ook bekend als “hitte uitslag”, “warmte-allergie” , “zweetuitslag” of “warmte bultjes” . De Engelse benaming is “prickly heat” of “sweat rash”. De medische term voor warmte uitslag is miliaria.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
De aandoening begint als een onscherp begrensde nattende roodheid in de plooien (oksels, liezen, onder de borsten, bilnaad), al dan niet met (pijnlijke) kloofjesvorming. Er bestaat lichte jeuk. Wanneer er een bacteriële infectie erbij komt zien we pusvorming en korstjes, soms met een riekende geur.
Smetplekken zijn overigens geen schimmel, zoals liesschimmel. Bij smetten raakt de huid door warmte en vocht geïrriteerd, waardoor er kloofjes kunnen ontstaan. Bij liesschimmel treedt een schimmelinfectie op, te herkennen aan ringvormige rode plekken die aan de randen wat uitschilferen.
Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.
Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.
Menthol verwijdt de bloedvaten en heeft hierdoor een verkoelend en licht verdovend effect op de huid. Hierdoor wordt de jeuk minder. Het effect van menthol op de huid treedt meteen in. Het gebruik van producten waar menthol in zit is door de jaren heen veilig en effectief gebleken.
Mentholgel werkt verzorgend, licht verkoelend en helpt een droge geïrriteerde huid herstellen. Mentholgel helpt bij een branderige en jeukende huid veroorzaakt door bijvoorbeeld insectenbeten, brandnetels of kwallenbeten.
Ook de lanettezalf en cetomacrogolzalf werken goed bij een erg droge huid. De crèmes en zalven houden de huid soepel en voorkomen verdere uitdroging van de huid. Eczeem verergert minder snel en klachten als jeuk, schilfering, kloven en branderige plekken verminderen. Dit effect merkt u binnen een paar dagen.